Kulové střelivo zn. GECO

Vše o loveckém kulovém střelivu. Vaše zkušenosti a názory.
Odpovědět
knoby
Pravidelný diskutér

Re: Kulová munice zn. GECO

Příspěvek od knoby »

Jen pro ukázku viz diskuze výše..O tom, jak by dopadl srnec při ráně přes plece. Ne vždy se to povede jak má, ale toto... Střela chytila zadní část plecka a bohužel škrtla kloub...Záměrně nevyvěsím přímo foto, patřilo by spíše do účinků.. Srnec II.VT po vyvržní 15 Kg, vzdálenost 30m, ráže 8x57IS, střela Geco TM 12g - při výstřelu byla odkryta pouze část komory a bohužel jsem neodhadl, že je to tak blízko plecka.. Zůstal v ohni :?
http://gecon.rajce.idnes.cz/nastenka/#Obraz0263.jpg
Pavel.x
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Pavel.x »

Tak tohle je opravdu masakr jakej jsem ještě neviděl, to snad ani není možný ráží jako je 8x57 udělat????
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

Teda už jsem toho osmičkou ulovil hodně, ale tohle se mi ještě nestalo a ani jsem to neviděl :shock:
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
kajinek.sniper
Pravidelný diskutér

Příspěvek od kajinek.sniper »

Dobře, od teďka už nikdy nebudu říkat, že mám poškozenou zvěřinu, protože tohle je jako kdyby se na to podíval medvěd.
miroš
Častý návštěvník

Příspěvek od miroš »

Tomu se mi ani nechce věřit. Já mám sice zatím s gecem uloveny jen 3 srnce 2 na komoru 1 na krk, všichni 3 v ohni a poškození minimální...vstřel vždy průměr kule a výstřel max 5cm spíše oválného tvaru tak 3x6cm...jeden srnec vstřel přes žebra a výstřel přes lopatku a v pohodě bez podlitin. Loveno 7x57R. Já to nějak nechápu,někteří nedají na geco dopustit a někteří s ním mají takové problémy.
To knoby: Jaké balení nábojů máš 50ks-target,nebo klasika 20ks? Jestli v tom nebude rozdíl.
knoby
Pravidelný diskutér

Příspěvek od knoby »

Střelivo bylo klasické lovecké, balené po dvaceti kusech v žluto černé krabičce. Tento případ je starý už dva roky. S Gecem jsem ulovil více kusů a učinky na srnčím byly podobné( né až takhle drastické, ale poškození vždy i při zásahu žeber). Na černou bez problémů.. V té době fungovala na srnčí lépe SaB.. Dnes už stejná jako Geco tzn. současnost Oryx nebo CDP..
miroš
Častý návštěvník

Příspěvek od miroš »

Já mám taky klasické po 20ks ale v červené krabičce...ale přece nemůže být takový rozdíl v účincích mezi 7x57R a 8x57IS, nevím nějak mi to hlava nebere.
knoby
Pravidelný diskutér

Příspěvek od knoby »

To Geco jsem měl i v 7x57R, je to trošku jiná střela - 7x57R je špičatá ,,hladká" a v osmě je to klasický knedlík s tím, že olovo na konci střely je ,,odskočené" od pláště a dost odkryté..
Obrázek
osma
Obrázek
sedma
kikin
Pravidelný diskutér

Příspěvek od kikin »

knoby-to je jako od vlaku.Já to střílím z 300wm,ale tohle jsem neviděl.
BwanaHunter
Zkušený diskutér

Příspěvek od BwanaHunter »

Presne tak, taky valim oci. Strelil jsem srnci 300 WM, 375 HH apod., a ne jednou, ale neco takoveho jsem nikdy nevidel. Nejaka zrejme dosti ojedinela souhra faktoru, nebo nevim...
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
kojot
Zkušený diskutér

Příspěvek od kojot »

Žádná souhra náhod, tohle je přece ta kvalita RWS, nebo ne? Někdy mi přijde, že ti co to chválí, vozí všechno do výkupu. Úplně stejně vypadalo sele 35 kg, co jsem střelil na naháňce, stejná rána, 70 m, 30-06Sprg. Nejen mě bylo divné, že jsem nenašel ani vstřel, ani výstřel, jen plecka trochu chrastily. Kamarád, co ho vyhrál na poslední leči v tombole mi to připomíná dodnes.
Ušetříš dvacku, vyhodíš masa za pětikilo. :lol:
Kdo netermí s námi, termí proti nám
sailormoon81
Častý návštěvník

Příspěvek od sailormoon81 »

tak to je brutálne to soom ešte nevidel, vypadá ako keby šliapol na protipechotnú mínu. Preto používam Interbond, dierka dnu a dierka von. :wink:
lörinc
Zkušený diskutér

Příspěvek od lörinc »

knoby píše:. Zůstal v ohni :?
:D Kam by taky chodil :lol: . To je strašný :cry: . Geco je asi fakt dobrý.....
Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

kopov.c píše:Je to levný,tak to musí bejt super... Ti ještě spořivější vychválí i Beloty. Víc bych to nekomentoval :lol:
A nedají si říct-dobře jim tak :lol: :lol: :lol: :lol:
ares
Pravidelný diskutér

Příspěvek od ares »

Nějaký deko vyhozený zvěřiny mi nevadí, ale tohle..já bych se asi poohlédl po něčem jiné.
@kopov.c snad to nebude mít vliv na funkci.. :D
Odpovědět