onečně diskuKse..
To Red Arrows : lov byl vždy o tom opatřit si potravu maso...

Tak to zrovna Amíkům za zlé nemám..,protože já lovím prasata také kvůli masu..,trofejová zvěř mne už nezajímá.Nejsem ten kdo lítá po lese a má obeznané všechny srnce a jeleny..,samo že nějakou raritkou nepohrdnu..,nebo opravdu přestárlou zvěří o které vím že za normálních podmínek by ji uklidil predátor.
Spíš u Amíkú považuji za naprostou zhovadilost střelbu do nejsilnějších kusů,samic s mláďaty.., bychyň se selaty..,a za tu následnou radost bych vzal judo point a švihl ho s ním do prdele
Se Sitkou souhlasím a lov klasikou je o postoji a takového jako On bych okamžitě nechal lovit ,škodu by jistě neudělal..,ale bohužel takových moc není co jsou sebekritičtí a ví kdy na to opravdu maj

Já jsem klasikou pár let střílel a moc mě to bavilo a baví dodnes..,ale na lov s ní nemám..,bez častého tréningu to prostě nejde..
Jinak kladkou střílím celkem obstojně ..,za poslední 2 roky jsem na 3D závodech skončil pouze jednou na 2 místě ....,ale lovit na 60 m bych si opravdu netroufl

Loni na Slovensku jsem střílel na 50 m muflona..,který se v klidu pastvil a než k němu šíp dolétl ,byl o 3m jinde.Prasata to neudělají..,když berou tak dělají hluk a neslyší.
Lov ze sedačky ,nebo ze stromu je možná nefér..,ale přehled a možnost pohodlného výběru loveného kusu je mnohem lepší a zvěř se tak často nezradí a je více v klidu.Já to beru asi trošku účelověji..,nejsem sportovní lovec..,asi jsem takový mix staré a nové školy
Mě je celkem jedno čím se zvěř bude lovit..,když to bude alespoň trochu humání a budou to provádět lidé ,kteří mají náležité vědomosti.., a v dnešní době u nás není ani lovecký lístek zárukou odborného pohledu na věc
A naprostou jistoutou je ,že lov lukem bude vždy okrajovou záležitostí a pro zvěř v žádném případě nebude likvidační záležitostí. M.