Volně pobíhající psi
Re: Volně pobíhající psi???
motolada
, neptal ses sice mne, ale snad promineš..... , Myslivecká stráž musí mít už z titulu své funkce podezření vždy, když vidí svou honitbou projíždět cizí motorové vozidlo... Většinou vozidla členů MS již zná, povětšinou má přehled o případných hostech... Ale vzhledem k plošnému zákazu vjezdu motorových vozidel do lesů stanovenému v "Lesním zákoně" , tak pokud zřetelně nevidí za čelním sklem vozidla výjimku ze zákazu, případně označení vozidel vlastníka či správce lesa, nemá tam vozidlo co dělat a je zde podezření. Toť samozřejmě zase jen můj výklad.... Podle mne ani místní revírník nemůže dát souhlas k vjezdu. Jen lesní správa či majitel lesních pozemků...

- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Jo,ale to samé platí pro všechny...členy bez vyjímky, 

AMEN Zdenku41, Jak jsi napsal. Já jen když byla zmínka o tom podezření..... Myslím, že v každém spolku si MS "zná své Papenheimské", takže je na nich, jak se rozhodnou. Oprávnění na to mají. O to větší by to byl fofrník, kdyby se kontrole vzpouzel "člen"
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Tady nejde o Amen su ateista,ale oni totiž hoši myslej,že můžou s terenákama lítat,kde chcou a snaží se to vysvětlovat druhým.Co tam jako s autem hledaj,ale sami to povolení v autě nemaj.Nedivte se pak,že dostanou tavku.
Prvně musím dodržovat zákon já a pak chtít něco po někom druhém.

Prvně musím dodržovat zákon já a pak chtít něco po někom druhém.
Ten zákon jsme probírali na VŠ s nějakým právníkem věci znalým, trochu se o tom píše i v části tohoto článku http://myslivost.com/Poradny/Pravni-por ... okoli.aspx Jde hlavně dle slov JuDr. ??? -jméno si bohužel nepamatuji- o to, že i pes, který je za normálních okolností ovladatelný nemusí být ovladatelný při styku se zvěří, což vám jeho majitel ve většině případů není schopný prokázat, tzn. že MS je "na koni".
Jinak legitimovat mohu samozřejmě kohokoliv, kdo se dopouští přestupku proti zákonu o myslivosti. Jinak bych byl v lese k ničemu
Jinak legitimovat mohu samozřejmě kohokoliv, kdo se dopouští přestupku proti zákonu o myslivosti. Jinak bych byl v lese k ničemu

Motivační citát pro tento den:
Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
Vykašli se na motivační citáty, nalej si sklenku Jamesonu a pusť si pořádnej metal!!!
Z praktického hlediska:S motorkářema v honitbě nic nezmůžeš.S koňákama bych žáden problém neviděl pokud se chovají tiše,zvěř na ně nijak nereaguje a ten kůń do té přírody tak nějak patří.Co se týče psů tak osobně bych jejich odstřel zakázal ,vždy to udělá jen problémy nikdy to ničemu neprospěje ba naopak veřejnost se vždy kvůli tomuto bude na myslivce dívat skrz prsty byt by odstřel byl veden dle veškerých regůlí.Mám psy a dělám se psy a troufám si tvrdit že v dnešní době nemůže nikdo poznat zdali se jedná o lovecké plemeno zatoulané při výcviku ,ztracené při lovu apod.Drtivá většina pozná max. českého fouska,nko a jezevčíka a to myslím vážně! těch loveckých plemen je opravdu hodně zvláště dnes kdy se k nám začínají dovážet různé rasy honičů i jiných plemen dříve u nás nevídané.A vyhrožovat někomu že mu pes bude zastřelen je ůplně ta největší pitomost.V dnešní době psa nafotit,nafotit stržené srnčí a předat správnímu orgánu,nejlepší řešení vyhrožování zastrašování a schovávání se za odznak myslivecké stráže vůbec ničemu nepomůže.Tož asi tak.
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Time píšeš
Jinak legitimovat mohu samozřejmě kohokoliv, kdo se dopouští přestupku proti zákonu o myslivosti. Jinak bych byl v lese k ničemu.
Bohužel jde o to zda se domůžeš toho aby svou totožnost prokázal.Už se vidím jak jdu na houby s OP.
Pak k tomu musíš mít důvod a opět je tu tvrzení proti tvrzení.I když jsi VČ.Mohlo by se ti i věřit,ale v dnešní době u správního řízení musíš mít těch hmatatelných důkazů hodně.Asi proto vše už nejsem stráží.Znám i také,kteří si tu průkazku pletou...a něco si s ní dokazují. 
Jinak legitimovat mohu samozřejmě kohokoliv, kdo se dopouští přestupku proti zákonu o myslivosti. Jinak bych byl v lese k ničemu.
Bohužel jde o to zda se domůžeš toho aby svou totožnost prokázal.Už se vidím jak jdu na houby s OP.

