Jak dobre prectete cernou zver?
To zdenek:beru tve argumenty vazne ale ja osobne se temito markantami ktere uvadis zabyvam az jako doplnujicimi.pro mne je urcijici foto 1 a 3.ostatni maji pro mne mensi vypovidajici hodnotu.u c.1 vychazim z tvaru tela jelikoz stoji kolmo a behy ma take kolmo k zemi.ted k tem znakum ktere me presvedcuji o bachyni: rovna zada v jedne linii od temene az po kycel (u lidi kostrc) bez vyraznych osin,relativne delsi valcovite telo a ani naznak strapce.poklesle po cele delce temer rovne bricho znaci plnou bachynku v dobre kondici.plnou bachynku take znaci vystoupla kost na konci patere coz je jev ktery je zpusoben vahou plodu stahujici pri tomto postoji kuzi (skaru)dolu.na c.3 me presvedcila delka a profil lebky vcetne haku.nechci zde vypadat jako samozvany odbornik,to v zadnem pripade nejsem a ani se za nej nechci vydavat,pouze zde uvadim duvody proc jsem si temer jist ze jde o bachyni a navic jeste plnou ve stari 4-5 let v dobre kondici.navic je dost podobna "snehurce"kterou uz pozoruji tretim rokem a kazdy rok meta 2x do roka 7 trpasliku.pri mem prvnim setkani sni jsem mel uz prst na spousti protoze vypadala jako dvoulety knourek a nebyt toho ze v posledni chvili vybehli dva prckove tak jsem si sel nafackovat.od te doby je moji chranenkyni a loni pri krmeni za dne byla ode mne 2 metry a markazini se mi motali mezi nohama.stal jsem jako zarezanej ale do smrti na to nezapomenu 

- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
V každém případě pravdu těžko zjistíme.Ale co je nejkladnější.Nikdo by z nás na tento kus nevystřelil.A to je to nejhlavnější.Pozorováním černé se přímo bavím.A řeknu,že rozpoznat za šera či noci nemůže na 100% nikdo,jedntlivý kus.At´je to bachna či kňourek v každém případe je to krásné chovné zvíře a vím že u sousedů by bylo zásuvkové a u nás se stim už musí smířit,že bych jim za to asi urval camprdlíka
.Stále mě tam chybí ty struky a hlavně více osrstěné slechy podle kterých se na jaře řídím.Ty fotky jsou opravdu jak na kvíz. 

to zdenek:sohlasim s tebou ze je fajn ze je zde skupina lidi kteri nevidi v myslivosti pouze "plneni mrazaku" ale jsou schopni diskutovat v klidu o tom ci onom.jeste mam jednu vecnou poznamku k tomu co jsi zde nastinil ohledne tech struku.moje zkusenost je takova ze kdyz je bachna pred slehnutim tak struky jsou jiz sice nalite ale maji delku cca do 3 cm.v pripade tohoto kusu ktery ma jeste zimni sat a na pupku ma srst pomerne dlouhou by to mohl byt problem to zahlednout.naproti tomu v pripade ze by to byl knour by byl strapec viditelny na c.1.myslim si ze rozlusteni nechame na aldovi az ten kus legitimuje 

-
- Zkušený diskutér
diky, panove, ale on ten napad nejde jen za mnou - vyplynulo to z diskuse mezi mnou a vhoolem (tzn. knour vs. bachyne
), ktery na to prisel: "dej to forum a uvidime
"
jinak pravdepodobne v sobotu jedu opet do obory a budu ho/ji hledat; pokud tedy bude stesti, snad to brzy rozlousknem...
kdyz se dobre podivate na fotku, kde jsem obtahl zbrane, tak je videt, ze ma cunik ve slechach znacky (takova obcanka - sam jsem si toho v detailu nevsiml), tak snad ho/ji dohledam

jinak pravdepodobne v sobotu jedu opet do obory a budu ho/ji hledat; pokud tedy bude stesti, snad to brzy rozlousknem...
kdyz se dobre podivate na fotku, kde jsem obtahl zbrane, tak je videt, ze ma cunik ve slechach znacky (takova obcanka - sam jsem si toho v detailu nevsiml), tak snad ho/ji dohledam

Jak jste toho čuníka donutili zapózovat???? Snad ne tou novu 9,3
Byla by to škoda!! Ta je ale kus. Opravdu dost dost dobrý. Dávám Aldovi 1 za přežití a super nápad.
No tak jsem to jak to tak vypadá netrefil. No Možná kdyby byly původní foto lepší ....
Ale spíš kdybych měl více zkušeností
No každopádně bych naněj hned tak nestřílel respektive vůbec.
Přece jen taková menší výtka. Máte tam takové neupravené čuníky ve srovnání u nás

No tak jsem to jak to tak vypadá netrefil. No Možná kdyby byly původní foto lepší ....

Přece jen taková menší výtka. Máte tam takové neupravené čuníky ve srovnání u nás

CZ 550, 308 Win. / CZ 527 Varmint 223Rem / CZ 550 300WinMag / BO 98 9,3x62
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70