Nová modulární kulovnice CZ600

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
Citron
Pravidelný diskutér

Re: Nová modulární kulovnice CZ600

Příspěvek od Citron »

CZ 600 mám 2x, Mauser M18 waldjagd jsem měl možnost obsluhovat, střelit si a občas jeji i vidím.
Ergo je extrémně lehké, velmi dobře se drží ta pistolová pažba, mně tedy podstatně lépe než ty klasické pažby (i Apha je horší). Závěr jde dobře, podává to dobře, spušť je bez napínačku, předvídatelná, dobrá. Pažba je vyrobená pěkně, bez otřepů, jen je předpažbí měkčí, ale mně to nevadí. Díky tvaru jde zpětný ráz hodně dozadu, zdvih není tak velký. Poutka na řemen jako taková to nemá, ale má to očka pro uchycení Trigatti poutek. Jinak závěr a pouzdo jsou dobře a jemně obrobené. Přesnost dobrá, splňuje to, co výrobce slíbil, mám hlavně Alpha a obě chodí spolehlivě pod 1 MOA, 223 rem i po 1600 ranách kolem 0,5 MOA. Je třeba si svyknout na pojistku, to umístění je nezvyklé.
Ta M18 také není špatná, spoušt je plynule seřiditelná, dá se udělat bezpečná a jemná, napínáček není také třeba. Jen mi ta pažba přijde tužší (což je výhoda), ale také je hlučnější, taková víc dutá, víc zní. Obrobené je to také dobře, tam bych vady nehledal. Pozor na jiné vyvážení, waldjagd má střední hlaveň a je více váhy na předku...

Podle mého názoru jsou obě zbraně udělané dobře, velmi podobně co do kvality. Jen mi přijde, že CZ 600 je obrobená jemněji a přesněji, to dle toho jak to vypadá, když se začnou ošoupávat ty závěry. Nebál bych se ani jedné, obzvláště v nesmrtelné hlavni jako je 308 win.
CZ 600 223 rem + Delta Stryker 5-50x.
CZ 600 308 win + Vortex viper PST II 5-25x
Odpovědět