Myslivecké zážitky
-
- Pravidelný diskutér
Tak sem se taky dočkal. V sobotu v 21:25 Jsem slovil srnce. Lov probýhal následovně. V půl 8 večer jsem se odebral do honitby k mému kamarádovi. Měl sem od něj slíbeného srnce za nějaké zásluhy, tak sme vyrazili. Sedli sme si k poli s ječmenem. Měli sme k vidění kus dančího srnu a srnce ročka kolem 20 cm (obě výsady dohr) kolem 21:00 se asi na 150m z ječmena zvedl srnec koukala mu jenom hlava. Dle paro?í a masky ni??ích pučnic jsme se schodli na 4. A lovný ale teď jak na něj. O patnáct minut se srnec sebral a ve?el do koleje a přišel až na míněných 80m. A byl sloven. Po ráně srnec zůstal v onni. Foto viz účinky. Náklonost huberta a diany a velikého štěstí že srnec vstoupil do zváleného ječmena byla veliká a tímto díky hubertovi zakrásný zá?itek z lovu.
-
- Pravidelný diskutér
-
- Zkušený diskutér
-
- Zkušený diskutér
tak jsem opet pocitil naklonnost diany a huberta
vcera rano jsem se asi po mesici dostal opet k nam do honitby. premyslel jsem, kudy se asi budou cunici vracet a jelikoz byli znat u me kazatelny na krmelisti, zasedl jsem tam rano ve 4 hodiny. bylo neco pred pul patou, kdyz se smerem z poli objevili u cesty cunici - tedy bachyne cca 70-80 kg a za ni jsem uz videl 2 mensi cuniky. hned jsem vzal flintu (byla to 1. cekana s novou 8-kou
) a cekal, kdy budou cunici presazovat pres cestu na krmeliste. jenze... bachyne narazila na moji jeste cerstvou stopu a to se ji tuuuze nelibilo. vratila se zpatku k rudlu (vice nez ty 2-3 slabsi kusy jsem nevidel) - k ceste se priblizila jeste asi 2x, ale pak se za vystrazneho vrceni cely rudl vratil, odkud prisel...
kdyz jsem pak prochazel honitbou, narazil jsem na kunu - lesacku - byla asi 10 m prede mnou a vubec nechtela utect - poskakovala v boruvci, koukala po me... i kdyz jsem sel smerem k ni, poskakovala prede mnou na tech 10 m a vubec se nebala! neco podobneho jsem tedy jeste nezazil... asi vedela, ze nebudu strilet
no, a dneska rano, poucen ze vcerejsiho zazitku, jsem se vydal ke kazatelne z jineho smeru - pres silenou mlazinu. rikal jsem si, ze jestli jsou cunici nablizku, musi utect... na kazatelnu jsem dosedl asi ve 3/4 na 4. a cunici opet prisli - presne na cas (presneji nez ceske drahy
) a hned na krmeliste... bylo jich asi 20 - 30, porad se honili, postrkovali, nejvetsi bachyne cca 7% - 80 kg, pak par mensich, nekolik loncaku a v plno selat - od malinkatych markazinu az po celkem hrube jiz bez pruhu. nejdrive jsem chtel ulovit jedno z tech hrubych selat, ale vsiml jsem si maleho loncaka - o neco vetsiho nez ty nejvetsi selata. a jelikoz bylo jiz videt, dalo se velmi dobre precist, ze to byl knourek... jenze za nim byli porad nejaky selata a nedalo se strilet - uz jsem byl hodne nervozni, protoze rano cunici na krmelisti nikdy moc dlouho nevydrzi... ale preci - selata poodesli, knourek se natocil a padla rana. nevidel jsem presne, kam knourek odbihal, ale periferne jsem si vsiml, ze nekolik prasat se vratilo do smeru, odkud prisli. na nastrelu bylo plno barvy, ktera vedla prave do smeru, kudy cunici prisli - nasel jsem ho asi za 70 m - takovouhle dalku odesel s nizsi komorou, srdce zcela rozstrelene (8x57 JS, Norma Vulkan 12,7 g)!!! vyvrzene melo 31 kg. v techto mometech si vzdy rikam, jak je ta zver vitalni (hlavne cerna), cloveku se staci postrelit a neudela krok, ale maly cunik s takovouto ranou jde jeste tak daleko... a to si stale covek hraje na pana tvorstva!
musim opet podekovat diane a hubertovi, kteri se mi odvdecili svoji naklonnosti, i kdyz jsem v posledni dobe moc casu v nasi honitbe nestravil...

