Ale máš pravdu, že nebýt jich, nebude tam žádná zvěř. Nechci tuhle diskuzi točit pořád dokola, ale osobně si prostě myslím, že to někteří přehánějí. S gepardy i paviány. Gepardy už jsme probrali, paviány je samozřejmě potřeba držet na uzdě a v patřičném strachu a respektu, aby nezvlčili, ale ta vyhlazovací válka, kterou někde vedou, je podle mě taky silně přehnaná. Prostě trochu s rozumem. Naštěstí to tak nevedou všude.
 Ale máš pravdu, že nebýt jich, nebude tam žádná zvěř. Nechci tuhle diskuzi točit pořád dokola, ale osobně si prostě myslím, že to někteří přehánějí. S gepardy i paviány. Gepardy už jsme probrali, paviány je samozřejmě potřeba držet na uzdě a v patřičném strachu a respektu, aby nezvlčili, ale ta vyhlazovací válka, kterou někde vedou, je podle mě taky silně přehnaná. Prostě trochu s rozumem. Naštěstí to tak nevedou všude.AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI
- 
				BwanaHunter
- Zkušený diskutér
Re: AFRIKA - LOVECKÉ SAFARI
kikin> nebudeš ty taky farmář   Ale máš pravdu, že nebýt jich, nebude tam žádná zvěř. Nechci tuhle diskuzi točit pořád dokola, ale osobně si prostě myslím, že to někteří přehánějí. S gepardy i paviány. Gepardy už jsme probrali, paviány je samozřejmě potřeba držet na uzdě a v patřičném strachu a respektu, aby nezvlčili, ale ta vyhlazovací válka, kterou někde vedou, je podle mě taky silně přehnaná. Prostě trochu s rozumem. Naštěstí to tak nevedou všude.
 Ale máš pravdu, že nebýt jich, nebude tam žádná zvěř. Nechci tuhle diskuzi točit pořád dokola, ale osobně si prostě myslím, že to někteří přehánějí. S gepardy i paviány. Gepardy už jsme probrali, paviány je samozřejmě potřeba držet na uzdě a v patřičném strachu a respektu, aby nezvlčili, ale ta vyhlazovací válka, kterou někde vedou, je podle mě taky silně přehnaná. Prostě trochu s rozumem. Naštěstí to tak nevedou všude.

Ale máš pravdu, že nebýt jich, nebude tam žádná zvěř. Nechci tuhle diskuzi točit pořád dokola, ale osobně si prostě myslím, že to někteří přehánějí. S gepardy i paviány. Gepardy už jsme probrali, paviány je samozřejmě potřeba držet na uzdě a v patřičném strachu a respektu, aby nezvlčili, ale ta vyhlazovací válka, kterou někde vedou, je podle mě taky silně přehnaná. Prostě trochu s rozumem. Naštěstí to tak nevedou všude.S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Bwana-né,farmář nejsem  ,ale ani zelenej diktátor
 ,ale ani zelenej diktátor  .Že by to přeháněli to né,protože je tam mají stále.O paviánech ani nemluvím,500ks/10 000ha.Rozmlácený větrný čerpadla,z diesel stabiláků od čerpadel orvaný a ulámaný co jde,jehňata,znečištěný napajedla a když vlítnou do domu to asi znáš.S těma je boj.
 .Že by to přeháněli to né,protože je tam mají stále.O paviánech ani nemluvím,500ks/10 000ha.Rozmlácený větrný čerpadla,z diesel stabiláků od čerpadel orvaný a ulámaný co jde,jehňata,znečištěný napajedla a když vlítnou do domu to asi znáš.S těma je boj.

,ale ani zelenej diktátor
 ,ale ani zelenej diktátor  .Že by to přeháněli to né,protože je tam mají stále.O paviánech ani nemluvím,500ks/10 000ha.Rozmlácený větrný čerpadla,z diesel stabiláků od čerpadel orvaný a ulámaný co jde,jehňata,znečištěný napajedla a když vlítnou do domu to asi znáš.S těma je boj.
 .Že by to přeháněli to né,protože je tam mají stále.O paviánech ani nemluvím,500ks/10 000ha.Rozmlácený větrný čerpadla,z diesel stabiláků od čerpadel orvaný a ulámaný co jde,jehňata,znečištěný napajedla a když vlítnou do domu to asi znáš.S těma je boj.- 
				BwanaHunter
- Zkušený diskutér
kikin> S těmi gepardy to "stále" může být dost relativní, pokud vyhlazovací válka bude pokračovat. Gepard potřebuje rozlehlé teritorium, kterých neustále ubývá, a v kombinaci s vyhlazovací válkou.... Stojím si za svým...  Vezmi si třeba, že slonů, o jejichž ohrožení se neustále mluví, píše, obchod se slonovinou se řeší v OSN a regulační odstřely hýbou veřejným míněním, jen v Kruger parku žije asi 10 tisíc. Celosvětová (!) populace gepardů se odhaduje na nějakých 12t....
 Vezmi si třeba, že slonů, o jejichž ohrožení se neustále mluví, píše, obchod se slonovinou se řeší v OSN a regulační odstřely hýbou veřejným míněním, jen v Kruger parku žije asi 10 tisíc. Celosvětová (!) populace gepardů se odhaduje na nějakých 12t....
Paviáni dokážou být pakáž, to jo. Naštěstí jsou moc chytrý a učí se rychle. Stačí jich pár střelit a domu se budou na dlouhou dobu vyhýbat. Jehňata jsou problém. Pokud tedy máš ovčí farmu. Pokud máš pár koz a ovcí u baráku pro vlastní potřebu, platí pravidlo č. 1 ) Jinak aby ostatní věděli o čem se bavíme s jehňaty - už tu proběhla řeč o tom, jak paviáni zabíjejí mláďata, aby jim mohli otevřít žaludek a dostali se k mléku, co vypila od matky.
) Jinak aby ostatní věděli o čem se bavíme s jehňaty - už tu proběhla řeč o tom, jak paviáni zabíjejí mláďata, aby jim mohli otevřít žaludek a dostali se k mléku, co vypila od matky.
Čerpadla apod. řeší žiletkový drát...

