AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI
-
- Pravidelný diskutér
Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI
bolo tam jednoducho napisane 24,6 gramovy Rhino SS-nejaky druh strely /projektilu/
ZKM 456 22 lr, weatherby mark V 6,5 creedmoor, cz 550 magnum 375H&H, cz 550 custom 338-lapua-magnum, cz 550 custom 300 win mag, cz 527 lux 22 hornet
-
- Pravidelný diskutér
Mozno to bude toto: http://www.google.sk/imgres?um=1&hl=sk& ... 4,s:0,i:73
popripade tu: http://www.safaribullets.com/specs.html
popripade tu: http://www.safaribullets.com/specs.html
ZKM 456 22 lr, weatherby mark V 6,5 creedmoor, cz 550 magnum 375H&H, cz 550 custom 338-lapua-magnum, cz 550 custom 300 win mag, cz 527 lux 22 hornet
-
- Zkušený diskutér
Přesně tohle jsem měl na mysli, když jsem se ptal, co myslíš tím Rhino SS. Kobuse van der Westhuizen, majitele Rhino Bullets znám osobně a mám s ním pár fajn vzpomínek. Ale s jeho střelami praktické zkušenosti nemám, tím že nenabíjím a málokomu důvěřuju...
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Měl bych jeden dotaz.
Předesílám lov v Africe mně neláka. Jsou asi jen dva druhy co by mne asi zajímaly. Buvol ( na to ho nemám) a warthog ( jen kvůli něj tam nepoletím). Raději ty prachy investuji do tetřevovitých, sobů, losů popř. medvěda.
Netvrdím, že trpím strachem z hadů, hroznýše si dám klidně kolem krku. Na zmiji obecnou jsem již šlápl. Ne úmyslně.
Jak je to při lovech v africe s jedovatými hady? Měl jsem kamaráda teraristu, který ty potvory choval. Dnes již můžu říct,že i pašoval. S čím kdo zachází,...... . Když jsem u něj viděl zmije útočné, gabunské atd. Tak mne to nenaplňovalo myšlenkami o príma šoulačce.
Propíchnutí postřeleným dik-dikem beru jako fér. Očkovaní mambou po minutí křoví ne.
Předesílám lov v Africe mně neláka. Jsou asi jen dva druhy co by mne asi zajímaly. Buvol ( na to ho nemám) a warthog ( jen kvůli něj tam nepoletím). Raději ty prachy investuji do tetřevovitých, sobů, losů popř. medvěda.
Netvrdím, že trpím strachem z hadů, hroznýše si dám klidně kolem krku. Na zmiji obecnou jsem již šlápl. Ne úmyslně.
Jak je to při lovech v africe s jedovatými hady? Měl jsem kamaráda teraristu, který ty potvory choval. Dnes již můžu říct,že i pašoval. S čím kdo zachází,...... . Když jsem u něj viděl zmije útočné, gabunské atd. Tak mne to nenaplňovalo myšlenkami o príma šoulačce.
Propíchnutí postřeleným dik-dikem beru jako fér. Očkovaní mambou po minutí křoví ne.
-
- Pravidelný diskutér
ja ma zatial nesplneny sen-lov na velkeho medveda...
-
- Zkušený diskutér
Jiří K.> s těmi hady to není zas tak hrozný. Většina hadů se člověka bojí víc, než člověk jich, a smysly je vybavená dostatečně aby stihla včas zmizet. Tím nechci říct, že je to třeba podceňovat, k ušktnutím dochází, ale je jich dost málo. Jediný takový líný had, s kterým se setkání častější, je puff adder. K uštknutím dochází, ale není to zas tak často. Podstatně větší pravděpodobnost je, že člověka rafne jedovatý pavouk, nebo bodne štír. Ty se člověka nebojí, naopak rádi využívají lidská obydlí, v noci se schovávají do bot nebo kufrů, a pak se stačí nekouknout a nevyklepat....
Jen pro doplnění puff adder-zmije útočná ( Bitis arietans).
To Jiří K.
Když jezdím do Afriky, tak z hadů mám taky velkou obavu, je třeba respektovat určitá pravidla, co si člověk může a nemůže dovolit, na štíry nebo pavouky ale narazíš častěji. Pokud bys, ale nějakého hada chtěl najít, tak ho najdeš..... Pravda ale je, že když jsem posledně dohledával levharta na nástřelu, tak jsem nějaké hady neřešil
Když jezdím do Afriky, tak z hadů mám taky velkou obavu, je třeba respektovat určitá pravidla, co si člověk může a nemůže dovolit, na štíry nebo pavouky ale narazíš častěji. Pokud bys, ale nějakého hada chtěl najít, tak ho najdeš..... Pravda ale je, že když jsem posledně dohledával levharta na nástřelu, tak jsem nějaké hady neřešil

evropani tam většinou loví během tamější zimy a to většinou spí.Jednou jsme stříleli kobru angolskou,ale byla moc pomalá a vlastně byla venku jen protože ji nějací paraziti vyžrali vnitřnosti.Vysvětloval nám to tak majitel-veterinář.
-
- Zkušený diskutér
Rogam> a zřejmě úspěšně dohledal, když sem píšeš
Jiří K.> dikdik je tak malý zvířátko s tak malými růžky, že ten toho moc nepropíchne

