je smutný že dříve se armáda učila střílet od myslivců viz různé elitní oddíly horských myslivců atd. a dneska by myslivci možná tak stříleli lépe než maximálně islamisti protože když vidím jak drží kvéry arabové jde jen protáčet panenky

Příspěvek od BwanaHunter »
No, nevím úplně, jak to s tím souvisí, ale já např. mám letos střeleno nějakých 40ks spárkaté a něco ještě zbývá. Nevím jestli je to hodně, málo, akorát, nicméně není čas se s tím úplně flákat, zejména kalendář nečeká, na druhou stranu samozřejmě nemydlím bezhlavě co se hýbe. Vnadiště apriori nezatracuji, ani primárně nevyhledávám, většinu toho mám nastříleno ze šoulačky. Je samozřejmě rozdíl, i z hlediska nároků na obeznání a výběr kusu, jestli lovím průběrně srnčí holou v počtu několika ks, max. kolem desítky, a jestli potřebuji zredukovat prasata, nebo mám nařízenou úpravu stavů v počtu desítek či nějaké té stovky kusů. Jen si nejsem jistý, jak myslíš tu větu s vnadištěm a posedem. U vnadiště přeci taky lovíš, zabíjíš "jen" tu zvěř, která to vnadiště navštěvuje....hakl píše: Nevím, kolik spárkaté zvěře ročně musí správným průběrným způsobem ulovit pravidelní diskutéři tohoto fóra, ale dle mého názoru bych bez vnadiště musel "zabíjet" pouze zvěř, která pravidelně vychází okolo posedů a kazatelen.