Jakou kulovnici
-
- Zkušený diskutér
Re: Jakou kulovnici
shiva> nechi tady vyvolávat nějaký flame, protože s názory je to jako s otvory do zadku, každý má nějaký. Nicméně, nejsem fanatickým zastáncem Meopty a také si myslím, že je přeceňovaná, pokud jsem svým okem srovnával Leupold VX-III a Meostar v šeru, tak subjektivně u puškohledů papírově stejných parametrů mi obraz viditelně lépe vypadal v Leupoldu. Leupoldů několik mám (několik proto, že u některých flint mám velký na posed a přehazuji za malý na naháňku apod.), pro objektivitu ale musím říct, že na 375 Holland Holland mám Meoptu Artemis 2000 6X42 na klapce, je tam přes 10 let, odstříleno x ran, a nástřel se nikdy ani nehnul a neměl jediný problém. A to jsem se ho původně bál. Stejně tak jsem se ale bál Leupold QRW, a mám jí na 300 WinMag a taky zatím ani jediný problém. Do cen se vám plést nebudu, v ČR nekupuji, zejména optiku.
Nechci ani tvrdit, že jsem schopen posoudit, co je lepší, ale pokud jsem držel v ruce "levnější" modely od Remingtona, nikterak mě nenadchly, to raději 550, já osobně. Spoušť je taková jaká je, ale já stejně střílím s napínákem. A nebo Timney...
Nechci ani tvrdit, že jsem schopen posoudit, co je lepší, ale pokud jsem držel v ruce "levnější" modely od Remingtona, nikterak mě nenadchly, to raději 550, já osobně. Spoušť je taková jaká je, ale já stejně střílím s napínákem. A nebo Timney...
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
No dost dobre jsem nepochopil smysl tveho prispevku a hlavne je uplne OT, a to i pres to, ze jsi vlastne napsal to same co ja. az na to ze ja jsem se jiz davno oprostil od "otvoru v zadku" a kdyz to uz pouziji, tak ve tvaru v jakem se to patri a napisi to do SZ.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
-
- Zkušený diskutér
Hmm, nechce se mi po lopatě vysvětlovat každou větu, to to raději smažu, ale nemělo to být konkfliktní. OT mi to nepřijde, debata tu byla o tom, jestli Meoptu ano nebo ne, jestli CZUB nebo něco jiného...atd. Tak jsem přihodil svoje zkušenosti, toť vše.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Debata je o tom "jakou kulovnici" do 24.000kc vcetne optiky.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Zdravim chtel bych se vas zeptat co rikate na kulovnici ZASTAVA v razi 9.3x62.Kamos ji ma aje sni spokojen.Tak bych chtel radu od vas znalcu pres zbrane dik.
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
osobně se mi líbí (vzhledově), kamarád ji ma ve springfieldu, ale o její presnosti by se dala vest diskuse.
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
Kulovnice Zastava mají podle mne nejhorší ergonomii pažby ze všech loveckých zbraní, které jsem kdy držel v ruce. Vzhled je k ničemu, když se to blbě drží.
figi píše:Kulovnice Zastava mají podle mne nejhorší ergonomii pažby ze všech loveckých zbraní, které jsem kdy držel v ruce. Vzhled je k ničemu, když se to blbě drží.

Délka by mi nevadila, to se prodlouží snadno, ale ta pistolová rukojeť v kombinaci s uspořádáním spouště vyžaduje malou dlaň s enormě dlouhými prsty. Jak pro marťany.
egon se Vás ptal na to, co na tu kulovnici říkáte, ne na to, jak se Vám drží. Konec konců pažba se dá vždy upravit podle osobní potřeby každého. Já o kulovnicích Zastava vím to, že jsou dělané z poměrně kvalitního materiálu, je v nich používán závěr systému Mauser a od lidí, kteří je vlastní vím, že s nimi nemají žádné problémy. V poměru kvalita/cena si můžeš pořídit slušnou pracovní kulovnici. Použitý materiál a strojírenské opracování jsou také na slušné úrovni. Můj kamarád, který vlastní polopažbenou Zastavu v 308W s ní loví úspěšně 4-tou sezonu a zatím bez jediné závady. Střílel z ní už také kde co, od továrních S&B, se kterými se rozloučil, poté přebíjené SST, v souč. době si nechal nastřelit na RWS Evo, ale tam ještě nemá žádné praktické zkušenosti. Měl jsem v ruce i celopažbenou verzi, zdála se mi příliš robustní, ale tam, kde je přebytek materiálu, má zručný pažbař prostor k tomu, aby ukázal své umění. Závěr: reprezentativní kulovnice ani kulovnice na BR střelbu to nikdy nebude, ale bude to spolehlivá pracovní kulovnice na každodenní nošení nebo klidně na naháňky do tlaku.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
Diky za radu.Kdyby nekdo jeste neco mel o kulovnici zastava tak muze napsat.
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
tu co jsem mel v ruce ja, tak ji sel strasne ztuha zaver, to mi na ni vadilo hodne
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
Zdravíčko kolegové, kamarád mě poprosil abych se vás zkušenějších a povolanějších zeptal,zda máte povědomí o tom kteří výrobci zbraní vyrábějí kulovnice v ráži 8x64S ? Marně shání nějakou nejlépe novou polopažbu v této ráži a nedaří se mu. Za odpovědi či odkazy na www stranky všem děkuji. Lovu,lesu!
- OndraH
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Určtitě jí dělá blaser model R93, ale numusí být u někoho oblíben.
Browning Maxus high grade 12*76
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
No právě,tu bohužel on nechce a hlavně chce něco v cenové hladině spíše do 40 000 Kč.