Myslivecké zážitky které už nechci zažít

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
RMareta
Častý návštěvník

Příspěvek od RMareta »

Ten děda co vypálil první se hájil tím,že už si chce taky konečně střelit prase,protože je mu už 70 a komanči mu vzali flinty,takže teď vlastně začíná znova
Tak to je marast.Po takovéto odpovědi by mne asi odváděli v ?elízkách za těžké ublí?ení na zdraví .... :x .To snad není možné :shock:
František Fořt
Věčnej rejpal ;-)

Příspěvek od František Fořt »

A což teprve, kdyby tam byl Edelweiss. To by dědek dostal nakládačku hned po výstřelu. Takovému člověku se asi fakt musí dát do dr?ky, zejména když po své neomluvitelné chybě má ještě takové kecy!
Jirka83
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Vidim, že vás tahle hystorka rozproudila, přidám jinou, asi měsíc starou.

Seděl jsem na jednom posedu u lesa mezi řepkou a p?enicí, která akorád začínala mít mléčnou zraost. Vypozoroval jsem si, že tam vycházeji divočáci za světla. Chtěl jsem se spíš koukat, než střílet, bohužel se o tom místě dozvěděl i náš předseda, dorazil jsem dřív než on a zrovna když jsem uviděl první kusy v kolejáku řepky, asi tak 30m, tak přijel autem a začal tam dělat takovej rámus, že zvěř ode?la, pak mi po polní cestě projel pod posedem a že si sedne na stoličku kousek dál (to už to ve mě začínalo vařit), asi v 8hod jsem slyšel další divočáky, Ale jen prošli dál a nešli kolem posedu, po půl hodině sly?im ránu od předsedy a jak za mnou hvízdá kulka, padla 2. a 3. rána se stejnym výsledkem, to už jsem nevydržel, slez z posedu, že mu půjdu vysvětlit, co si o něm myslim, cestou jsem vychladnul, když jsem viděl, že si sednul pod kopeček a střílel na 6kg selata, který mi pak ještě pozdějc 2 přesli kolem posedu zpátky do řepky, a ještě na vesnici, tak jsem to další den říkal hospodáři, kterej je sice strašně hodnej, ale tyhle věci nerad řeší, takže se to úspěšně zametlo pod koberec... :roll: :roll: :roll:
kozlice Zabala Hermanos 12/76 XL 90
kozlice Rizzini 20/76
kulobrok Merkel 8x57JR/16 + hlavně 16/70
ZKM 451 .22 LR
ZKK 601 W243
BO 98 LW 8,5x63REB
FN 1907 6,35Browning
kocourvbotach
Pravidelný diskutér

Příspěvek od kocourvbotach »

Je fakt,že z toho nikdo nevyvodil žádné důsledky,díky čemu? by přišel o flinty,ale na druhou stranu je fakt,že od té doby ho potkávám pouze na střeleckých závodech a v lese naštěstí už ne :lol: Asi šel trošku do sebe :?:
ZKM451 22lr,ZKK601 243W,ZKK600 7x57,ZH324 7x57*16,ZH309 8x57JRS*12/76,ZG47 8x57JS,ZG47 8x64S,CZ550Medium 300WM,IZH 18 12/76,IZH 27 12/76*12/76,IZH 58 16/70*16/70
Toma
Zkušený diskutér

Příspěvek od Toma »

Přidám taky jeden z nepříjemných zážitků,kterých bylo víc až už šlo o setkání se záhadnými osobami v revíru ,toulavými psy nebo nebezpečné rány na honech,kdy jsem se viděl na výřadu a nebo za katrem.Tento se mě stal jednou večer na čekané.Byl jsem na sedačce opřené o strom ,kolem asi tři metry vysoký nálet javoru jasanolistého ,potůček se splávkem a pak pole s p?enicí.Tenkrát s malorážkou.Seděl jsem asi dvě hodiny a už se dost setmělo.Z toho bublání potůčku mě už hrabalo ,najednou sly?ím jakoby lidské hlasy.A ono fakt ,najednou vidím ve tmě dvě siluety.Sjel jsem po ?ebříku ani nevím jak a čučel v náletu.Borci pro?li, a já se odebral na opačnou stranu a domů.Asi za čtrnáct dní potom byl článek v novinách kde psal hospodář sousedního MS ,že jim řádí v revíru pytláci.Jestli měli flinty tehdy nebylo vidět ,ale Možná kdyby mě uviděli tak bych to poznal.Takoví lidé by se asi zbavili nepohodlného svědka ani? bych jim něco říkal.Třeba to byli lidé bez viny, a já moc domý?livý ,ale v ten moment byla jediná myšlenka zmizet.
Josef Kuřitka
Zkušený diskutér

