Reflexní kevlarová vesta pro lovecké psy
Re: Reflexní kevlarová vesta pro lovecké psy
pro janaA,letos jsem vestu pořídil,jsem s ní spokojen,co se týče roští a trní,nestalo se nic co by feně bránilo v pohybu.fenu si podala bachyně,já to neviděl,ale chlapy říkali,že fenka dostala pěknej vylágoš a vesta pomohla,takže na příští rok pořizuju ještě jednu
Petře díky a můžu se zeptat, kterou vestr, res. od koho máš?
To je fajn, to je ta levnější varianta
A chrání to i krk? Koukala jsem i na hajovna-fortovna a tam k vestám ještě prodávají spešl obojky

ano krk to má chráněný ze spoda
Tak moc díky za info,letos jsme už naháňkama skončili,ale příští rok smečku vybavím
jo to uřčitě chce,hlavně to chce dobře změřit pasana
No to určitě. Mimochodem na jakýho psa to máš?
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Nemáte někdo názor nebo zkušenost ohledně vest, které kryjí před útokem prasete jen spodek psa a případně jeho krk?
Hodně to je vidět na argentinách (= na velkých psech) - viz foto z http://californiacatchers.com

Na meším psovi by to ale také mělo fungovat, ne? Podle mě naprostá většina nebezpečných a smrtících útoků divočáka směřuje stejně na spodek psa, navíc ta "polovesta" by psa nepřehřívala a asi ani tolik neomezovala v pohyblisosti, jako kompletní "zapouzdření" a byla by velmi snadno přizpůsobitelná velikosti psa, o pravděpodobně nižších výrobních nákladech ani nemluvě.
S kamarádem chceme zkusit udělat nějaký prototyp na stafbulíky, rád bych to ale tady trochu probral, tak předem díky za vaše názory
Hodně to je vidět na argentinách (= na velkých psech) - viz foto z http://californiacatchers.com

Na meším psovi by to ale také mělo fungovat, ne? Podle mě naprostá většina nebezpečných a smrtících útoků divočáka směřuje stejně na spodek psa, navíc ta "polovesta" by psa nepřehřívala a asi ani tolik neomezovala v pohyblisosti, jako kompletní "zapouzdření" a byla by velmi snadno přizpůsobitelná velikosti psa, o pravděpodobně nižších výrobních nákladech ani nemluvě.
S kamarádem chceme zkusit udělat nějaký prototyp na stafbulíky, rád bych to ale tady trochu probral, tak předem díky za vaše názory
6,5x55SE

-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Párkrát jsem viděl potrhanýho psa,včetně toho mího.Ve všech případech byl utok černé veden ze spodu-většinou hrudník,krk,břicho nekdy běh,ale vždycky ze spodu,takže si myslímže tahle vesta by v pohodě stačila.Akorát letos jsem viděl bachu jak přimáčkla jezevčíka ryjem k zemi a tim ho mačkala a posléze kousta,ale tam by asi nepomohla žádná vesta. Bylo to v hustým ostružiní-pes se v tym nemohl pořádně pohnout a uhnout.Ta bachu v tom bordelu po tom psovi jela jak buldozer 

Rad bych upozornil vsechny potencionani zajemce o vesty firmy Zahori Rudel, ze tyto vesty nejsou pro psy uplne bezpecne a v krajnich situacich neplni ucel pro ktery jsou prodavana. Prasata do techto vest delaji zcela bez problemu diry a vsechny vrstvy se trhaji. Take firma neni schopna zajistit bezproblemove usiti strihu a mnozi si musi vesty nechat u nich znova presit (zvysujici se naklady) anebo si ji presit samodomo... Vetsinu vest ktere pouzivaji kontaktni psi jsem pri tvrdem stretu s prasetem videl deravou !!!!!!
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Musím potvrdit, že vesta od Rudel mojí feně střihově moc nesedla - hodně nabírá sníh, nesedí hlavně v přední části a nemá takovou přílnavost k psovi, jako ty německé, co jsem viděl. Na druhou stranu výrobce je velmi vstřícný, komunikuje a na přešití jsme domluveni - snad to dopadne.
Tady na fotce je to "odchlípnutí" docela vidět:

Odolnost proti průrazu (naštěstí) zatím nemohu posoudit, ale je pravda, že jsem pár trhlejch Rudel-vest na větších psech už viděl...
. No ale pokud vesta zafunguje jako deformační zona, co sníží a eliminuje dopady, tak svůj účel také splní - holt bude mít pravděpodobně kratší poločas obměny, než ta co se neškubne....
Tady na fotce je to "odchlípnutí" docela vidět:

Odolnost proti průrazu (naštěstí) zatím nemohu posoudit, ale je pravda, že jsem pár trhlejch Rudel-vest na větších psech už viděl...

6,5x55SE

- OndraH
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
taky chci pořídit letos na staršího patíka vestu, pár jsem jich viděl a rozhodl jsem se pro Mikuta.
Sice je dražší ale zřejmně funguje.
Sice je dražší ale zřejmně funguje.
Browning Maxus high grade 12*76
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Mikut je samozřejmě špička, Ondro dej pls zkušenosti, jak proběhlo objednání, dodání a finální cena...
Já jsem do Mikuta nešel nejen kvůli ceně, ale protože jsem pro ty hodně nestandardní postavy staffbulíků předpokládal větší míru následné kastumizace a to by mohlo být s německým výrobcem nadlouho + další prodražení... Teď fakt nejvíc uvažuji nechat si z aramaru spíchnout jen tu "polovestu", jak používají ty argentiny... no uvidíme!
Já jsem do Mikuta nešel nejen kvůli ceně, ale protože jsem pro ty hodně nestandardní postavy staffbulíků předpokládal větší míru následné kastumizace a to by mohlo být s německým výrobcem nadlouho + další prodražení... Teď fakt nejvíc uvažuji nechat si z aramaru spíchnout jen tu "polovestu", jak používají ty argentiny... no uvidíme!

6,5x55SE