Nová kulovnice ČZ 557 - rok 2012

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
pufr
Zkušený diskutér

Re: Nová kulovnice ČZ - 2012

Příspěvek od pufr »

2Kojot To číslo mi zaujalo, jsem se ptal a prý před náběhem výroby CZ805 Bren bylo téch zhruba 15 000 kulovnic/rok spolu s cca stejným počtem malorážek necelá polovina produkce, takže dnešní čísla by měla být na úrovni cca 10 až 15% jen u kulovnic - ale je možné, že téma tohoto vlákna - CZ557 je na Tebou uváděné úrovni.

2Jan Sl. - obchodní politiku ČZ si netroufám nijak interpretovat - mechanizmy jsou značně neprůhledné :)
Pokud by se ale někde třeba na tom Facebooku dalo dohromady "spotřebitelské družstvo", které by ústy vybraného obchodníka bylo schopné "plácnout" na stůl objednávku 100 ks podpořenou možná zálohou cca 30% (by lidi neutekli) s rozumnou dodací lhůtou - u ČZ alespoň 6 měsíců - a je CZ 557 v 9,3x62 na světě :D :D
A to by výrobce možná spolknul i záruku za rozptyl 2R100 - 5cm/3rány/100m :D Chci tím říct, že vše je jen o penězích a v době, kdy fabrika nestíhá lukrativní armádní zakázky jdou sportovní a lovecké zbraně nevyhnutelně na druhou kolej :?
Pufr
Jiří K.
Zkušený diskutér

Příspěvek od Jiří K. »

On tady bude ještě jeden drobný detail, prioritním trhem ohledně civilních zbraní je USA. Letos teprve nastává masívní nástup CZ 557 na tento trh. Jestli u Hornadyho udělají nebo opráší nějaký náboj vhodný pro tuto kulovnici tak na jejich stránkách bude CZ 557 v této ráží do roka a do dne. Dobrým příkladem je .17 Hornet a CZ 527.
Chcete si u CZ-USA objednat glass bedding za 154.-$ není problém. Ceny po přepočtu o cca 4.500,- Kč nižší než v ČR(CZ 557).
A tady vše je problém:
Světlovodná mířidla pro CZ 550 Lux od LPA sights - problém.
Kratší hlaveň na CZ 550 Lux - problém.
Jen uvést údaj o stoupání vývrtu na stránkách CZ UB pro daný typ kulovnice a ráži jim trvalo několik let.
Kolik majitelů CZ 527 by nepohrdlo origo lučíkem pro tříraný zásobník, donedávna nebyl ani ten tříraný zásobník. Tedy do doby než ho v USA chtěli.

Ještě je otázkou, zda nemá tá nová zázračná kulovnice potíže s některýni rážemi. Tak nějak mně zaráží, že i pro USA tam chybí .300 WM nebo 7 mm RM. Přitom v .300 WM vypustili nové řady postavené na CZ 550 a jako novinku začínají dělat i .338 LM.
Choochoo007
Zkušený diskutér

Příspěvek od Choochoo007 »

On asi nebude problem v razich, ale spise uspokojit trh. Pokud bude tech Pufrovych 15000 kulovnic, pravda, kolik jich bude asi z toho 557? No a ted si predstavte ze valna vetsina na svetovych trzich chce asi 308 a v evrope pripadne jeste 8x57, 7x64. No a ted by meli v CZUB zacit nabizet neco na ukor techto razi, ktere se 100% prodaji. Vysledek by byl, ze by prislo 10 zakazniku do obchodu a 6 chtelo 308, 2 chteli 8x57, 1 chtel 7x64 a 1 chtel 9,3x62. Prodavac by jim rekl, mame 4ks 308 a 6ks 9,3x62, ktere by se jim tam asi hromadily :lol:
Ne ted vazne, asi to nebude daleko od pravdy a VZ ma trh asi zmakly a vi co proda. Holt neuspokoji, vsechny, ale to plati treba i u aut a jinde :wink:
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
kojot
Zkušený diskutér