Podobné je to s kontrolou vozidel.Nevím nic o tom že by mne jako řidiči nějaká vyhláška přikazovala že mám zastavit na povel myslivecké stráže.Pokud něco takového existuje tak mne vraťte do obrazu:-).Osobně jedinou výhodu myslivecké stráže vidím v legálním lovu zavlečených druhů (mývalovec apod.) Jinak je ta funkce spíše papírová kde se předepisuje na každou honitbu.Jinak Zdeňku taktéž si myslím že je spousta myslivců co si s touto funkcí honí ego:-)
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ne funkce je to potřebná...Ale dělal jsem jí nějakých 15 let.Každý časem pochopí jak se dá nejlépe domluvit s normálníma lidma.S těma nenormálníma nepomůže ani odznak ani pistole s policií.Nikdy však nepomůže vyhrožování a represe at s průkazem nebo bez něj.Nejsme za hranicema,ale v ČR,zaseješ vítr sklidíš bouři. 
Jediný co mě dostalo tak výsadu VČ MH nedostal.Ale je nás spousta,kteří o to ani nestojí.

Jediný co mě dostalo tak výsadu VČ MH nedostal.Ale je nás spousta,kteří o to ani nestojí.
hlavně u psů bacha... tam se hraje i na záchranářské atd.. a pes který dělá drogy nebo laviny může bejt klidně "kříženec" .. nehledě na to že spoustu plemen slavní myslivci nepoznají (taková nova scotia-retriever vypadá jak liška říznutá voříškem..)....
osobně jako "pejskař" a zastánce teorie že za to nemůže pes ale majitel bych na psa nezmáčkl (a placku mám..) nebavíme se o nějaký zdivočelý smečce zrovna teď strhávající kus..
nikdo "normální" přeci nezmáčkne na dobře živenýho psa v kondici s obojkem co za bílýho dne pobíhá někde "přiměstě" a prohání zvěř symbolicky protože ví že na to nemá.. .. jestli jo, tak do takový "myslivosti" asi moc patřit nechci..
osobně jako "pejskař" a zastánce teorie že za to nemůže pes ale majitel bych na psa nezmáčkl (a placku mám..) nebavíme se o nějaký zdivočelý smečce zrovna teď strhávající kus..
nikdo "normální" přeci nezmáčkne na dobře živenýho psa v kondici s obojkem co za bílýho dne pobíhá někde "přiměstě" a prohání zvěř symbolicky protože ví že na to nemá.. .. jestli jo, tak do takový "myslivosti" asi moc patřit nechci..
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Time ten co tě učil by potřeboval kopnou do řiti za to co ti hustil do hlavy protože takhle budeš velice rychle bez zbrojáku
jak nemáš dalšího svědka u sebe tak si nehraj 

CZ 550 american 308win.
-
- Administrátor
Pánové, když si poslední přispěvky přečte myslivec, pak to musí být totální ignorant, aby se hlásil na MS. Pravomoc žádná a při sebemenším průseru jej zkruponují 2x neb má status VČ. Naopak nemyslivecká a nepřející veřejnost plesá, protože je prakticky nedotknutelná. V důsledku to obserou zase volně žijící živočichové. 

Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
přesně ten odznak v kapse je dobrej že můžeš v klidu lovit psíky a nutrie za norka by tě sežrali takový krásný zvířátko jsme pustily z klece a ten hajzl zelenej ho zastřelil

CZ 550 american 308win.
- fesoj
- Zkušený diskutér
Jsou - bohužel - mezi námi myslivci, kteří při spatření psa vůbec neřeší, jak se ten pes chová, maximálně se rozhlédnou, zda někde poblíž není majitel a pak honem bác, že nejsou MS, to jim vůbec nevadí, jde jim jen o to, aby si vystřelili a nikdo je přitom neviděl. Většinou na to dřív nebo později dojedou, ale dokáží nám nadělat hodně ostudy a zlé krve mezi lidmi... Na druhou stranu mám kamaráda, který by na psa nevystřelil nikdy a za žádných okolností a jedná-li se prokazatelně o pytláka, zavolá někomu jinému, aby tu nutnou exekuci provedl.
Značnou část zastřelených "pytlačících" psů tvoří ti, kteří svého majitele prostě omrzeli a ten je někde daleko od domova jednoduše vyhodil z auta. Můj syn, který přes léto pracuje jako pastevec skotu, letos našel na pastvině poblíž silnice čubičku křížence, zvíci ABJ nebo kokra. Dal jí svou svačinu a když tam druhý den byla zas, kontaktoval místní policii, aby ji odvezli někam do útulku. Ovšem bylo mu řečeno, že všechny poblíž ležící útulky jsou přeplněné a další psy nepřijímají a policisté se vyjádřili v tom smyslu, že počkají do večera a pak si pojedou zastřílet... Nakonec syn tu fenku odchytil a přivezl domů přesto, že mu tam už pár čoklů pobíhá, od tibetské dogy až po čivavy. Fenečka si padla do oka s jeho dcerou, mou vnučkou, hned byly kamarádky, i když se dospělých lidí dlouho bála. A zůstala u nich dodnes přesto, že jí jednou šiblo v makovici a vyvraždila mu na dvoře větší množství drůbeže. Náhodou měla štěstí, že můj syn je až moc "měkkosrdcatej" - Narazit na někoho jiného, nejspíš by skončila někde na újedi. Ale spousta psích ubožáků takovou kliku nemá, nakonec začnou z hladu skutečně pytlačit a špatně to dopadne.
Značnou část zastřelených "pytlačících" psů tvoří ti, kteří svého majitele prostě omrzeli a ten je někde daleko od domova jednoduše vyhodil z auta. Můj syn, který přes léto pracuje jako pastevec skotu, letos našel na pastvině poblíž silnice čubičku křížence, zvíci ABJ nebo kokra. Dal jí svou svačinu a když tam druhý den byla zas, kontaktoval místní policii, aby ji odvezli někam do útulku. Ovšem bylo mu řečeno, že všechny poblíž ležící útulky jsou přeplněné a další psy nepřijímají a policisté se vyjádřili v tom smyslu, že počkají do večera a pak si pojedou zastřílet... Nakonec syn tu fenku odchytil a přivezl domů přesto, že mu tam už pár čoklů pobíhá, od tibetské dogy až po čivavy. Fenečka si padla do oka s jeho dcerou, mou vnučkou, hned byly kamarádky, i když se dospělých lidí dlouho bála. A zůstala u nich dodnes přesto, že jí jednou šiblo v makovici a vyvraždila mu na dvoře větší množství drůbeže. Náhodou měla štěstí, že můj syn je až moc "měkkosrdcatej" - Narazit na někoho jiného, nejspíš by skončila někde na újedi. Ale spousta psích ubožáků takovou kliku nemá, nakonec začnou z hladu skutečně pytlačit a špatně to dopadne.
Naposledy upravil(a) fesoj dne čtv 19.12.2013, 8:06, celkem upraveno 1 x.
Kritériem pravdy je praxe.
-
- Zkušený diskutér
No, Time, nebyl ten právník z Plzně? Jak už tu zaznělo od kolegů, takový výklad zákona nemá nikde oporu, alespoň nám nikomu není známo, a to že to plácnul někde nějaký právník, neznamená vůbec nic, neboť co právník, to několik právních názorů. Jinak kdyby se někdo jen pokusil naznačit, že mi zastřelí psa, protože není na vodítku, natož aby to chtěl skutečně udělat, budu se moooc snažit, aby ho to mrzelo. Osobně jsem proti odstřelu psů, až na naprosté extrémní výjimky, jako zdivočelá smečka opuštěných psů, která žádného pána ani nemá, a živí se na vlastní pěst lovem. Tam se asi občas nic jiného dělat nedá. Takže bych odstřel psů klidně ještě více omezil, nebo zakázal. A když něčí pes udělá škodu, protože si ho páníček nezvládnul, nechť flastr dostane páníček a ať to pořádně cítí, oni si to pak rozmyslí, jestli psa zvládnou nebo ne.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.