Důvod přastavby:chtěl jsem pušku v ráži 8x68S s kvalitní varm.hlavní.Nemám rád tenké laufy.Proč 8x68S? Protože lovím vysokou a střílím podtatně dál než 200m a u 308W už jsem se bál nedostatku výkonu na delší tratě (zatím jsem ji používal) a dál jsem chtěl ráž na ,,zahraniční mise"(antilopy,los,medvěd atd.).Budu přebíjet,tudíž není problém jít s rychlostí dolů až na výkon 8x57JS pokud by to rozbíjelo srnčí.Koupil jsem staré zatuchlé vystřílené ZKK600 /30 06 a nechal zničit lauf.Polotovar nové hlavně je od Bargera barrels.Puškař tento polotovar náhodně měl.Takže započala přestavba.Úprava čela závěru,vytahovače,schránky,zarovnání uz.ozubů na barvu,zarovnání dosed.čel pouzdra závěru,soustružení kontury hlavně,komora,pískování+kroužkování a černění,ladění spouště atd.Ještě předělávam pojistku na opačný chod(dopředu odjištěno a k sobě zajištěno(nesnesu ten původní stupidní hlavolam

)a hlavně pojistka už necvaká.Stará pažba byla nanic,byla tenká bez lícnice a vůbec se k tomu nehodila,tak se zahodila

.Velmi šikovný pažbař mi udělal pažbu na míru,tak jak jsem chtěl.Poměrně pěkný a hustý ořech s olejovou politurou.Dal jsem pár ran ještě se starou pažbou a střílelo to trojstřel(trojlístek) na 100m.Dal jsem nahoru W.lištu a přijde tam Zeiss 6-24x56.Sám jsem zvědavý,jak to bude střílet na 300m.Zítra to chci nastřelit na 200m a vyzkoušet na 300.Náboje Blaser CDP(zatím).Přebíjet budu Nosler Accubond 200gr.Co si pamatuji,dávals to do 9,3x62.Na hlavni je závit M18x1 a mnou vyrobená titanová brzda systém Vais.Asi ji nechám napovlakovat na černo,aby to nerušilo vzhled,ale je možné,že ji tam ani nebudu nechávat,protože to nebude moc kopat(váha,pažba,mal.závěrová vůle,dobrá botka).Holá puška má 4,7kg a hlaveň (délky 600mm+50mm brzda) ma silnější konturu,než Rem. Sandero.Nemám to na šoulání a kdyby bylo potřeba,tak s dobrým řemenem to taky zvládnu.Celou přestavbu dělal puškař Radomír Staněk,Já a pažbu Ondřej Trlifaj. Puškař když spasoval hlaveň s pouzdrem,tak přestal mluvit

.Nemohl to chudák rozdýchat.Je zvyklý dělat tenké laufy,ale neměl na výběr a ve finále se mu to moc líbí.Oby zmínění pánové jsou velmi velmi šikovní.Je mi jasné,že pro normálního myslivce to není a ani se mu to líbit nebude,ale já nejsem normální

a mám co jsem chtěl.Uf.