Yukon Photon

Noční vidění, termovize a podobná elektronická zařízení. Vaše zkušenosti, rady a dotazy
Odpovědět
brutopyr
Nový návštěvník

Re: Yukon Photon

Příspěvek od brutopyr »

Ahoj, tak jsem přišel na zajímavou věc. Přes noční vidění yukon photon je vidět krásně paprsek laseru od dalkoměru, tak jsem ho pripevnil na přídavny prisvit tak, aby se konec paprsku protinal se zamernym křížem v optice nočního vidění.

Obrázekimgurl

Teď se dá měřit vzdálenost objektů i ve tmě, stačí jen zaměřit, stisknout měření a v optice je pak videt jasný paprsek, pokud se objeví na požadovanem objektu, tak stačí kouknout do dalkomeru na display, kde jsou požadované hodnoty. Zatím to mám připevněny trochu humpolacky :-), ale i tak to funguje dobře a dálkoměr se dá sundat s přísvitem a strčit do kapsy. Jediný noční vidění s dalkomerem jsem viděl pulsara za 40k, tak by tohle mohla být dobrá alternativa, tedy jestli to nějak yukonovi neublizuje. Časem mohu nahodit nějaká videa.

Obrázektemp image upload
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

ty kráso, to musí bejt dobrá páka...
na to že to drží na tubusu ten Yukon a vepředu má tu hmotu "čočky"..

ted tam ještě dolepíš zelenou baterku, digitální foták-kameru (yukon nenahrává) a budeš to mít komplet:-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Reno
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Reno »

No to je monstrum... :lol: Nápad zajímavý, ale vzhledem k dosahu přísvitu (Pulsar 940 IR?) mi připadá zbytečné měřit vzdálenost, stačí nastřelit na ONV, ne?

Petr1970: Nezapomínej na anemometr, vodováhu a další technické vymoženosti! :twisted:
brutopyr
Nový návštěvník

Příspěvek od brutopyr »

zvířata s kuší nelovim jen pro pořádek, ale líbí se mi to a na kusi už člověk dalkomer využije. Dalkomer má 160g, to zas až tak moc není. Zaujalo mě, že se dá vzdálenost takhle měřit i v noci.
Obrázekimage postObrázekimage uploading site
kabát
Zkušený diskutér

Příspěvek od kabát »

No, tak něco takového bych v revíru nechtěl mít !!!
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
brutopyr
Nový návštěvník

Příspěvek od brutopyr »

Tedy ne, že by se mi líbil lov zvěře s kuší, ale kuše jako taková je zajímavá zbraň.
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

kabát píše:No, tak něco takového bych v revíru nechtěl mít !!!
no vzhledem k tomu že si nemůžeš být jist že to tam už nemáte tak buď v klidu, po té co jsem pořídil digitál a zkoušel pozorovat srnčí které po zapnutí přísvitu sice klidně ale přece začalo odcházet je mi jasné že nám někdo srnčí s nějakým NV loví a jinak ta kombinace vypadá zajímavě
brutopyr
Nový návštěvník

Příspěvek od brutopyr »

Ještě k tomu vybíjení baterek, někomu se prý už povedlo, že vypnul display, ale integrovaný prisvit dal svitil, proto bych doporučoval při každým vypínání nejdříve vypnout integrovaný prisvit.
Steyer
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Steyer »

ty jo, a kde to má držák na kafe ? :-D
Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
brutopyr
Nový návštěvník

Příspěvek od brutopyr »

Nejdřív zelenou baterku, digitální kameru, anemometr, vodovahu... a nakonec samozřejmě držák na kafe :lol:
Reno
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Reno »

brutopyr píše:zvířata s kuší nelovim...
Navzdory tomu, co píšeš, mám z té tvé konfigurace (kuše s Photonem, neviditelným přísvitem a dálkoměrem) takový divný pocit, neboť mě nenapadá nic jiného, jak něco takového reálně využít... :?
brutopyr
Nový návštěvník

Příspěvek od brutopyr »

Ne všichni si kupují zbraně a příslušenství, aby s tím pak stříleli v lese do zvířat. Někdo to má třeba jen jako koníčka. Mám nějaká videa na YouTube např: https://youtu.be/8OQ8UBBMQjg střílím na terč i v noci, mám pole za barákem a nechci se omezovat denní dobou, často pracuji do večera a potom si mám chuť párkrát vystrelit. Baví mě to, chci se dostat na 150 + metrů proto ten dalkomer, bez toho to nejde. Kdybych střílel na zvěř, tak si neovesím kuši jak vánoční stromeček nemyslíte? Do těch 40 metrů to odhadne každej ňouma.
brutopyr
Nový návštěvník

Příspěvek od brutopyr »

Ten integrovaný prisvit je na nic. Obraz je hnůj a to jestli je 940 neviditelný prisvit je mi ukradený. hlavně, že má čistý obraz. Dneska s tím Nočákem už běhá a loví po lese každej blbeček a zvířata uz nemaj klid ani v noci.
brutopyr
Nový návštěvník

Příspěvek od brutopyr »

Takhle vypadá ten laser z dalkomeru v yukonu, kdyby to někoho zajímalo.
https://youtu.be/zVBwRIoIv5k
jezevec bob
Nový návštěvník

Příspěvek od jezevec bob »

Takže přátelé také jsem si ho koupil v 6 l a vydržel něco málo přes 20 ran vono co se má pokazit se pokazí ale to co se dělo ze strany dovozce mě dostalo .S prodejcem nebyl problém slušnej kluk ale pán z Běloruska vůbec nebral telefony a komunikace na mrtvém bodě .Tři dny před vypršení záruky se prodejce ptal co tomu je :lol: Furt tvrdil že to poslal do ruska najednou se ptá co tomu je? :lol: Už je to měsíc a půl a z prodejcem sem domluven že mě vrátí peníz a že si to vyřídí z jeho stran víc jak vstřícný krok měl jsem ho na 30-06 cz537 těch pár ran sedělo dobře ale jen těch pár :?: :D Takže už nikdy hoby hračku radši si koupím něco co bude fungovat možná 557 v plastu asi 243 alespoň to nebudou vyhozený prachy .Čus Bohušu...
Odpovědět