Lov kladkáčem
- fesoj
- Zkušený diskutér
Re: Lov kladkáčem
Oboje má své pro a proti - tak tohle je asi ten nejsprávnější názor, který tu zazněl, a to i s odůvodněním. Já o lovu lukem vím jen to, co jsem si přečetl, moje parketa to není a nikdy nebude, ale těm, kteří to umí, docela fandím. Jen jsem docela skeptický k těm názorům, které zavrhují flintu a luk vynášejí do nebes.
Kritériem pravdy je praxe.
Je škoda že se diskusí neůčastní i Slováci,kteří už zkušenosti mají..Tady to je pořád souboj extrémú,žádná zlatá střední cesta.
Přehrát si pár videíí a udělat si obrázek o něčem,co jsem nikdy nezkusil nebo nezažil je zavádějící.Člověk nikdy nemůže říci,jak se zvěř po zásahu zachová a jak daleko poběží..,jak z kulovnice,tak z luku
Co se myslivecké etiky,nebo trápení zvěře z hlediska ochráncú týče..,tak já osobně bych byl raději ,kdyby mne někdo do stehna střelil šípem než 300W Magnum
Naprostá většina lukostřelcú,kteří tímto způsobem loví,tak se nežene za trofejí,ale zážitkem
A mají opravdovou radost z každého úlovku,neboť dosáhnout ho je opravdu velmi náročné..,hlavně časově.
LOVU ZDAR !!
Přehrát si pár videíí a udělat si obrázek o něčem,co jsem nikdy nezkusil nebo nezažil je zavádějící.Člověk nikdy nemůže říci,jak se zvěř po zásahu zachová a jak daleko poběží..,jak z kulovnice,tak z luku

Co se myslivecké etiky,nebo trápení zvěře z hlediska ochráncú týče..,tak já osobně bych byl raději ,kdyby mne někdo do stehna střelil šípem než 300W Magnum

Naprostá většina lukostřelcú,kteří tímto způsobem loví,tak se nežene za trofejí,ale zážitkem

LOVU ZDAR !!
Zdravim
. Jo no,je to hodne o zkusenosti i argumentech,vsechno ma svy pro i proti.Jenze dokud to nerozebereme a jak se rika,nerozdelime si "reviry",budeme proste porad jen stat proti sobe,misto abysme stali spolu a slo nam o spolecnou vec,jediny v cem se vlastne lisime,je zpusob lovu a druh zbrane
.Takze bysme si ani pri lovu neprekazeli.Vlastne jde jen o to ,urcit si pravidla hry,ne si konkurovat,to je myslim jen skodlivy na vsechny strany.........proud

Naposledy upravil(a) proud dne úte 16.10.2012, 17:09, celkem upraveno 1 x.
Mathews sakra
, to prase jsi vzal z posedu,nebo ze zeme?
.To musel bejt perfektni mazec,bravo:-),mimochodem,mas uple stejny parametry luku jako ja
) ,cirka 62 liber,29 natah,dxt,jen na zimu jsem ubiral silu natahu o pul otacky,zkrehlejm ubejvaj sily:-))).....proud

Jinak prase jsem lovil ze stromu a netušil jsem že bude tak velké...,vypadalo to na kňoura kolem 140 kg.Jenže to byla strašná koule,ani jsem s ním nehnul,z lesa jelo na čtyřkolce.

Pekny:-) , njn ,jeste si pockame na takovy zazitky u nas, az tu jednou,mozna,nekdy,bude ta......svoboda......jenze ta bez vychovanejch lidi neni mozna(vychovany je mysleny jako dobrovolne slusny,prejici,zodpovedny a myslici
......proud

-
- Pravidelný diskutér
No zatim to nevypadá.Hádáme se různě navzájem,kritizujem se, práskáme a svoboda, to je jenom slovo.
A hajzlové jasně vedou
A hajzlové jasně vedou

Njn,jenze v tomhle uz je ten problem u kazdyho jednotlivce,to si musime srovnat v hlave kazdej sam za sebe,tady zadna "ideologie" nepomuze,ovcan co se nauci kriticky myslet se stane obcanem a pak uz to bude o necem jinym,ale to musi zacit mit zajem,to je zakladni predpoklad,kdo se jenom "veze",zustane ovcanem.........proud
-
- Pravidelný diskutér
Jenže to musí bejt nějaká vůle.Vzhledem k tomu že Ti co ovládají funkce,politici,státní správa apod. na tohle všechno zvysoka s... a hrabou stylem po nás potopa(a podle jijich vzoru většina ostaních) tak to nevidim růžově.
S tim lovem jedině si nakoupit nějaký zákonodárce, aby to přilepili k zákonu třeba o pomnících
jenže na to nemáme-a nevim jestli je to špatně, protože už teď mi stačí co leze po lese.....mám tady synáčka místního mafi..pardon zboha...pardon velepodnikatele a ten frčí lesem na čtyřkolce cesta necesta(sem tam naháněje nějaký zvíře), když potká policajty, uctivě se ukloní(policajti) aby se papá nenazlobil.Trochu jsem ho tedy umravnil metodama z "příručky pro partyzánský boj" tak odklonil trasu o pár kilometrů dál..no to jsem někomu jinýmu udělal určitě radost
bere to teď s kamarády za blízkou vesnicí tak mají bydlení jak u motokrosový trati...to mne mrzí)
S tim lovem jedině si nakoupit nějaký zákonodárce, aby to přilepili k zákonu třeba o pomnících