vcera rano jsem se asi po mesici dostal opet k nam do honitby. premyslel jsem, kudy se asi budou cunici vracet a jelikoz byli znat u me kazatelny na krmelisti, zasedl jsem tam rano ve 4 hodiny. bylo neco pred pul patou, kdyz se smerem z poli objevili u cesty cunici - tedy bachyne cca 70-80 kg a za ni jsem uz videl 2 mensi cuniky. hned jsem vzal flintu (byla to 1. cekana s novou 8-kou

kdyz jsem pak prochazel honitbou, narazil jsem na kunu - lesacku - byla asi 10 m prede mnou a vubec nechtela utect - poskakovala v boruvci, koukala po me... i kdyz jsem sel smerem k ni, poskakovala prede mnou na tech 10 m a vubec se nebala! neco podobneho jsem tedy jeste nezazil... asi vedela, ze nebudu strilet

no, a dneska rano, poucen ze vcerejsiho zazitku, jsem se vydal ke kazatelne z jineho smeru - pres silenou mlazinu. rikal jsem si, ze jestli jsou cunici nablizku, musi utect... na kazatelnu jsem dosedl asi ve 3/4 na 4. a cunici opet prisli - presne na cas (presneji nez ceske drahy

musim opet podekovat diane a hubertovi, kteri se mi odvdecili svoji naklonnosti, i kdyz jsem v posledni dobe moc casu v nasi honitbe nestravil...

-
- Zkušený diskutér
Vulkan
Tak úspěšnému lovci přeji "Lovu zdar"! Já jsem Vulkan 8x57SJ používal tak a to v Saueru s hlavní 56cm. Pokud chceš a potřebuje? 100-procentní jistotu, že kus zůstane v ohni, tak musíš střílet jedině na lopatky(nejlépe obě). Jinak je to i s osmičkou 50 na 50, a to platí i pro TIG. Po dvou letech jsem se proto s pokorou vrátil ke své srdcové 300WM a zatím ani krok. V první osmě "Z" jsem používal Vla?im, která přesně kopírovala RWS T Mantl (půlkulatá olověná hlava a válcové tělo se silnějším plá?těm, který dělal stři?nou hranu, ale ty náboje se myslím aspoň 30 let už ve Vlasimi nedělají. T Mantl používají hodně "Raku?áci"na naháňkách a celkem jim to funguje.
TO Vojta: černá chodila do de?tů na krmeli?tě a brala spolehlivě kukuřici, protože třeba u nás byl les úplně suchý, obilí mizerný a nízký.
TO Vojta: černá chodila do de?tů na krmeli?tě a brala spolehlivě kukuřici, protože třeba u nás byl les úplně suchý, obilí mizerný a nízký.
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ač přes ne moc bohaté zkušenosti dovolím si nesouhlasit s Josefem, mám osmičku, uloveno sice jen 3ks černé, z toho jeden dostřelovaný na naháňce, danče a cca 8lišek a vše v ohni, maximálně deset kroků, používané střelivo SPCE SB.
Osmička má stop efekt vynikající. opravdu se nestavá ani kamrádovi, který ji má také, že něco odchází daleko.
Osmička má stop efekt vynikající. opravdu se nestavá ani kamrádovi, který ji má také, že něco odchází daleko.
-
- Pravidelný diskutér