Krátká kulovnice

Vše o kulovnicích a malorážkách
Hanuš
Nový návštěvník

Re: Krátká kulovnice

Příspěvek od Hanuš »

A jakou to má funkci?
vhool píše:
Shiva píše:Podelne drazky vyfrezovane do hlavne.
z venku hlavne :wink:
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

no leda ze by se tem drazkam co se nazyvaji vyvrt a jsou srouboviteho tvaru, rovnez rikalo, fluting = kanelace.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

v podstate zadnou. :-)
odlehceni hlavne o par desitek gramu
pro nekoho lepsi vzhled.

odebranim materialu se stava hlaven mene tuha a rychleji se zahriva. samozrejme diky vetsimu povrchu zase rychleji chladne. ale to je nula od nuly.
navic kdyz ti treba prodam flintu ktera strili s nejakou presnosti a ty si ji nechas tady upravit timto zpusobem od nejakeho matlala, tak riskujes ze ti to uz tak dobre strilet nebude. je to stejne jako upravy na chteny profil. z tohoto duvodu radeji objednavam hlavne v pozadovane uprave rovnou od vyrobce. puskar tu uz muze dodelat komoru a zavit.
zkurvene hlavne se totiz blbe reklamuji.
vhool

Příspěvek od vhool »

navic asi neni u nas puskar ktery je schopny posoudit vliv upravy kanelaci ci zmenou profilu na presnost (kmity) a tudiz kazda takovato nasledna uprava byt puskarem je tak trochu system "pokus/omyl"
Jiří K.
Zkušený diskutér

Příspěvek od Jiří K. »

Vidím,že opět je všechno relativní u mne je lehká zbraň pod 3 kg. A s 6 kg bych se po horách netahal. Na druhou stranu nad 300 m nestřílím, to bych si neriskl. Jinak klasika pro vysokohorskou "rakousko-uherskou" myslivost jsou jednušky.
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

:-) no moje 300RUM je jednoranka, klika
psdk
Pravidelný diskutér

Příspěvek od psdk »

vhool píše:navic asi neni u nas puskar ktery je schopny posoudit vliv upravy kanelaci ci zmenou profilu na presnost (kmity) a tudiz kazda takovato nasledna uprava byt puskarem je tak trochu system "pokus/omyl"
to máš určitě pravdu, já si taky netroufám tvrdit, že to je nějak vymakané, ale já osobně nejsem takový sniper abych nějak poznal rozdíl v rozptylu, dokud mi to chodí na 100m zhruba do desetikoruny tak jsem maximálně spokojený. Dospěl jsem k tomuhle požadavku čistě protože se mi to líbí a jak psal shiva: je to o chlup lehčí, žádnou jinou funkci to nemá a nebylo to gró mého příspěvku ...
ZKK600, ZG47, Savage 99, Mannlicher6,5x55SE, Mannlicher308Win, MannlicherM95, troják Fuckert, KB Holek Brno, koza Holek, Stevens,KB Tikka, Petřík, Husqvarna, Marochi, Voere, CZ75PD, CZ 75RAMI, karabina TIRMAX, ...
dvě Borderteriérky
Jiří K.
Zkušený diskutér

Příspěvek od Jiří K. »

Tak to bych měl skvělý typ. PTRD-41 r.14.5x114 jen je třeba vyměnit hlaveň, ta původní asi nebude dost kvalitní. Jo a přibrat 2 šerpy, dle ttd 17,3-20,5 kg. Zřejmě zaleželo z které továrny to šlo. :D
psdk
Pravidelný diskutér

Příspěvek od psdk »

A ještě si dovolím jednu offtopic poznámku:
Nemyslím si že myslivce generelně iritujou všechny vojenské zbraně ani samonabíjecí zbraně. Lovecké a spotrovní samonabíjecí zbraně se vyrábějí stejně dlouho jako vojenské a o výhodách není pochyb. Většině těch co je zatracujou teče z druhého koutku slina závisti protože si je holt akorát nemůžou dovolit.
Jiné je to když vidím myslivce s SA58 třeba ještě se sklopkou , to stejné jako kdyby chodil s M16tkou nebo AKčkem.
To je podle mě ještě větší nevkus než vydrápané ornamenty do kovu a na pažbě vyřezaný Betlém i s jesličkama.

