Přemnožení divočáků.

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
fesoj
Zkušený diskutér

Re: Přemnožení divočáků.

Příspěvek od fesoj »

Tradice zase dostaly pěkně na prdel - trubačka v černé kožené bundě, to je síla !
Kritériem pravdy je praxe.
pufr
Zkušený diskutér

Příspěvek od pufr »

Mi to prijde jako pekna zelena bunda

+ cela akce - reportaz i s ulovkem, poranenim na jinem miste - mimo lec a vyjadrenim mistni pani o dlouhodobem vyskytu cerne je z meho pohledu dobra. Jedine, co mi ve vyjadreni mysliveckych "autorit" chybelo je kratka rec odkazujici na obdobne problemy v jinych evropskych metropolich a prirozene duvody synantropniho chovani cerne zvere ...
Ale vime, jak to ti redaktori filmuji a strihaji ...
Pufr
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

Tak to jsem zvědavej komu ta divná věc na tom nástupu dojde a vzpomene si na jednu vyhlášku :lol: :lol: :lol:
CZ 550 american 308win.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Že by žádnej LUP?
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
fesoj
Zkušený diskutér

Příspěvek od fesoj »

Pufr, tak je asi jeden z nás barvoslepý. Ale hřebíček na hlavičku uhodil asi Dalas.
Kritériem pravdy je praxe.
msoukup
Pravidelný diskutér

Příspěvek od msoukup »

Myslivcům z Horních Počernic opravdu nezávidím, stejně jako nepochybuji o tom, že někteří zdejší experti by tuto situaci jistě zvládali lépe a s chytrostí jim vlastní, jen škoda, že jsem to od nich v reálu nikdy neviděl a asi ani nikdo jiný, a taky ani neuvidí.

Pro zajímavost, jak vypadá jedna z dotčených lokalit, kde došlo k napadení psů (fota jsou staršího data):

http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/budo ... index.html

Vzhledem k tomu, že honili neuvěřitelných 6 celých divočáků, lze celou akci prohlásit za mimořádně úspěšnou :-), protože matematicky vyjádřeno, dosažená redukce početních stavů je celá 1/3 :-), což s ohledem na přemnožení v této lokalitě je zásadní:-). Teď ještě uhnat ty poslední 4 a nebude to mít chybu :-). Hrdina včerejšího dne dostane od štamgastů nové indiánské jméno "Ten co tančí s divočáky" :-) a v hospodě bude o čem mluvit, padne nějaká vodečka a rumíček, předvede se chlapácká jizvička, tak nějak lidsky k sobě začnou mít občané Prahy 14 blíž a vo vo vo tom to je:-).
Navíc jsou tam ty divočáci zmutovaní :-). Nějak mi vytanul na mysli komentář indiánského průvodce z Aljašky: "Grizzly medvěd - dobrý medvěd. Ty ho střelíš, on přijít k tobě. Černý medvěd jiný. Ten utéct do křoví, kde ho muset hledat. Grizzly ten vždycky přijít za tebou". No a takovýhle divočáky maj v Praze 14, stačí vylézt před barák. To třeba v NP Šumava umožňují pozorování zvěře za poplatek u vnadiště. Tady by mohli taky, prodávat místa v hospodě u vokna a na chodníku nakrmit. Zelená turistika :-). Ani nemusej podepisovat petici za zachování divočiny na Šumavě.
MS
Sauer 202 Elegance 8x57 JS + Zeiss Classic 3-12x56, SM CL II SX 9,3x62 + Zeiss Victory 3-12x56, Brno Fox 22 Hornet + Docter 3-12x56, 9mm para, 45 ACP, 10 mm auto.
"Shoot them well with enough gun and they will die"
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

fesoj> neuhodil. :oops: Skoukl jsem to video a hned na začátku je tam vidět myslivec se psem. Ale i kdyby tam žádný nebyl, tak bych to nekritizoval. Jak už jsem psal, znám ty příměstský naháňky a i přes všechna opatření je vysoká pravděpodobnost, že budete mít v leči nezúčastněné. Taky je to vidět, že tam není nikdo s kulovou zbraní. Vůbec těm chlapům není co závidět a nad všechny tradice a předpisy bych tu vyzdvihl bezpečnou střelbu. Proto jsem také psal o úspěchu akce, když ležely jen dva kusy černé.
No, počkáme s tou tajenkou na Leona.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
msoukup
Pravidelný diskutér