To s tim souvisi,i kdyz se zda,ze zdanlive ne.Protoze kdyby se tim tematem opravdu nekdo seriozne zabejval na zodpovednejch mistech a za spravedlivejch podminek,uz davno s lukama v lese soucasne s vytvorenim dobrejch pravidel pro vsechny strany,lovime,nevidim v tom absolutne zadnej problem a zadnou hrozbu,je to jen o tech pravidlech......proud
Ono se s tím už pomalinku hýbat začíná..,ale pokud se neotevře zákon o myslivosti..,tak se nic nedá dělat..,na Slovensku měli štěstí..,a vůli..
Tady se do toho opřou ještě ochránci zvířat a bude vymalováno
Jinak k tématu lov kladkáčem..,ve čtvrtek jsem ulovil prvního letošního jelena lukem..,trvalo mi to 3 týdny a jeleny jsem viděl prakticky denně..,bohužel buď byli daleko..,nebo proti mě stála příroda.Nakonec mi v silném větru přišel jelen na 25 m ,a začal brát spadlé jasanové listí.Díky tomu, že se se mnou strom kymácel ze strany na stranu jsem jelena zasáhl zešikma zepředu na střed těla,ten po té odběhl asi 120 m a po 30 sekundách začal vrávorat a padl.ŠÍP zasáhl játra,proletěl skrz slabinou a prostřelil ještě spodní část kýty a zapíchl se do země.
Poprvé jsem dělal játra,ve kterých nebyla kapka barvi a po zásahu byl v nich vyříznut jen trojůhelník.Zvěřina byla naprosto nepoškozana a myslím si že ani zvěř netrpěla,jelen po zásahu odběhl mírným klusem a když se zastavil,tak se ohlížel zpět co se stalo.I když se nejednalo o žádnou velkou trofej..,radost z úlovku byla velká.
Tady se do toho opřou ještě ochránci zvířat a bude vymalováno

Jinak k tématu lov kladkáčem..,ve čtvrtek jsem ulovil prvního letošního jelena lukem..,trvalo mi to 3 týdny a jeleny jsem viděl prakticky denně..,bohužel buď byli daleko..,nebo proti mě stála příroda.Nakonec mi v silném větru přišel jelen na 25 m ,a začal brát spadlé jasanové listí.Díky tomu, že se se mnou strom kymácel ze strany na stranu jsem jelena zasáhl zešikma zepředu na střed těla,ten po té odběhl asi 120 m a po 30 sekundách začal vrávorat a padl.ŠÍP zasáhl játra,proletěl skrz slabinou a prostřelil ještě spodní část kýty a zapíchl se do země.
Poprvé jsem dělal játra,ve kterých nebyla kapka barvi a po zásahu byl v nich vyříznut jen trojůhelník.Zvěřina byla naprosto nepoškozana a myslím si že ani zvěř netrpěla,jelen po zásahu odběhl mírným klusem a když se zastavil,tak se ohlížel zpět co se stalo.I když se nejednalo o žádnou velkou trofej..,radost z úlovku byla velká.

-
- Pravidelný diskutér
Podle mne je to asi nastejno jako kulovnice...vzláště když bude pálit jouda......
Hele zase si to neidealizujme, viděl jsem fotky chlapa co ho jinej čarostřelec napálil lukem s loveckym hrotem a moc happy teda nevypadal
Ono to tak spíš vypadá, protože zvěř neřve bolestí(aby nelákala další predátory), nemuže to popsat,nevolá Novu a nemuže k doktorovi apod.Svádí to tedy k tomu, že je to v pohodě-stejně se dá říct že po zásahu napalmem do školní třídy děti jen seděly a pak se prostě vypařily..... A to ještě nemluvě o tom, že zvířata holt nejsou jako my lidi zhejčkaný.
Konečně, jestli má někdo pocit že je to děsně cool, ať si napere loveckej šíp do nožky a vylíčí nám ten odvaz
Já aby se to nepletlo lovu s lukem fandim.Ale ta představa, že by se to u nás zvrhlo v nějakej ten neregulovanej způsob, kdy každej kdo udrží kuši,luk,moč a stolici(v spojení s plnou prkenicí) vyrazí do lesa mne upřimně děsí......
Hele zase si to neidealizujme, viděl jsem fotky chlapa co ho jinej čarostřelec napálil lukem s loveckym hrotem a moc happy teda nevypadal

Konečně, jestli má někdo pocit že je to děsně cool, ať si napere loveckej šíp do nožky a vylíčí nám ten odvaz

Já aby se to nepletlo lovu s lukem fandim.Ale ta představa, že by se to u nás zvrhlo v nějakej ten neregulovanej způsob, kdy každej kdo udrží kuši,luk,moč a stolici(v spojení s plnou prkenicí) vyrazí do lesa mne upřimně děsí......