Montáže
Re: montáže
Čistě teoreticky: nastřelíš jednu zbraň a uděláš si na rekt. kroužcích značky, přendáš na druhou zbraň a nastřelíš a uděláš značky jinou barvou, pak už si jen pamatovat barvy, která je která.
ZP 16x70/16x70
Brno 500 8x57JRS/20x76
Sabatti SKL 98 10,3x60R /270 win
Brno 500 8x57JRS/20x76
Sabatti SKL 98 10,3x60R /270 win
rychloupínací montáž weaver
Ahoj, jaké jsou možnosti "rychloupínáků" na weaver?
něco typu weaver grandslam?
tipy na solidní materiál(ocel) zpracování atd? klidně i "jednodílná"? nebo 2 kusy samostatné?
něco typu weaver grandslam?
tipy na solidní materiál(ocel) zpracování atd? klidně i "jednodílná"? nebo 2 kusy samostatné?
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
Re: rychloupínací montáž weaver
Já měl weaver Kozap,kroužky rychloupínací prý Blaser.No a výsledek byl horor,nešlo to nastřelit páč ta lišta šla bokem,po přehazování s kolimátorem to střílelo furt jinam.
Nakonec mě na střelnici řekli,že weaver po přehození nástřel nedrží,já si to ověřil a tak jsem na ten zázrak zanevřel a zanechalo to na mě silnou duševní ujmu.
Nakonec mě na střelnici řekli,že weaver po přehození nástřel nedrží,já si to ověřil a tak jsem na ten zázrak zanevřel a zanechalo to na mě silnou duševní ujmu.
motolada pokud sis koupil Kozap tak se nediv o jeho spolehlivosti se tu již mluvilo, já mám 2x MAK a 1x Leupold QRL a drží vše nástřel skvěle a bez problému puškohledy přehazuju. Pokud by to nedrželo nástřel tak je divný proč to používaj armádní a policejní odstřelovači. Jinak todle téma nepatří sem ale k puškohledům kde je téma montáže a o weavru se tam také píše
jojo, omlouvám se, už jsem si všiml, prosím případně o přesunutí..
motolada: to vidím na průser kozapu, jak píše rimar: armády celýho světa včetně sniperů jedou weaver:-)
motolada: to vidím na průser kozapu, jak píše rimar: armády celýho světa včetně sniperů jedou weaver:-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
-
pufr
- Zkušený diskutér
Montáž na weaver liště
Pozor ale, ty montáže vyrobené by vyhověly Mil Std. mají "trochu" jiné tolerance - lišta je broušená atd. - cena je taky asi troj až pětinásobná (jen jméno Weaver či Picatinny tu kvalitu bohužel negarantuje)
Na dvou puškách mám celkem levnou Recknagel lištu a objímky Leupold QRW a nezlobí to
Na dvou puškách mám celkem levnou Recknagel lištu a objímky Leupold QRW a nezlobí to
Pufr
-
pultik
- Pravidelný diskutér
Podle normy má být přesnost-rovnoběžnost upínacích ploch 0,06/100. Kozap není etalon kvality a vlastně ani CZUB. Ty mají weaver taky vlastní konstrukce
. Pokud je zájem o normu STANAG 4694,Ed1 která to řeší tak pište SZ
no mě ani nejde o normu jako spíš o realitu:-)
nějakou lištu usa-arma mám (asi dobrou materiálově).. takže jde o to jaký koupit "rychloupínáky" aby to fungovalo..
ten leupold qrw vypadá zajímavě, díky za tip..
jde mi o to, aby po 20? otevřeních zavřeních nezjistil že je tam vůle a ..... nechci to dělat na jednu sezonu:-)
jinak co jsem si vyzkoumal tak "picatinny" je jmeno army-střediska co to vyzkoumalo(zavedlo)...
a Weaver je jeden zvýrobců co se na tom zviditelnil že to začal "dělat podle toho mil-standardu) ..
