Pytláci
Re: Pytláci
Nejde o zastávání koček, ale je to zvíře stejně jako srnec, zajíc, koroptev... Hlásat úctu ke zvěři, smekat při ulovení srnce a pálit po kočce, ale i lišce za každou cenu je poslední dobou typickej obrázek zbytku toho, čemu jsme s hrdostí říkávali " česká myslivost " 

Ulkomaalainen...
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Abyste to špatně nechápali-já se nezastával koček-manželka ma doma dvě a věřte,nejradši bych ty ludry vyhodil z okna,ale to bych pak letěl taky
Mě šlo spíš o to jednání-znám lidi co si neodpustí ránu na kočku téměř za humny. Ale pak se nemůže nikdo divit co si o nás lidé myslí.. Vím co kočky dovedou a už vůbec se nebavím o zdivočelých,jen by to někdy chtělo víc myslet.

-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Kočky za zákonných podmínek rozhodně likviduju, ale určitě ne za každou cenu, myslím, že tím není zapotřebí zbytečně štvát lidi, to si to raději odpustím, jejich lov považují za prospěšný a rozhodně v tom nevidím nějaký poklesek myslivosti, vždyť se jedná o likvidaci něčeho co do ekosystému nepatří a škodí v něm.
To xtaup - použil jsi přesně to, co mi jinde chybělo - za ZÁKONNÝCH podmínek a při LOVU. Střílet za všech podmínek a okolností nesplňuje ani jedno.
Ale takhle s tebou souhlasím...
Ale takhle s tebou souhlasím...
Ulkomaalainen...
budu muset začít víc studovat, víc poslouchat a míň mluvit....
To Mr. Fox - doporučuju ti to. Protože jinak už jsem začal přemejšlet o tom, že dostaneš ban...
Ulkomaalainen...
Dle zákona někteří mají právo kočky za určitých okolností lovit,takže není důvod to někomu zazlívat. Lovit kočky vymyslel kdosi za komančů a někdo se toho stále drží. U nás to dělá pouze jeden člověk. Já osobně kočky nestřílím a ani jsem nikdy neviděl,že by lovila něco jiného než myši. Toho zpěvného ptactva moc nepochytá a v případě bažanta to musí být hodně velká náhoda.
Kdyby ten onen u nás lovil lišky se stejný odhodláním jako kočky byl by určitě prospěšnější.
Omlouvám se za OT.
Kdyby ten onen u nás lovil lišky se stejný odhodláním jako kočky byl by určitě prospěšnější.

Omlouvám se za OT.
Soused rybář když nachytal menší ryby takje dával do jezírka na dvoře.Jednou sem na půdě našel 7 línů, váhy dobře 3/4kila které tam nanosila kočka .Měla tam koťata.Mě zas chodila kočka polehávat na střechu kurníku ,a jak snesla slepice vejce už si šla pro něho.Kdysi sem viděl dokument o nočním životě na hřbitovech,bylo tam něco o sovách divokých králíkách a hranostajích.Hranostaj dokázal zadávit půlkilového králíka ,lapl ho do mordičky a mazal s ním jak ohař.Když sem viděl ten nepoměr tělíčka hranostaje a králíka ,říkal sem si že to není možné.
Lovec zabíjí jednou ranou.
Tommy, tentokrát vůbec nemáš pravdu.
Za komančů nikdo střílení koček nemusel vymýšlet, to se dělalo dávno předtím, a daleko intenzivněji. Stačí si přečíst Stráže myslivosti z let 1923 - 1938, nebo Lovecký obzor Ještě z dob před první sv. válkou.
Kdo tvrdí, že kočka škodlivá není, nic o tom neví. To, co napsal Ed, Toma, je naprosto běžné, a tam, kde nějaká drobná ještě je, tak kočka je jednoznačně největší predátor zajíčků a bažantů. Sám jsem to mnohokrát viděl, tak, jak to popisuje Ed. Navíc, jsou doloženy případy o ulovení dospělé zaječí zvěře kočkami, jenomže většího zajíce už kočka neunese, a dopadnout ji při činu není tak časté.
Kdo má doma zdravou a pohybem vytrénovanou kočku, dobře ví, jak zdatný je to predátor a výkony koček jsou někdy až neuvěřitelné. Doma máme vykastrovaného kocoura, který žije jenom v bytě, pokud venku chytnu motýla a doma mu ho vypustím, chytí ho v letu až dva metry vysoko vždy na první pokus.
Nedávno jsem četl zajímavou zprávu o chovu a vypouštění koroptví v ČR. Z čtrnácti sledovaných koroptvích hnízd jich bylo zničeno 11, a z tohoto počtu 9 měly na svědomí kočky ulovením sedící slepičky, jedenkrát zlikvidoval vajíčka dnes už vzácný tchoř a jedno hnízdo měli na svědomí lidé. Bylo to velké překvapení i pro zkušené myslivce.
Kdo napíše, nebo si myslí, že kočka loví jen myši, měl by si o tom něco přečíst a hlavně dobře pozorovat přírodu.
Je to stejné, jako když jsem coby mladý myslivec, od malinka se zabývající ornitologií a sokolnictvím, nakrmený řečmi o užitečnosti káňat, nevěřil svým očím, jak káňata chytala rutinně a naprosto bez problémů bažanty v letu, pak ale ještě větší překvapení pro mne byly úspěšné útoky káňat na dospělé zajíce.
Kočky jednoznačně nešetřit, postupovat dle zákona, a to i v honitbách, kde je drobné málo, nebo není.
Oproti lišce loví kočka pro zábavu, ne z hladu. Uloví cokoli do velikosti zajíce a bažanta.
Ulovení kočky je pomoc naší přírodě.
Za komančů nikdo střílení koček nemusel vymýšlet, to se dělalo dávno předtím, a daleko intenzivněji. Stačí si přečíst Stráže myslivosti z let 1923 - 1938, nebo Lovecký obzor Ještě z dob před první sv. válkou.
Kdo tvrdí, že kočka škodlivá není, nic o tom neví. To, co napsal Ed, Toma, je naprosto běžné, a tam, kde nějaká drobná ještě je, tak kočka je jednoznačně největší predátor zajíčků a bažantů. Sám jsem to mnohokrát viděl, tak, jak to popisuje Ed. Navíc, jsou doloženy případy o ulovení dospělé zaječí zvěře kočkami, jenomže většího zajíce už kočka neunese, a dopadnout ji při činu není tak časté.
Kdo má doma zdravou a pohybem vytrénovanou kočku, dobře ví, jak zdatný je to predátor a výkony koček jsou někdy až neuvěřitelné. Doma máme vykastrovaného kocoura, který žije jenom v bytě, pokud venku chytnu motýla a doma mu ho vypustím, chytí ho v letu až dva metry vysoko vždy na první pokus.
Nedávno jsem četl zajímavou zprávu o chovu a vypouštění koroptví v ČR. Z čtrnácti sledovaných koroptvích hnízd jich bylo zničeno 11, a z tohoto počtu 9 měly na svědomí kočky ulovením sedící slepičky, jedenkrát zlikvidoval vajíčka dnes už vzácný tchoř a jedno hnízdo měli na svědomí lidé. Bylo to velké překvapení i pro zkušené myslivce.
Kdo napíše, nebo si myslí, že kočka loví jen myši, měl by si o tom něco přečíst a hlavně dobře pozorovat přírodu.
Je to stejné, jako když jsem coby mladý myslivec, od malinka se zabývající ornitologií a sokolnictvím, nakrmený řečmi o užitečnosti káňat, nevěřil svým očím, jak káňata chytala rutinně a naprosto bez problémů bažanty v letu, pak ale ještě větší překvapení pro mne byly úspěšné útoky káňat na dospělé zajíce.
Kočky jednoznačně nešetřit, postupovat dle zákona, a to i v honitbách, kde je drobné málo, nebo není.
Oproti lišce loví kočka pro zábavu, ne z hladu. Uloví cokoli do velikosti zajíce a bažanta.
Ulovení kočky je pomoc naší přírodě.
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Figi, líp to nešlo napsat, vyčerpávající jako obvykle, plně se s tímto ztotožňuji 

