Yukon Photon
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Yukon Photon
Tak ohledně HZ se v návodu nedočteš nic
Ale nemyslím,že by to mělo nějaké zpoždění a pokud ano,tak rozhodně ne velké. Když se s tím otáčím a koukám po okolí a to jsem zkoušel i trhavé pohyby,tak šel obraz plynule se mnou. V běhu bych si asi netroufl,ale to zpoždění opravdu nebude nijak veliké. Přísvit k tomu mám přídavný laser 915nm a s ním to vyšlo myslím 18200kč. Ta 940tka je půjčená od kamaráda a je o cca 1000kč levnější než ta 915tka. Měl jsem tu 915tku i nějakou dobu v pozorováku a nikdy se mi zatím nestalo,že by na to zvěř jakkoliv reagovala.Ale dá se říct,že to vždycky bylo na šoulačce na 40m a dál. S tou 915 je vidět hodně daleko,ale je asi zbytečně moc silná a bližší objekty má tendenci přesvěcovat i na nejnižší výkon.

Jen opravím Toma, přísvity jsou oba diodové ne laserové 

Sauer 101, .30-06, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
Kopov-to zpoždění asi není dáno frekvencí.U starších modelů založených na CCD čipu,střeleckých kamerách,jsem měl osazený záznam na kartu.Výborné včetně zvuku,doma jsem si to přehrával v compu.Díky tomu zařízení jsem jednou dekodoval tuto chybu,kterou v okuláru nevidíš.
Střílel jsem na malé sele,které v klidu buchtovalo.Chtěl jsem umístit hodně detailně ránu
taková rutina ,abych to nerozbil.Byl jsem si s odpálením uplně jistý a bylo fuč,ověřeno psem.Teprve po přehrátí záznamu jsem zjistil,že zrovna pokleklo.A to jsem v okuláru neviděl.
Neumím ten jev vysvětlit(možná někdo přes videokamery).Vím jen,že čím míň osvětlení-zrnitější obraz,tím je zpoždění větší.
Každý koho znám co s tím loví, zprasil když střílel v pohybu, jak byl zvyklý klasickým puškohledem.
Střílel jsem na malé sele,které v klidu buchtovalo.Chtěl jsem umístit hodně detailně ránu

Neumím ten jev vysvětlit(možná někdo přes videokamery).Vím jen,že čím míň osvětlení-zrnitější obraz,tím je zpoždění větší.
Každý koho znám co s tím loví, zprasil když střílel v pohybu, jak byl zvyklý klasickým puškohledem.
Možná by stálo za to to ověřit v noci na pohyblivý terč a porovnat nástřel se střelbou ve dne přes klasiku (větší terč a pro přesnější vyhodnocení nepředsazovat, táhnout se středem terče. Stejná flinta, stejná dálka (stačilo by 50m), konstantní rychlost terče.
Jinak se to zjistit dá asi těžko, leda praxí v lovu a to bych nerad. Lovím černou v drtivé většině do 40m na vnadištích a mířím na slecho (vždy na široko), máme těžký terén a po komorách to většinou běhá do strašných račí... takže lovím najisto a na tzv. stop.
V pohybu zvěř v noci nelovím, ale pokud je třeba dostřelit...atd. v klasice NV co používám jsem prodlevu nezaznamenal a dle literatury je i z hlediska praxe prý zanedbatelná.
Jinak se to zjistit dá asi těžko, leda praxí v lovu a to bych nerad. Lovím černou v drtivé většině do 40m na vnadištích a mířím na slecho (vždy na široko), máme těžký terén a po komorách to většinou běhá do strašných račí... takže lovím najisto a na tzv. stop.
V pohybu zvěř v noci nelovím, ale pokud je třeba dostřelit...atd. v klasice NV co používám jsem prodlevu nezaznamenal a dle literatury je i z hlediska praxe prý zanedbatelná.
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
zbrojovák-klasické nv to nedělá.
-
- Zkušený diskutér
No nejlepší by samosebou byl profi tuner, který umí přijmout, slepit víc stop na stejnou časovou osu, ale pokud by šel připojit třeba nějaký MP4 se zvukovým vstupem a nahrát - zaznamenat klasickou filmovou "klapku" nebo výstřel třeba z poplašňáku a podívat se pak v Premiera nebo Pinnacle, kde je výstřel v obraze a kde na zvukové stopě ... Větší zpoždění by se tak "prozradilo"
Pufr
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Co mě na tom vyloženě štve je ta zrnitost obrazu při použití přísvitu 915nm. Koukal jsem s tím ve dne za šera a v noci s požitím přísvitu 940 a ten displej to v těchhle situacích umí dá se říct skoro úplně čistě. V noci s požitím přísvitu 915nm je to ale zrnitý jak kráva. A to mě celkem pěkně štve
Ta 915tka to umí nasvítit pěkně do daleka a zvěř mi to tu alespon zatím neplaší(ani se do toho nepodívá) ale ta zrnitost 

