A jak se ti to chovalo v té sedmě?knoby píše:To Geco jsem měl i v 7x57R, je to trošku jiná střela
Kulové střelivo zn. GECO
Re: Kulová munice zn. GECO
Já jsem do geca nešel kvůli tomu abych ušetřil ale na doporučení kamaráda. Při mé spotřebě tak do 10 nábojů za sezonu není problém dát za krabičku i 1500kč,ale proč měnit když mi zatím fungujou dobře.Až mě sklamou tak jednoduše přejdu na něco jinéhokopov.c píše:A nedají si říct-dobře jim takkopov.c píše:Je to levný,tak to musí bejt super... Ti ještě spořivější vychválí i Beloty. Víc bych to nekomentoval![]()
![]()
![]()

Geco v osmičke má nielen iný tvar oloveného hrotu,ale aj čo je podstatnejšie má plášť z hlboko ťažnej ocele na rozdiel od menších kalibrov, ktoré sú z tombaku,je to jednoducho overiteľné pomocou magnetu !
308 Win.;223 Rem.;22 l.r. .
Zkoušel jsem Geco 7x57R v trojáku a 7x65R v kulobroku. Na zvěř jsem to nepoužil, u obou jmenovaných byl soustřel na 100m okolo 10cm. S tím bych do lesa nešel. Jinak s ostatní municí včetně SaB soustřel do 3 cm, u tojáku do čtyřlístku. Bylo tam znát, že je Geco v sedmách oproti,,běžné" munici nadupané, zbraně neúměrně ,,kopaly". Ale poznatky jsou staré cca dva roky, třeba už se chlapci polepšili.
Geco mám v 8*57js. Střelil jsem tím srnce, rána šla trošku viš, takže škrtla o páteř. Díra co vznikla na výstřelu nešla zakrýt celou rukou cca 12cm průměr plus lopatka vytržená ven. Naštěstí to byl sanitární odstřel. Asi dost měkke střeli, srnec měl tak 10kg. Zbytek pujde do terče.
Lanus má pravdu s tím pláštěm, v tom bude ten rozdíl 

jj do terče jsou dobrý...
TO: Lanus. Asi se zeptám blbe,ale jaky je rozdil mezi plášti z tombaku a hluboko tažné oceli? Který je eventuelně lepší? Nikdy jsem o tom neslyšel a ani nepřemyšlel. Díky
Dobrý den pánové,
ta fotka je opravdu příšerná, ale asi bych to úplně neviděl na vinu té střely. Ono je u té fotky panem Knobym psáno, že střela chytla zadní část plecka a škrtla kloub - podle mne škrtnutí znamená trochu něco jiného, tady jsou vidět úlomky kosti po většině kavity. Když střela přemění kost na spoustu samostatných projektilů, což se musí stát po takovém zásahu, tak to nemůže dopadnout jinak u žádné střely. Podle mého názoru by to chtělo spíš příště střílet na zvěř tak jak se má - vidět na co střílím a neodhadovat!
ta fotka je opravdu příšerná, ale asi bych to úplně neviděl na vinu té střely. Ono je u té fotky panem Knobym psáno, že střela chytla zadní část plecka a škrtla kloub - podle mne škrtnutí znamená trochu něco jiného, tady jsou vidět úlomky kosti po většině kavity. Když střela přemění kost na spoustu samostatných projektilů, což se musí stát po takovém zásahu, tak to nemůže dopadnout jinak u žádné střely. Podle mého názoru by to chtělo spíš příště střílet na zvěř tak jak se má - vidět na co střílím a neodhadovat!
Re: Špalda - Oceľ je podstatne krehkejšia ako tombak tak pri strete s tuhou prekážkou napr.klb sa triešti na podstatne viac menších kúskov ako tombak.
( V záujme dosiahnutia priaznivejších výsledkov s Gecom bolo by dobré náležite vyskúšať jeho prémiovú novinku "PLUS" ,ktorá je podľa výrobcu zameraná aj na minimalizáciu poškodenia diviny .)
( V záujme dosiahnutia priaznivejších výsledkov s Gecom bolo by dobré náležite vyskúšať jeho prémiovú novinku "PLUS" ,ktorá je podľa výrobcu zameraná aj na minimalizáciu poškodenia diviny .)
308 Win.;223 Rem.;22 l.r. .
Úlomky kostí nepochází z kloubu plecka. Ten byl pouze ,,škrtnutý". Úlomky na fotce jsou od žeber a hrudního koše (na výstřelové dlouhé kosi). O umístění zásahu, podmínkách lovu atd. na tomto místě nebudeme diskutovat a moralizovat. Pokud by byl stejným způsobem a stejnou ráží srnec zasažen střelami typu CDP, Oryx, Nosler Part.,( v té době i SPCE) atd., výsledek by stejný nebyl. Střela nezachytila o žádnou překážku ( předčasně nazačala deformovat).
Nemáte už nějaké tipy, kde sehnat kupříkladu na Moravě Geco plus v .30-06 Sprg. Sháním, poptávám a nikde nic.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Ty si taky nedáš říct, cokojot píše:Nemáte už nějaké tipy, kde sehnat kupříkladu na Moravě Geco plus v .30-06 Sprg. Sháním, poptávám a nikde nic.

Blaser R8 8x57 JS, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
Účinek Geca na srnci
http://motolada.rajce.idnes.cz/srnec_14 ... ,NAPISKANY
http://motolada.rajce.idnes.cz/srnec_14 ... ,NAPISKANY
- fesoj
- Zkušený diskutér
Lovu zdar ! To Geco asi opravdu nebude na srnčí to "pravé ořechové", zejména při ranách nakoso - a to je 7x57 dle mě relativně pomalá ráže, myslím, že při stejném zásahu z 243 W by ta devastace byla ještě podstatně horší...
Kritériem pravdy je praxe.