Jiří K.> dikdik je tak malý zvířátko s tak malými růžky, že ten toho moc nepropíchne

Ten dik-dik byl jen takový příklad, jeho velikost je mi známa. Spíš mi šlo o to zda si tam člověk musí dávat pozor na každý krok a to nejen kvůli postřelené zvěři či nějakému naštvanému slonu. Plachost hadů je sice krásná, ale ne vždy funguje. Na jednu naši zmiji jsem již šlápl a na druhou málem. Ta se dokonce rozhodla přeplazit cestu po které ten den chodily davy turistů.
Cabelas dokonce nabízi něco jako návleky proti ušknutí.
http://www.cabelas.com/catalog/browse/c ... t104590080
Jen pro doplnění. S tou zmiji útočnou jsem měl již tu čest. Jenom s jejího syčení se mi ježily chlupy na krku. Mrška 150 cm dlouhá, s jedněmi s nejdelších jedových zubů na světě. Jak tvrdil kolega její jed není až tak silný, ale na rozdíl od jiných hadů ho dávkuje strašné množství. Dokonce mu i utekla.
Cabelas dokonce nabízi něco jako návleky proti ušknutí.
http://www.cabelas.com/catalog/browse/c ... t104590080
Jen pro doplnění. S tou zmiji útočnou jsem měl již tu čest. Jenom s jejího syčení se mi ježily chlupy na krku. Mrška 150 cm dlouhá, s jedněmi s nejdelších jedových zubů na světě. Jak tvrdil kolega její jed není až tak silný, ale na rozdíl od jiných hadů ho dávkuje strašné množství. Dokonce mu i utekla.
-
- Zkušený diskutér
Zmije útočné jsou impozantní zvířata, to určitě. Ano, dávka jedu při jednom uštknutí se uvádí mezi 150-350 mg, přičemž 100 mg zabije zdravého dospělého, pokud nedostane včas odbornou pomoc.
Ještě impozantnější je podle mě gabunka, to je sakra zvíře. Jak je zřejmě vidět, mám hady rád, což jestli jsem správně pochopil, je rozdíl mezi námi, je to tak? Ale samozřejmě, respekt je na místě. Na druhou stranu představovat si, že všichni hadi netouží po ničem jiném, než jak si někoho rafnout, je taky zbytečné. Maminka mojí kamarádky, když bydlela v Eastern Cape měla jednu dobu na zahradě bojgu a zelenou mambu. Bydlely ve stromech a lovily tam. Řada lidí se nabízela, že s nimi něco udělá, ale ona nikdy nesouhlasila a nechávala je být. A nikdy se nikomu nic nestalo. Tím neříkám, že doporučuji bydlet na zahradě s hady, jen že hysterie taky není potřeba, jen určitá opatrnost.
Ještě impozantnější je podle mě gabunka, to je sakra zvíře. Jak je zřejmě vidět, mám hady rád, což jestli jsem správně pochopil, je rozdíl mezi námi, je to tak? Ale samozřejmě, respekt je na místě. Na druhou stranu představovat si, že všichni hadi netouží po ničem jiném, než jak si někoho rafnout, je taky zbytečné. Maminka mojí kamarádky, když bydlela v Eastern Cape měla jednu dobu na zahradě bojgu a zelenou mambu. Bydlely ve stromech a lovily tam. Řada lidí se nabízela, že s nimi něco udělá, ale ona nikdy nesouhlasila a nechávala je být. A nikdy se nikomu nic nestalo. Tím neříkám, že doporučuji bydlet na zahradě s hady, jen že hysterie taky není potřeba, jen určitá opatrnost.
Tak nám omezili od roku 2013 lov v Botswaně....
http://www.africahunting.com/latest-hun ... 013-a.html
víš prosím Tě o tom něco BwanaHuntere?
http://www.africahunting.com/latest-hun ... 013-a.html
víš prosím Tě o tom něco BwanaHuntere?
-
- Zkušený diskutér
Rogam> No, z Botswany znám jenom "Šílenýho Mikea" Penmana, a to ještě velmi zběžně. A ten byl vždycky proti lovu. Těžko o tom můžu vědět víc, než je v tebou uvedeném odkazu k nastudování. Nicméně, dělá to na mě dojem, že se to jednak dalo očekávat, Botswana už dlouhou dobu postupně utahuje šrouby, zpřísňuje a omezuje podmínky pro lov a vůbec jde tak nějak Keňskou cestou. V tomhle světle mi to, co je na tom odkazu od tebe, připadá v zásadě pozitivní, protože já tomu rozumím tak, že bude nastavený víceméně model ála Namibie - plains game na farmách v pohodě, ve volnosti ochrana, některé koncese zůstanou, velká zvěř v rámci PAC, sloni pokračují. No, mohlo to být horší, být to jen na Khamovi, je to jak v Keni, lov zakázán a Botswanou se prohánějí pytláci...
To BwanaHunter
a kdo by o tom měl vědět tady víc, než ty?
dík
a kdo by o tom měl vědět tady víc, než ty?