Jakou kulovnici

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Re: Jakou kulovnici

Příspěvek od BwanaHunter »

shiva> nechi tady vyvolávat nějaký flame, protože s názory je to jako s otvory do zadku, každý má nějaký. Nicméně, nejsem fanatickým zastáncem Meopty a také si myslím, že je přeceňovaná, pokud jsem svým okem srovnával Leupold VX-III a Meostar v šeru, tak subjektivně u puškohledů papírově stejných parametrů mi obraz viditelně lépe vypadal v Leupoldu. Leupoldů několik mám (několik proto, že u některých flint mám velký na posed a přehazuji za malý na naháňku apod.), pro objektivitu ale musím říct, že na 375 Holland Holland mám Meoptu Artemis 2000 6X42 na klapce, je tam přes 10 let, odstříleno x ran, a nástřel se nikdy ani nehnul a neměl jediný problém. A to jsem se ho původně bál. Stejně tak jsem se ale bál Leupold QRW, a mám jí na 300 WinMag a taky zatím ani jediný problém. Do cen se vám plést nebudu, v ČR nekupuji, zejména optiku.

Nechci ani tvrdit, že jsem schopen posoudit, co je lepší, ale pokud jsem držel v ruce "levnější" modely od Remingtona, nikterak mě nenadchly, to raději 550, já osobně. Spoušť je taková jaká je, ale já stejně střílím s napínákem. A nebo Timney...
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

No dost dobre jsem nepochopil smysl tveho prispevku a hlavne je uplne OT, a to i pres to, ze jsi vlastne napsal to same co ja. az na to ze ja jsem se jiz davno oprostil od "otvoru v zadku" a kdyz to uz pouziji, tak ve tvaru v jakem se to patri a napisi to do SZ.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Příspěvek od BwanaHunter »

Hmm, nechce se mi po lopatě vysvětlovat každou větu, to to raději smažu, ale nemělo to být konkfliktní. OT mi to nepřijde, debata tu byla o tom, jestli Meoptu ano nebo ne, jestli CZUB nebo něco jiného...atd. Tak jsem přihodil svoje zkušenosti, toť vše.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Debata je o tom "jakou kulovnici" do 24.000kc vcetne optiky.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
egon
Častý návštěvník

Příspěvek od egon »

Zdravim chtel bych se vas zeptat co rikate na kulovnici ZASTAVA v razi 9.3x62.Kamos ji ma aje sni spokojen.Tak bych chtel radu od vas znalcu pres zbrane dik.
martinh
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinh »

osobně se mi líbí (vzhledově), kamarád ji ma ve springfieldu, ale o její presnosti by se dala vest diskuse.
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

Kulovnice Zastava mají podle mne nejhorší ergonomii pažby ze všech loveckých zbraní, které jsem kdy držel v ruce. Vzhled je k ničemu, když se to blbě drží.
! 243W ! 6XC!! 222 Rem, 223 Rem, 308W, 8x57JS
figi63@seznam.cz
http://www.loveckastrelba.cz/
vhool

Příspěvek od vhool »

figi píše:Kulovnice Zastava mají podle mne nejhorší ergonomii pažby ze všech loveckých zbraní, které jsem kdy držel v ruce. Vzhled je k ničemu, když se to blbě drží.
:lol: :lol: :lol: no figi,pri delce a velikosti tvych pacicek by musely delat pazby z lafet starych ruskych 155 mm houfnic 8) 8) 8) ....ale jinak souhlas :wink:
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

Délka by mi nevadila, to se prodlouží snadno, ale ta pistolová rukojeť v kombinaci s uspořádáním spouště vyžaduje malou dlaň s enormě dlouhými prsty. Jak pro marťany.
! 243W ! 6XC!! 222 Rem, 223 Rem, 308W, 8x57JS
figi63@seznam.cz
http://www.loveckastrelba.cz/
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

egon se Vás ptal na to, co na tu kulovnici říkáte, ne na to, jak se Vám drží. Konec konců pažba se dá vždy upravit podle osobní potřeby každého. Já o kulovnicích Zastava vím to, že jsou dělané z poměrně kvalitního materiálu, je v nich používán závěr systému Mauser a od lidí, kteří je vlastní vím, že s nimi nemají žádné problémy. V poměru kvalita/cena si můžeš pořídit slušnou pracovní kulovnici. Použitý materiál a strojírenské opracování jsou také na slušné úrovni. Můj kamarád, který vlastní polopažbenou Zastavu v 308W s ní loví úspěšně 4-tou sezonu a zatím bez jediné závady. Střílel z ní už také kde co, od továrních S&B, se kterými se rozloučil, poté přebíjené SST, v souč. době si nechal nastřelit na RWS Evo, ale tam ještě nemá žádné praktické zkušenosti. Měl jsem v ruce i celopažbenou verzi, zdála se mi příliš robustní, ale tam, kde je přebytek materiálu, má zručný pažbař prostor k tomu, aby ukázal své umění. Závěr: reprezentativní kulovnice ani kulovnice na BR střelbu to nikdy nebude, ale bude to spolehlivá pracovní kulovnice na každodenní nošení nebo klidně na naháňky do tlaku.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
egon
Častý návštěvník

Příspěvek od egon »

Diky za radu.Kdyby nekdo jeste neco mel o kulovnici zastava tak muze napsat.
martinh
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinh »

tu co jsem mel v ruce ja, tak ji sel strasne ztuha zaver, to mi na ni vadilo hodne
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
rws

Příspěvek od rws »

Zdravíčko kolegové, kamarád mě poprosil abych se vás zkušenějších a povolanějších zeptal,zda máte povědomí o tom kteří výrobci zbraní vyrábějí kulovnice v ráži 8x64S ? Marně shání nějakou nejlépe novou polopažbu v této ráži a nedaří se mu. Za odpovědi či odkazy na www stranky všem děkuji. Lovu,lesu!
OndraH
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraH »

Určtitě jí dělá blaser model R93, ale numusí být u někoho oblíben.
Browning Maxus high grade 12*76
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
rws

Příspěvek od rws »

No právě,tu bohužel on nechce a hlavně chce něco v cenové hladině spíše do 40 000 Kč.
Odpovědět