Pufr-záznam byl na MP4,včetně zvuku výstřelu,krásně a jasně nad.V okuláru ideální výstřel na 30m.Používám již jen v totál klidu,nestojí mi to za nervy.
Kopov-ten CCD snímač je navržen na 808nm,pak je to jakžtakž.Pokud pro předejití odskoku svítíš vyšším nm,tak je obraz horší a s vyšším zpožděním,déle to přemýšlí.
Kopov-ten CCD snímač je navržen na 808nm,pak je to jakžtakž.Pokud pro předejití odskoku svítíš vyšším nm,tak je obraz horší a s vyšším zpožděním,déle to přemýšlí.
Jaký je rozdíl ve vzdálenosti osvitu 915x940,pokud je 940 vhodnější co se týče zrnitosti?
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ládo,ta 915tka svítí jednou tolik jak ta 940. Tam kde výkon 940tky končí,tam 915tka začíná.
Hmm tak teď otázka,tu 915 mám v pozorováku,takže na obeznání to bude stačit,pokud bych v tomhle použil 940 za účelem lepšího obrazu kvůli umístění rány tak by tato dvojice IR spolu snad mohla tvořit dobře spárovanou dvojku.
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To podle mě asi ano-s tou 940nm je obraz opravdu relativně čistý. Ale může se ti stát,že s 915nm dokážeš zvěř najít a relativně dobře obeznat,ale s 940nm už na ni nedosáhneš protože je daleko. Pokud vím,tak lovíš hlavně na poli a tam se většinou střílí na větší dálky jak v lese. Včera se mi s Photonem a tou 915tkou povedlo sele po odkrokování na 90m. Před tím než jsem vzal do ruky flintu jsem se na ně díval pozorovákem s 940tkou a s tím jsem je viděl už dost blbě. Ale možná bych sáhl i s 940tkou na tuhle vzdálenost kdybych si sešteloval kužel přísvitu do užšího kužele(mám ho dost do široka),ale na v tu chvíli nebyl zrovna moc čas-bacha už o mě věděla.
hmm,no tak jinak srovnej kvalitu obrazu R770 s 915 a Photona s 915
-
- Zkušený diskutér
Špatnákvalita obrazu s laserovým 915 nm přísvitem je daná konstrukcí lampy - paprsek se rozptyluje na štěrbině ("levněji") a tak vzniká "rastrová" struktura světelného pole - to není vada čipu, tu rušivou strukturu promítá na pozorovanou scénu přímo ta lampa - ale zase dosvítí dál
kdo nechce svítit tak daleko může nasadit vhodný difuzorek
CCD ani CMOS čipu v zásadě nevadí ani vlnová délka nad 1000 nm - naopak se u fotoaparátů a pod. musí citlivost v této oblasti potlačovat filtry co IR oříznou.
Osvětlení 800 nm je nutné pro Galiumarsenidové katody lamp I. generace

kdo nechce svítit tak daleko může nasadit vhodný difuzorek
CCD ani CMOS čipu v zásadě nevadí ani vlnová délka nad 1000 nm - naopak se u fotoaparátů a pod. musí citlivost v této oblasti potlačovat filtry co IR oříznou.
Osvětlení 800 nm je nutné pro Galiumarsenidové katody lamp I. generace
Pufr
Zkoušíte s tím youkonem zatím co vím pouze diody, vyzkoušejte lasery 915 a 940 a uvidíte kam až uvidíte (pokud vám teda 80m nestačí...) Pak dejte zprávu.
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s