-
- Administrátor
Figi to skutečně napsal tak, jak to je. Ta kočka to má v genech. Máme doma taky vykastrovanýho kocoura a ten se může zbředit ikdyž lítá po bytě jen mucha nebo komár. Je fakt, že kočky loví přednostně myši, stejně jako káňata. Jakmile ale mají příležitost sebrat cokoliv jiného, tak to udělají. Já jsem teď předvolán jako svědek postřelení kočky v dědině. Údajně ji měl postřelit kolega. O ničem ale nevím. Musím jet 80 km tam a 80 zpátky abych řek, že nic nevím. To vše jen kvůli nějaké podělané kočce, která nemá cenu ani tý nafty co projedu a kterou možná klepl nějakej kluk vzduchovkou. Přitom je jich plná dědina. Dnes je každýmu líto utratit koťata a tak nechá kočku domácí, ať se množí, jak chce. Tím ale veškerá péče končí (možná nějaká mistička mlíka). Je to stejný jako kdybych měl potkany, nechal je množit a vypouštěl je, tak by se asi zbláznili všichni. Takže já jsem pro likvidaci v rámci zákona.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Figi, k tomu co jsi napsal. Nikdy bych tomu nevěřil,že by kočka mohla ulovit zajíce či dokonce bažanta. Pokud je to tedy jak píšeš, tak se omlouvám.
Pravdou je,že jsem v polních honitbách nikdy nepůsobil a kočkám jsem nijak zvlášť pozornost nevěnoval,ale teď teda začnu.
Pravdou je,že jsem v polních honitbách nikdy nepůsobil a kočkám jsem nijak zvlášť pozornost nevěnoval,ale teď teda začnu.
Teď sem přijel z revíru.V poli víc jak půl km odemně vidím běžet čtyři kusy srnčí.Jeden kus nějak zaostával,říkám si asi poraněný běh,zvednu dalekohled a vlčák.Nikde ani noha,asi 1km od vesnice.Píchalo mně u srdce.
Lovec zabíjí jednou ranou.
Mr. Fox píše:na kočku kterou potkám v polích nešetřim patronou.... a člověk si vyzkouší jak umí střílet i na větší vzdálenost... a co si budem povidat člověka to potěší když na 110m metru trefi kočku =)
Myslím, že tohle byl prvotní impuls k týhle diskuzi, byť se trochu odklonila. Nikdo rozumnej kočky nehájí a všichni víme, co dokážou. Problém je, že tenhle příspěvek mj. i částečně porušoval pravidla fóra, kde je uvedeno :
7. Je zakázáno porušování (i nabádání k porušování) platných zákonů ČR a EU.
Proto jsem rád, že jsme se shodli na nutnosti lovu koček a také na tom, že se tak musí dít VŽDYCKY v intencích zákona... O to tu hlavně šlo.
Ulkomaalainen...