Příspěvek od Josef Kuřitka »

Moc dobrý jsou ty reflexní vesty. Za pár let jejich nožení jsem jako honec-vůdce psa zjistil, že existuje u hodně střelců jednoduchý recept na bezpečnost. Nevidím oran?ovou, střílím do leče.
Nejvíc klidu a bezpečí je po tom, co se někde něco stane a vyšetřovatel se hodně myslivců začne ptát."Jak jse jmenovala Va?e matka za svobodna?"
bohužel je taková pravda.
kocourvbotach
Pravidelný diskutér

Nebo se tam ani k žádnému vyšetřovateli nedostane.To jsem zažil v jedné nejmenované honitbě u města B. :lol: Bylo tam pár chlapíků jejich předkové si kdysi říkali nadřazená rasa,broky lítaly všude možně.Na závěr mi majitel honitby řekl,že to jeden chlapík chytil do ruky a druhej do tváře.Jen pod ků?i :shock: No jo,ale když se platí éčkama,tak se na ledacos zapomene....Tomu majiteli jsem se divil,protože sám kdysi přišel na honě o oko :roll:
J.Laser
Pravidelný diskutér

Příspěvek od J.Laser »

Jako začínajícímu myslivci se mi nějakou náhodou podařilo ulovit během jednoho měsíce dva srnce na sto a stočtyřicet metrů a samozřejmě sem si o sobě začal myslet,že jsem mistr světa a blízkého okolí.
Hospodář mi nařídil,že musím odlovit také nějakou holou. Vzal jsem si s sebou do revíru zkušeného kamaráda abych neudělal nějakej renonc. Vyseděli jsme stádečko srnčí co se začínala shlukovat před zimou a kámoš mi poradil kterou srnu bych měl ulovit. jenže už začínala padat tma a já jsem nechtěl střílet do šera.
Na lov jsem se vypravil za dva dni nad ránem,posadil se na kazatelnu a čekám. Na svítání mi z hou?tí vytáhlo srnčí a já poznal srnu co mi kámoš doporučil k lovu. Bylo to tak šedesát metrů a já blbec si věřil,že se trefím i poslepu. Padla rána srna klesla na přední běhy a vtom se srovnala a vyrazila za utíkajícím stádem. Říkám si:"Doběhne k zahradám a nebude mít sílu přeskočit plot a zhasne tam".
?el jsem pomalu za ní,ale u plotů jen trocha barvy a nic. Hledal jsem a nenacházel až mě začínala přepadat panika. Tak ma?u s hanbou do vsi ke kamarádovi až vezme psa a pomůže mi hledat. jenže kolega byl na poli a já ztratil další dvě hodiny jeho hledáním. Pes našel srnu asi o stopadesát metrů od poslední barvy střelenou přes plece hodně vepředu a ještě ?ila,ale už tloukla hlavou do stran. Kamarád jí dostřelil já si kecnul na mez a brečel jsem jako malej kluk. Dodnes když si na to vzpomenu tak mi jdou slzy do očí,co si chudák srna musela vytrpět kvůli takovýmu debilovi jako jsem byl já.
Nežli pošleš střelu v dál,napřed mysli potom pal.
duch Pampuch
Pravidelný diskutér

Příspěvek od duch Pampuch »

Josef Kuřitka píše:Moc dobrý jsou ty reflexní vesty. Za pár let jejich nožení jsem jako honec-vůdce psa zjistil, že existuje u hodně střelců jednoduchý recept na bezpečnost. Nevidím oran?ovou, střílím do leče.
Nejvíc klidu a bezpečí je po tom, co se někde něco stane a vyšetřovatel se hodně myslivců začne ptát."Jak jse jmenovala Va?e matka za svobodna?"
bohužel je taková pravda.
Hmm vesticky jsou problem a myslim si ze spis situaci zhorsi, nevidim oranzovou, muzu strilet bez ohledu na opozdene houbare, psi atd, vpodstate to same jako na silnicich.. Spis povinne vysetreni zraku a bryle..
mrazík
Pravidelný diskutér