takže se tomu někdy říká "weaver lišta" i když je to lišta dle mil-standardu od různých výrobců..
nějakou lištu usa-arma mám (asi dobrou materiálově).. takže jde o to jaký koupit "rychloupínáky" aby to fungovalo..
ten leupold qrw vypadá zajímavě, díky za tip..
jde mi o to, aby po 20? otevřeních zavřeních nezjistil že je tam vůle a ..... nechci to dělat na jednu sezonu:-)
jinak co jsem si vyzkoumal tak "picatinny" je jmeno army-střediska co to vyzkoumalo(zavedlo)...
a Weaver je jeden zvýrobců co se na tom zviditelnil že to začal "dělat podle toho mil-standardu) ..
takže se tomu někdy říká "weaver lišta" i když je to lišta dle mil-standardu od různých výrobců..
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
no dobře, weaver něco vymyslel, picatiny je název "muničáku" kde vyrobili podobnost picatinny
ted vůbec nevím co mám doma:-)
ted vůbec nevím co mám doma:-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
Petr 1970 a na jaké to bude ráži?? já to mám mimo jiné i na 9,3x62 a nástřel to drží již několik let bez problémů, až to budeš montovat je dobrý si to přitáhnout momentovým klíčem aby byli obě kličky dotažený na stejnej odpor a netáhlo ti to puškohled na jednu stranu, pak je taky dobré si pamatovat na které drážce to máš uchycený , ev. si ji nějak poznačit a pak se ti to rozhodit nemůže pokud je to alespoň trochu kvalitní provedení. Proti KOZAPU v podstatě nic nemám jen bych ho utáhnul natvrdo a už ho nesundaval a měl ho defakto jako pevnou montáž, pak to bude šlapat taky dobře 
.308 ..
já weaver mám a mám i dobrý "kroužky", ale jen na "imbus" - ted optiku neměním.. ale chci začít, takže nějaký přehazování "v poli" navíc ty šrouby se vyyčkaj časem..
takže chci "rychloupínák" a měnit to dejme tomu 2x? týdně...
já weaver mám a mám i dobrý "kroužky", ale jen na "imbus" - ted optiku neměním.. ale chci začít, takže nějaký přehazování "v poli" navíc ty šrouby se vyyčkaj časem..
takže chci "rychloupínák" a měnit to dejme tomu 2x? týdně...
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
- Michal_123
- Zkušený diskutér
Ahoj, máte někdo prosím zkušenost s montáží na 30mm puškohled pro přimontování dalšího příslušenství?
Představuji si to jako montáž na tubus puškohledu, na druhé straně by byla na Picatinny lišta.
Prostě bych rád měl kolimátor a puškohled na pušce současně.
Zatím jsem ale viděl pouze hliníkové provedení. Nebo jsou ještě jiné možnosti? Dík.
Představuji si to jako montáž na tubus puškohledu, na druhé straně by byla na Picatinny lišta.
Prostě bych rád měl kolimátor a puškohled na pušce současně.
Zatím jsem ale viděl pouze hliníkové provedení. Nebo jsou ještě jiné možnosti? Dík.
nekde som videl na tubuse kruzok s kratkou picatinou a na tu picatinu nahodeny kolimator...ale ten bol mierne našikmo asi z dovodu lepsieho prilicenia...bolo to duralove, pretoze sa to vacsinou pouziva na svetlo
2 Michal_123: většinou jsem viděl kroužek s krátkou Picatinny lištou, materiál hliník - např.: http://www.zbraneostrava.cz/zbrane/esho ... -puskohled
Kolimátor se s tím ale dostane mimo ideální polohu, kdy při nahození zbraně do ramene je "osa" kolimátoru mimo "osu" oka. Ale možná je to o zvyku a tréninku.
Kolimátor se s tím ale dostane mimo ideální polohu, kdy při nahození zbraně do ramene je "osa" kolimátoru mimo "osu" oka. Ale možná je to o zvyku a tréninku.