Tak jinak je vidět že trapa si myslí že nad jeho psi není, vydržej běhat v leči i 5 naháněk to je výkon, ale aby jag pokud si kousne nebo je kousnutej z nory vylezl to už jsou jiné pohádky a trošičku zapštklost vůči jagům. To je jen závist nad jejich pracovními výkony. protože takovému nasazení jakým přistupuje jag k práci pro lovce to myslím svého pána je až neuvěřitelný. Kynologi dělám aktivně 15 let pasivně s velikým zájmem a vzorem ve svém dědečkovi vlastně celý život. Děda měl 54 psů a kynologi dělá 60 let. Cvičil psi pro sebe a samozřejmě i pro kamarády. Měl fousky, pointri, setry, nko, jgd, jezevčíky, foxterieri. A vždy s perfektními výsledky.
ALE nikdy se nebojí použít výraz že nejuniverzálnější plemeno pro dnešní dodu a vemu to na honitby v našem okolí je jagoš. Práce ve vodě, na poli, v noře. A myslím že on toho v životě viděl i jako rozhodčí ať vrchní, nebo v terénu dost. Proto od něj já si nechám poradit proto sem opustil bordery a šel do jagů. Protože sem chtěl pracovně tvrdé plemeno a to se na mě nezlobte ale tomu neodpovídá žádná z těch vašich koček!!!!!!!!!!

Omlouvám se za OT ale nějak mě to rozčílilo.