Příspěvek od kojot »

pufr píše:2Kojot To číslo mi zaujalo, jsem se ptal a prý před náběhem výroby CZ805 Bren bylo téch zhruba 15 000 kulovnic/rok spolu s cca stejným počtem malorážek necelá polovina produkce, takže dnešní čísla by měla být na úrovni cca 10 až 15% jen u kulovnic - ale je možné, že téma tohoto vlákna - CZ557 je na Tebou uváděné úrovni.
Říkal mi to jeden člověk z marketingového oddělení jako odpověď na můj dotaz, proč už nemají u 557 verzi LH. Jako argument jsem uvedl, že by se po republice jistě 100 zákazníků našlo. To ho krapet rozesmálo, načež odvětil, že optimální by bylo kusů tisíc, aby se kvůli tomu upravila výroba. Jak jsem koupil, tak prodávám. Zřejmě to myslel a i já to tak pochopil, že to jedno procento je v rámci obratu celé firmy CZUB, protože nedělají dnes primárně jen zbraně.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Tak to docela věřím že v LH to bude asi do 1%. Ono je to taky výrobně složitější dělat závěr a pažbu v LH. Změna ráže je věcí zřejmě jednodušší, ale zase, hrnou to na automatu, možná NC a když už jej seřídí, tak chtějí alespoň 1000 ks hlavní. Můj názor.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
jaroslavn
Častý návštěvník

Příspěvek od jaroslavn »

Tak si kamarád pořídil tuhle zbraň v 308 win. a abych řekl pravdu, jsem z ní poněkud rozpačitý. Do ruky padne skvěle, střílí to přesně, vypadá dobře, ale trochu mi vadí, že někdy se náboj při podávání vzpříčí. Nedělá to vždycky, pokud se naplní celá schránka, tak se to nestane. Když je ale ve schránce jen jeden náboj, stane se to tak v 70% případů. Pravda je, že vystřílet celý zásobník se mi zatím ještě nepodařilo, ale stávat by se to asi nemělo. Municí to nebylo, stávalo se to u Lapua Mega 12g, Geco TM 11g i Sako Hammerhead 13g. Spoušť by měla jít nastavit snad lépe, než je to z fabriky, protože tak jak to má teď, bych s tím střílet já, zvyklý na německý napínáček, opravdu nemohl.
Mannlicher Luxus 9,3x62, ZKK 600 30-06
sako85
Častý návštěvník

Příspěvek od sako85 »

jaroslavn-ale nie je predsa normálné,aby u zbrane za 23000 korun,či kolko to u Vás stojí,som nemohol ju zobrat na strelnicu a jednoducho vystrielat celú schránku.Bežne pri suchom tréningu a použití vybíjacích nábojov bez problémov mi zoberie aj posledný náboj-a vždy.Nie je to však CZ557.Ale aby som tam stále ládoval do plna a počítal,či mi tam už nezostane iba jeden,je choré.A nie je to jediný prípad,ja sám som to osobne zažil,ked som ju "testoval"v jednej predajni na strednom Slovensku a robili to oba kusy-ráž 243 a 30-06.
jaroslavn
Častý návštěvník

Příspěvek od jaroslavn »

Zajímavý je, že právě, když tam dá všech 5 nábojů, tak to vyprázdní úplně v pohodě všechno. Ale jakmile tam dá jen jeden, tak ho to většinou nenabije a vzpříčí se. Jen jeden náboj tam většinou nedáváš, ale problém by byl, kdybys všech 5 vystřílel a chtěl tam dát rychle šestý. Ten se tam prostě kousne.
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

jenom si tipnu nebude to křivým zásobníkem když je náboj opřený o další náboj tak to je v pohodě a jak se musí srovnat o zásobník tak je problém
CZ 550 american 308win.
sako85
Častý návštěvník

Příspěvek od sako85 »

Mne sa to stalo pri tom skúšaní u schránkovej verzie! :( Bolo uplne jedno,či som tam dal viacero nábojov,alebo len jeden,vždy posledný sa vzpriečil.Jednoznačne išlo o pružinu schránka,pokial na nu tlačili čo len 2 náboje,bolo to O.K.Akonáhle tam bol iba jeden,pružina ho tak vytlačila,že nešiel do komory,ale vždy nad nu a tým prišlo k vzpriečeniu.Je to síce velmi jednoducho riešitelný problém,len nechápem,ako niečo také može prejst cez výstupnú kontrolu a ako z toho strielali nástrelný terč-asi posledný vložil priamo do komory-úžasné.
jaroslavn
Častý návštěvník