Příspěvek od msoukup »

Mi ta bunda připadá taky zelená, navíc má na rukávu našité malé kožené logo výrobce, což pokud se nepletu používá Farm-Land, výrobce tradičního mysliveckého oblečení. A i kdyby byla černá, tak je to úplně jedno, protože pokud se nemýlím, tak mezi tradiční myslivecké barvy patří zelená, bílá, šedá, hnědá...... a taky černá. Tu používal pro personál i kníže arcibiskup Bedřich z Fürstenberka. To je pro mě rozhodně větší tradice než ta hnusná nádražácká uniformička zavedená bolševikem, která pro některé možná představuje vrchol tradic, ačkoliv to s tím nemá nic společnýho a je to leda tak pro vostudu. Stejně tak nepochybuju o tom, že starosta Prahy 14 se kriticky vyjádřil k návrhu opatření MS Horní Počernice protože tam zapomněli napsat, že budou všichni tradičně ustrojeni jako správní lidoví myslivci. To totiž určitě všechny strašně zajímá. Taky tu pani, co leze na lampy veřejného osvětlení před těma zmutovanejma prasatama. Ta si bude taky určitě stěžovat. Ach jo. MS
MS
Sauer 202 Elegance 8x57 JS + Zeiss Classic 3-12x56, SM CL II SX 9,3x62 + Zeiss Victory 3-12x56, Brno Fox 22 Hornet + Docter 3-12x56, 9mm para, 45 ACP, 10 mm auto.
"Shoot them well with enough gun and they will die"
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

Dalas jeden pes na to množství střelců je dost málo nebo myslíš že ne ? A ta bunda je tmavá olivová :wink: Tady se může každej pořádně podívat jak to tam vypadá a zase tak strašný to není když to porovnám jak to je u nás https://mapy.cz/letecka-2012?x=14.57203 ... ce%20praha
CZ 550 american 308win.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Možná jsou další mimo záběry :?: , i když s největší pravděpodobností tam byl skutečně jen jeden, což je málo. Ale nedělejme těm chlapům větší problémy než mají. :wink:
Šumavák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Šumavák »

Promiňte, ale mně tohle "hledání much" na akci kolegů v Horních Počernicích připadá s ohledem na podmínky, za kterých ji realizovali, poněkud nefér a zbytečné. Například jen když se podívám na mapu a vidím tu hustotu zástavby, přepadá mě deprese a jsem rád za to, kde mohu myslivost provozovat já. A když už tu byli zmíněni psi, tak já osobně bych ty své do leče v oblasti, kterou mimo jiných frekventovaných komunikací obklopují i dálnice a rychlostní železniční koridor se třemi kolejemi, nikdy nepustil. Maximálně je nechat v autě pro případný dosled (na řemeni).
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

Každej koukáte na mapu a vokecáváte že to nezvládají díky tomu že to není prázdný les.Přesně v takovém revíru jsem a vím jak prasata reagují když se na ně zaměříš uděláš 10-15 prasat a mizí protože nemají kam se jít zašít.
CZ 550 american 308win.
Tim
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tim »

Prolétl jsem to zběžně, ale asi máš na mysli psy?
Motivační citát pro tento den:

Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
smokry
Nový návštěvník

Příspěvek od smokry »

Tuším, že má na mysli honce s "dlouhou ostrou holí" :lol: :lol: asi 7-8 vteřina. Na fotkách už to tak není vidět... :shock: :D
kabát
Zkušený diskutér

Příspěvek od kabát »

Leon píše:Každej koukáte na mapu a vokecáváte že to nezvládají díky tomu že to není prázdný les.Přesně v takovém revíru jsem a vím jak prasata reagují když se na ně zaměříš uděláš 10-15 prasat a mizí protože nemají kam se jít zašít.
Myslím, že přesně to by situaci vyřešilo, odstranit je z dané lokality. Je jedno jestli odlovit a nebo vypudit.
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
Odpovědět