Podle dolní čelisti - byť foto není nejlepší, chtělo by to detailněji snímek samotné čelisti zeshora a z boku - bych řekla že je to dvouletý srnec (ikdyž tedy síla pučnic je na tento věk opravdu podivuhodná)
Druhý premolár má ostré hrany bez náznaku úbrusu, pouze zadní část P3 je malinko obroušená.
Takže závěr - DVA roky, u nás (a myslím že i jinde určitě chovný.
Zdenku přesně tak !
Je vidět znalosti a zkušenosti .
Mně se osvědčilo brát vždy ten nižší věk při těchto typech obrusu chrupu. Navíc, moláry na obou stranách jsou podle obrusu shodně na 5 let. A jak známo, rostou jindy, než premoláry, takže vlivem podmínek byly premoláry zřejmě i méně odolné, navíc i vlivem zakřivení čelistí více namáhány.
Z levé strany to vypadá starší pěti let, ale podle poslední fotky ( pravá strana), kde je vidět typický úbrus m1 v prní části na 5 let. u atipické čelisti se to trochu hůř odhaduje, ale já bych to bral podle té pravé strany.
Jak píše Patrik a koneckonců i Zdeněk, podle úbrusu na levé straně jsem se prostě přiklonil k vyššímu věku než 5 let, což myslím velkou chybou nebylo. Je pravda, když se zadívám pořádně i na úbrus na pravé straně čelisti,že bych možná přehodnotil odhad na 5-6 let. Člověk se pořád učí, klobouk dolů pánové.....
Co říkate na tohoto srnce je kamarada hospodar se ne nej moc netvaril jeho odhad 3-4 r. ale che videt jeste upravenou trofej omlouvam se za kvalitu foto bylo to foceno rychle a mobilem ve sklepe pro predstavu délka lodyh je cca 12 cm
No nevím podstatný je věk z těch fotek toho moc poznat nejde.Čistě v uvahách pokud by jsme zůstali u věku 3-4 roky což se mě nezdá ,možná podle dentinu,ale to nebývá na 100% a výšky 12 cm byl by odstřelový.Pokud 2 i méně pak by to bylo.....