TIKKA T3
Re: TIKKA T3
Tak už jsem klíč sehnal a u mne to je T25
Tak už jsem to po půl roce vzdal. Tikka Lite bez mířidel a napínáku pouze na objednání. A vzhledem k tomu,že do ČR přišla velká zásilka na podzim není nikdo schopný říci termín dodání. Další rok se mě opravdu čekat nechce. Náhodou se mě naskytla možnost koupit rok starý Mannlicher Pro Hunter za stejný peníze jako nová tikka (Jo kurz eura je pěkná mrcha). No nic,jdu se přihlásit do fóra mannlicher.

inak aj nový Manlicher CL II SX sa dá kúpiť za dobré peniaze...
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
To je co "dobre penize"?
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
asi ako cena T3...teda plast
Zdravim Tikkare,mel bych dotaz na majitele Hunteru ci Batue,zda-li se da spoust s napinackem stelovat stejne jako ta bez nej,jako tomu je treba u modelu Varmint.nejsem na napinacek zvykly a nechci ho pouzivat.dekuji.
Nikdo nic? 

No ono moc lidí doma dvě Tikky T3, navíc jednu s napínáčkem a druhou bez něj, mít nebude.
Každopádně nastavení spouště je shodné, akorát verze s napínáčkem má navíc ještě jeden šroubek, ale ten nemá na samotné spouštění vliv, pouze se jím vymezuje vůle mezi spouští (při dopředném pohybu) a pružinou napínáčku.

Reno: děkuju...tak to budu asi jeden z mála
..mam Varminta v 6,5 x 55 SE-přesnost sama
... a poohlížím se po Hunteru či Batue(spíše tuto-chci kratší lauf) v 8X57IS - zkrátka něco v odlehčené lovecké verzi tak chci mit podobné spouště..Jak je to s přesností u té osmy?dá se i pod MOA na 100m s tovární municí typu Norma Vulkan,Sako Hammerhead apod?jsem z té 6,5 hodně zmlsaný...

Hele já mám kulovnici Tikka T3 v jiné ráži, než 8x57IS, ale myslím si, že s dostatečně kvalitní tovární municí se přesností do 1 MOA / 100 m určitě vejdeš, moje puška to zvládá také. Sám výrobce uvádí: "Every Tikka rifle has to group three shots under one inch at a distance of 100 m." Například američtí střelci si v případě kulovnic Tikka T3 chrochtají, že je to puška, kterou vybalíš z krabice, nabiješ tovární municí a bez jakéhokoli ladění či úprav střílíš sub MOA. 

Mám Huntera v 8x57, na 100 metrů mi chodí 3 rány továrníma S&B do záslepky. A mám i Varminta ale v 308 W u kterýho mám vyřazený napínáček. Ten mi chodí továrníma do 7 cm a do 9 cm mejma na 400 metrů, ale bohužel mi to kazí ruceReno píše:No ono moc lidí doma dvě Tikky T3, navíc jednu s napínáčkem a druhou bez něj, mít nebude.Každopádně nastavení spouště je shodné, akorát verze s napínáčkem má navíc ještě jeden šroubek, ale ten nemá na samotné spouštění vliv, pouze se jím vymezuje vůle mezi spouští (při dopředném pohybu) a pružinou napínáčku.

Panové jen info , V Brně na Šumavské v Alfaproj mají Tikku T3 varmint v 308 skladem jen bohužel pro praváka ,já potřebuji levou ,snad to někomu pomůže.
-
- Pravidelný diskutér
Dotaz na zkušené. Zvládne T3 hunter ve 308win lapuu mega 200gr v tovární laboraci!
Střelba do 120metrů, ale většinou kolem 50-60m. Chtěl bych to na černou, za kterou šoulám.
Zatím lovím s Hornady SST 180gr, ale dostupnost jak celých parton tak střel je špatná.
Děkuji za odpověd K.
Střelba do 120metrů, ale většinou kolem 50-60m. Chtěl bych to na černou, za kterou šoulám.
Zatím lovím s Hornady SST 180gr, ale dostupnost jak celých parton tak střel je špatná.
Děkuji za odpověd K.
-
- Administrátor
Tika v .308 má twist 11", mega je knedla, tak dle mého názoru by to mělo jít.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Kamarád ji má i stejný twist a v pohodě střílí tovární Hornady 220gr.