Příspěvek od jaroslavn »

Jemu se to nevzpříčí u komory, ale náboj jde jakoby nad čelo závěru. Závěr si ho nevezme spodním okrajem čela závěru za horní okraj náboje, ale spíš obráceně- spodní okraj nábojnice, horním okrajem čela závěru, takže nakonec konec nábojnice sjede úplně mimo závěr.
josse
Pravidelný diskutér

Příspěvek od josse »

jaroslavn: odkuď je? Toto bych rád viděl, šlo by se na to podívat nebo natočit na video? 557 v krátké ráži (308/243) mi prošlo rukama 5 a ani u jedné jsem se s ničím takovým nesetkal. Teoreticky jsem o této závadě slyšel že by měla nastat ale ať jsem se snažil sebevíc tak se mi to nikdy nepodařilo...

sako85: 557 v dlouhých rážích mi prošlo rukama tolik že už to ani nedopočítám (přes 20 :mrgreen: ) a s nepodáním jsem se taky nesetkal. Hold má někdo asi štěstí... U 30-06 tento případ ani nemůže nastat, ze schránky se vycvakne až když je z půlky v komoře. Jednu tady teď mám a zkoušel jsem to i "hore kopytama" nad hlavou a i tak podává jak vzteklá 8)

Jo vlastě jedno nepodání se mi u dlouhých povedlo a to tak že se zasekl náboj ve schránce níž a závěr ho přejel ... ale když jsem se o to pokoušel znovu cíleně tak se mi to už nepodařilo...
sako85
Častý návštěvník

Příspěvek od sako85 »

josse tvoje tvrdenia ma neprekvapujú,pretože aj keby ti táto zbran nevystrelila v akejkolvek reálnej situácii,tak radšej vezmeš chybu na seba,akoby si mal priznat,že nebodaj niečo taketo opustilo CZUB.Tvoje oduševnenie pre tuto zbran velmi dobre poznám,nemusíme si nič navrávat.Nemám realny dovod hanit túto zbran,ale nemám ani rád,ked si niekto o mne myslí,že klamem.Obe zbrane mali tú istú chybu-pružina schránky a posledný náboj sa vždy vzpriečil!Aj u tej 30-06,skúšal som to ostrými priamo v predajni u výhradného dovozcu pre SR -M-HUNT.Ešte mi povedali,že 2 dni pred tým tam bral zákazník 243 a robila to tiež,ale mu to vraj vobec nevadilo!Tak ako by to určite nevadilo ani tebe...
josse
Pravidelný diskutér

Příspěvek od josse »

Děkuji za recenzi mých duševních pochodů. Zbraním se věnuji již dlouho a na reklamaci jsem jich poslal desítky. Dokonce i s mnou zbožňovanou a jedinečnou (prostě úžasnou) 557 z CZUB jsem majitele poslal zpět do prodejny. Dokonce i přesně se závadou kterou bych dle tebe nebyl schopen akceptovat jako vadu a to neodpalem. Je to výrobek jako každý jiný. Montuje se v pondělky i pátky. Ale jak již asi čtenáři pochopili tak s nepodáním jsem se nesetkal. Taktéž proti tobě nic nemám a nijak jsem svůj příspěvěk nemířil proti tobě. Prostě bych tuto závadu (z profesního hlediska) rád viděl. Nejlépe na te 30-06.
jaroslavn
Častý návštěvník

Příspěvek od jaroslavn »

Tak ráže 9,3x62 pro letošek opět nebude. A to mi loni psali, že s ní počítají pro 2. pololetí 2015. Doby, kdy budeme mít možnost si zbraň sestavit tak jak chceme, se u CZUB asi nikdy nedočkáme. Leda by tuhle ráži chtěli v USA :( .
Odpovědět