Příspěvek od mrazík »

Tak taky přidám tu svou. Je to 5 let nazad. Měl jsem obeznaná prasátka v kukuřici. Inu jednou večer jsem se na ně vydal. Pěkně jsem zasedl 20.30 na ?ebřík, který jsem si postavil a čekal. Pole bylo zaříznuté do lesa asi 5 ha, potom 30m louka a potok, remízek a další kukuřice. Prasátka procházela polem, louku a do remízu a na další pole. Bylo asi 22 hod a už jsem je slyšel jak jdou, lamala asi hodinu a potom zalehla,byl jsem utahaný z práce tak jsem zachrápnul. Zhruba v 1 hod mě probudilo lámání. Na nic nečekám, rozsvítím bod, na?těchruju, ještě kontrola jestli je vidět a čekám. Zhruba 50 mod posedu vidím jak se hýbou 2 řádky a postupují směrem k louce. Namířím na kraj pole a čekám, najednou prasata začala jistit a před krajem pole se zastavila. Nervozita začala pomalu stoupat a najednou vidím jak opatrně vylezlo jedno prasátko, začínám odjiž?ovat a nejednou se prasátko postavilo na zadní a zapálilo si cigaretu. V tu chvíli jsem myslel, že dostanu infarkt. Černá to sice byla,ale tahle není lovnou zvěří. Od té doby nechodím na noční čekanou, hodinu po západu a balím a jedu dom.
kocourvbotach
Pravidelný diskutér

A proto to dělejte jako já a choďte krást kukuřici za bílého dne a jeďte nějakým povozem co má motor :lol: :lol: :lol: A co se týče té černé co není lovnou zvěří,pokud už se stane,tak je potřeba vystřílet celej rudl aby se to nerozkecalo :lol: :lol: :lol:
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

Tak tak to souhlasim, ja s kamaradem jsme takle nasoulali tri kusy cerne, velky a dva mensi, bylo to v rijnu asi tyden po poseceni kukurice, no a kdyz jsme se uz chystali, tak jeden z nich povidal, Deti uz toho mame dost, pujdem domu!!! :!: :!: opravdu opatrnosti neni nikdy dost :wink:
CZ 550 Lux -.270 Win - Meopta 2100 3-12x50
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Zdravím! Já mám čerstvý zá?itek, který se mi doufám už nepovede, včera jsem vyrazil na ?ebřík, kde jsem ulovil paličkáře, dorazil jsem kolem osmé a jeden srneček už byl venku na louce mezi rákosím a utekl do rákosí, tak jsem se usadil a pozoroval okolí, v obilí se začali honit srnci oba chovní, za chvíli koukám a na kraji pole se objevil kus srnčího,,zjiž?uji že je to průběrný paličkář, asi po 10 minutách vyšel na louku, hrot kříže posadím kousek za plecka a pohladím napínáček, třeskla rána a srnec nic, přebíjím a střílím podruhé , při ráně srnec povyskočil, a kulhal k rákosí a začal zase pastvit, to už jsem viděl že mi to z nějakého důvodu lítá kus pod a doprava, mířím nad lopatky a loukou se rozlehla třetí rána, srnec viditelně poklesl a po pár krocích vidím vypadnout část trávníku, po 5 metrech se složil do trávy a naštěstí rychle zhasl, srnce jsem ošetřil a pověsil doma a šel prohlédnout flintu, nic jsem Nenašel a tak jsme šli dnes nastřelovat, výsledek: střílelo to 25 cm pod a 10 doprava,ale na montáži žádná známka nárazu,fakt nevím co se stalo.
LukasD zh 324, 7x57R/16
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Zá?itek je to hroznej,ale nenapsal jsi co máš za optiku.V té asi budeš muset hledat důvod.Či v přepravě do revíru nebo ulo?ení zbraně doma.
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

mám zeisse ZF4, ale dotedka bez problémů, jenže stěhovali jsme trezor se zbraněmi a tak se to asi stalo, ten den ráno jsem střelil vránu brokem ,to nejde nic po moc na kuli poznat, ale stejně jsem rozhodnutej objednat novou optiku,no ten pocit....srnce na tři rány to fakt neni nic moc
LukasD zh 324, 7x57R/16
Odpovědět