Jinak abych se vrátil k původnímu požadavku krátké zbraně s velkým výkonem tak jedno z řešení mají třeba tady :-) :
http://www.steinkamp-waffenbau.de/filea ... glisch.pdf
ZKK600, ZG47, Savage 99, Mannlicher6,5x55SE, Mannlicher308Win, MannlicherM95, troják Fuckert, KB Holek Brno, koza Holek, Stevens,KB Tikka, Petřík, Husqvarna, Marochi, Voere, CZ75PD, CZ 75RAMI, karabina TIRMAX, ...
dvě Borderteriérky
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

No a prave to je vec OSOBNIHO vkusu.
kdyz jsem nastreloval jednu flintu od krieghoffa s kratkou pazbou v razi .300WM tak diky zpetnemu razu flinticka seskocila ze stojanu a odrela se asi tak na 2mm. Pro mne absolutne nic cemu bych venoval poozornost.
Klient (nastesti kamarad) pak na to kouka, hladi a nic nerika, ja na to, to je dobry to nic neni. a on, ty vole ta pazba stala 45.000kc.
tak to fakt radeji SA. Pravda je ze mne osobne SA taky nic nerika ale to jeste neznamena ze to budu kritizovat.
no a lidska zavist, to je samozrejme vrozena vlastnost cechu.
jinak to co je na tom odkazu, tak dle meho osobniho vkusu, radeji SA58 se sklopkou.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Můj názor je ten, že pokud to má být krátká s velkým výkonem, tak to je velká pomalá (třeba 45-70 Gov.). Průřez je dost velký, aby střelu roztlačil na slušnou rychlost i rychlejší prach. Daní je ale strmější balistika. To je právě ten paradox, že vnitřní balistika jde proti vnější, co se dobře urychluje, to venku taky dobře spomaluje a naopak. Je to o umění kompromisu. Do jaké zbraně to dát je další věc. No a co mají ti s Sa58 dělat, když je z války rovnou pozvou na nátlačku. :lol:
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
duch Pampuch
Pravidelný diskutér

Příspěvek od duch Pampuch »

Hanuš píše:A jakou to má funkci?
vhool píše:
Shiva píše:Podelne drazky vyfrezovane do hlavne.
z venku hlavne :wink:
Temer vycerpavajici odpoved ohledne kanelace hlavne je tady v sekci dotazy, a stocit trochu dolu http://www.ballistica.cz/ foto je velmy nazorne.
Jiří K.
Zkušený diskutér

Příspěvek od Jiří K. »

Dnes jsem se po delší době podíval na stránky Zbrojovky Holice a je tam několik provedení kulovnic s krátkou hlavní a cenou do 20.000,-.Článek o K 98 je i v Myslivosti 5/2010.
Jednuška K1 raptor :
http://eshop.zbrojovkaholice.cz/4-k1
Kulovnice K 98 :
http://eshop.zbrojovkaholice.cz/11-k98
PaF
Nový návštěvník

Příspěvek od PaF »

Prosim o radu:
Chci si obcas strelit s kamarady K4. Nejde mi o vitezstvi, spis o ucast, ale samozrejme chci trefit terc. Chci zbran, ktera bude mit i mechanicka miridla. Nejsem lovec, budu strilet jen na papir. Mam spatna zada :(, takze dlouha nebo tezka flinta ve vetsi razi neprichazi v uvahu. Vzhledem k zavodum 2x za rok a obcasnemu treninku s prateli do 150m taky nechci investovat ranec.
Z techto podminek mi vychazi CZ 527 Carbine nebo CZ 527 LUX v razi .223 Rem. Ktera bude lepsi?
Projevi se kratsi hlaven Carbine proti Lux v mensi presnosti?
A co naboj 7.62x39? Bude mit o moc vetsi zpetny raz a horsi balistiku pri techto vzdalenostech?
Za odpovedi, zejm. postavene na vlastni zkusenosti, dekuji predem.
PaF zabíjí pouze papír
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

na střelnici bych vzal nějakou 223rem a bez mířidel s nízkou montáží něco podobnýho http://www.czub.cz/cz/catalog/81-kulovn ... RICAN.aspx
CZ 550 american 308win.
Odpovědět