Montáže

Lovecké puškohledy a vše o nich. Vaše zkušenosti, rady a dotazy.
Odpovědět
petjan
Pravidelný diskutér

Re: montáže

Příspěvek od petjan »

Čistě teoreticky: nastřelíš jednu zbraň a uděláš si na rekt. kroužcích značky, přendáš na druhou zbraň a nastřelíš a uděláš značky jinou barvou, pak už si jen pamatovat barvy, která je která.
ZP 16x70/16x70
Brno 500 8x57JRS/20x76
Sabatti SKL 98 10,3x60R /270 win
Petr1970
Zkušený diskutér

rychloupínací montáž weaver

Příspěvek od Petr1970 »

Ahoj, jaké jsou možnosti "rychloupínáků" na weaver?
něco typu weaver grandslam?

tipy na solidní materiál(ocel) zpracování atd? klidně i "jednodílná"? nebo 2 kusy samostatné?
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
motolada
Zkušený diskutér

Re: rychloupínací montáž weaver

Příspěvek od motolada »

Já měl weaver Kozap,kroužky rychloupínací prý Blaser.No a výsledek byl horor,nešlo to nastřelit páč ta lišta šla bokem,po přehazování s kolimátorem to střílelo furt jinam.
Nakonec mě na střelnici řekli,že weaver po přehození nástřel nedrží,já si to ověřil a tak jsem na ten zázrak zanevřel a zanechalo to na mě silnou duševní ujmu.
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

motolada pokud sis koupil Kozap tak se nediv o jeho spolehlivosti se tu již mluvilo, já mám 2x MAK a 1x Leupold QRL a drží vše nástřel skvěle a bez problému puškohledy přehazuju. Pokud by to nedrželo nástřel tak je divný proč to používaj armádní a policejní odstřelovači. Jinak todle téma nepatří sem ale k puškohledům kde je téma montáže a o weavru se tam také píše
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

jojo, omlouvám se, už jsem si všiml, prosím případně o přesunutí..
motolada: to vidím na průser kozapu, jak píše rimar: armády celýho světa včetně sniperů jedou weaver:-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
pufr
Zkušený diskutér

Montáž na weaver liště

Příspěvek od pufr »

Pozor ale, ty montáže vyrobené by vyhověly Mil Std. mají "trochu" jiné tolerance - lišta je broušená atd. - cena je taky asi troj až pětinásobná (jen jméno Weaver či Picatinny tu kvalitu bohužel negarantuje)
Na dvou puškách mám celkem levnou Recknagel lištu a objímky Leupold QRW a nezlobí to :?
Pufr
pultik
Pravidelný diskutér

Příspěvek od pultik »

Podle normy má být přesnost-rovnoběžnost upínacích ploch 0,06/100. Kozap není etalon kvality a vlastně ani CZUB. Ty mají weaver taky vlastní konstrukce :roll: . Pokud je zájem o normu STANAG 4694,Ed1 která to řeší tak pište SZ
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

no mě ani nejde o normu jako spíš o realitu:-)
nějakou lištu usa-arma mám (asi dobrou materiálově).. takže jde o to jaký koupit "rychloupínáky" aby to fungovalo..

ten leupold qrw vypadá zajímavě, díky za tip..

jde mi o to, aby po 20? otevřeních zavřeních nezjistil že je tam vůle a ..... nechci to dělat na jednu sezonu:-)

jinak co jsem si vyzkoumal tak "picatinny" je jmeno army-střediska co to vyzkoumalo(zavedlo)...
a Weaver je jeden zvýrobců co se na tom zviditelnil že to začal "dělat podle toho mil-standardu) ..
takže se tomu někdy říká "weaver lišta" i když je to lišta dle mil-standardu od různých výrobců..
ZKM 456
Fabarm Elos C
pufr
Zkušený diskutér

Příspěvek od pufr »

Spatne Petre, hledej dal - nejvetsi rozdil je v sirce pricnych drazek :?
Pufr
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

no dobře, weaver něco vymyslel, picatiny je název "muničáku" kde vyrobili podobnost picatinny :-)

ted vůbec nevím co mám doma:-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

Petr 1970 a na jaké to bude ráži?? já to mám mimo jiné i na 9,3x62 a nástřel to drží již několik let bez problémů, až to budeš montovat je dobrý si to přitáhnout momentovým klíčem aby byli obě kličky dotažený na stejnej odpor a netáhlo ti to puškohled na jednu stranu, pak je taky dobré si pamatovat na které drážce to máš uchycený , ev. si ji nějak poznačit a pak se ti to rozhodit nemůže pokud je to alespoň trochu kvalitní provedení. Proti KOZAPU v podstatě nic nemám jen bych ho utáhnul natvrdo a už ho nesundaval a měl ho defakto jako pevnou montáž, pak to bude šlapat taky dobře :D
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

.308 ..

já weaver mám a mám i dobrý "kroužky", ale jen na "imbus" - ted optiku neměním.. ale chci začít, takže nějaký přehazování "v poli" navíc ty šrouby se vyyčkaj časem..

takže chci "rychloupínák" a měnit to dejme tomu 2x? týdně...
ZKM 456
Fabarm Elos C
Michal_123
Zkušený diskutér

Příspěvek od Michal_123 »

Ahoj, máte někdo prosím zkušenost s montáží na 30mm puškohled pro přimontování dalšího příslušenství?
Představuji si to jako montáž na tubus puškohledu, na druhé straně by byla na Picatinny lišta.
Prostě bych rád měl kolimátor a puškohled na pušce současně.
Zatím jsem ale viděl pouze hliníkové provedení. Nebo jsou ještě jiné možnosti? Dík.
tibi1
Zkušený diskutér

Příspěvek od tibi1 »

nekde som videl na tubuse kruzok s kratkou picatinou a na tu picatinu nahodeny kolimator...ale ten bol mierne našikmo asi z dovodu lepsieho prilicenia...bolo to duralove, pretoze sa to vacsinou pouziva na svetlo
bon
Zkušený diskutér

Příspěvek od bon »

2 Michal_123: většinou jsem viděl kroužek s krátkou Picatinny lištou, materiál hliník - např.: http://www.zbraneostrava.cz/zbrane/esho ... -puskohled
Kolimátor se s tím ale dostane mimo ideální polohu, kdy při nahození zbraně do ramene je "osa" kolimátoru mimo "osu" oka. Ale možná je to o zvyku a tréninku.
Odpovědět