Vezmi si třeba, že slonů, o jejichž ohrožení se neustále mluví, píše, obchod se slonovinou se řeší v OSN a regulační odstřely hýbou veřejným míněním, jen v Kruger parku žije asi 10 tisíc. Celosvětová (!) populace gepardů se odhaduje na nějakých 12t....
 Vezmi si třeba, že slonů, o jejichž ohrožení se neustále mluví, píše, obchod se slonovinou se řeší v OSN a regulační odstřely hýbou veřejným míněním, jen v Kruger parku žije asi 10 tisíc. Celosvětová (!) populace gepardů se odhaduje na nějakých 12t....Paviáni dokážou být pakáž, to jo. Naštěstí jsou moc chytrý a učí se rychle. Stačí jich pár střelit a domu se budou na dlouhou dobu vyhýbat. Jehňata jsou problém. Pokud tedy máš ovčí farmu. Pokud máš pár koz a ovcí u baráku pro vlastní potřebu, platí pravidlo č. 1
 ) Jinak aby ostatní věděli o čem se bavíme s jehňaty - už tu proběhla řeč o tom, jak paviáni zabíjejí mláďata, aby jim mohli otevřít žaludek a dostali se k mléku, co vypila od matky.
) Jinak aby ostatní věděli o čem se bavíme s jehňaty - už tu proběhla řeč o tom, jak paviáni zabíjejí mláďata, aby jim mohli otevřít žaludek a dostali se k mléku, co vypila od matky.Čerpadla apod. řeší žiletkový drát...
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Bwana-ani žiletkáč to neuhájí.Viděl jsem kusy krvavý kůže na plotě a stejně lezou přes něj.Jen gumový hadi a kulovnice.
V Krugru střílej,protože nikdo nezaplatí dopravu slonů tam co je sežrali.
Máš geparda na zdi?

V Krugru střílej,protože nikdo nezaplatí dopravu slonů tam co je sežrali.
Máš geparda na zdi?

- 
				BwanaHunter
- Zkušený diskutér
kikin> ještě plyšový levhart. Ten taky spolehlivě vyvolá paniku.   

S tím Krugerem je to podstatně složitější. Zkoušelo se ledacos, přemístit zvířata, odchytat mláďata a převézt... Nic nefunguje. Když se odchytali mladí sloni a přemístili do Hluhluwe, když odrostli, začali zabíjet tamní nosorožce. Jen tak, prostě bez výchovy dospělými slony zparchantěli a začali být nebezpeční lidem i jiným zvířatům. Když se umístili odchycená mláďata do zoo, vyrostli z toho nebezpečná zvířata. Atd.
Nemám Jsou zvířata, která zastřelím, když k tomu mám důvod, ale lovit je cíleně mě nějak neláká. To je třeba gepard, žirafa, hroch...
 Jsou zvířata, která zastřelím, když k tomu mám důvod, ale lovit je cíleně mě nějak neláká. To je třeba gepard, žirafa, hroch...

S tím Krugerem je to podstatně složitější. Zkoušelo se ledacos, přemístit zvířata, odchytat mláďata a převézt... Nic nefunguje. Když se odchytali mladí sloni a přemístili do Hluhluwe, když odrostli, začali zabíjet tamní nosorožce. Jen tak, prostě bez výchovy dospělými slony zparchantěli a začali být nebezpeční lidem i jiným zvířatům. Když se umístili odchycená mláďata do zoo, vyrostli z toho nebezpečná zvířata. Atd.
Nemám
 Jsou zvířata, která zastřelím, když k tomu mám důvod, ale lovit je cíleně mě nějak neláká. To je třeba gepard, žirafa, hroch...
 Jsou zvířata, která zastřelím, když k tomu mám důvod, ale lovit je cíleně mě nějak neláká. To je třeba gepard, žirafa, hroch...S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Bwana-já taky ne,jsme s názorem stejní,ještě zebra i když steaky jsou dobrý.

zebra mi teda nejela, to kudu, to je jiná třídakikin píše:Bwana-já taky ne,jsme s názorem stejní,ještě zebra i když steaky jsou dobrý.

Rogam-ještě lepší je oryx,ale oni umí udělat vše.

To kikin
ano, oryx, gnu, atd. jsou taky super, záleží na úpravě, znáš to - se zelím, či se šípkovou 

každopádně mě zebra nezaujala

ano, oryx, gnu, atd. jsou taky super, záleží na úpravě, znáš to - se zelím, či se šípkovou

každopádně mě zebra nezaujala
Rogam-zebru při stejcích servírují jako první.Blbci se tim naperou a pak prijde oryx.Ale jedna ještě chutná...

- 
				BwanaHunter
- Zkušený diskutér
Dobrý téma   Za mě je nejlepší - v žebříčku dle pořadí - black wildebeest, oryx, kudu a blue wildebeest nastejno, eland, springbok, zebra, krokodýl. Pštros je dobrej kdykoliv, jako náhrada fajnovýho hovězího super.
 Za mě je nejlepší - v žebříčku dle pořadí - black wildebeest, oryx, kudu a blue wildebeest nastejno, eland, springbok, zebra, krokodýl. Pštros je dobrej kdykoliv, jako náhrada fajnovýho hovězího super.

Za mě je nejlepší - v žebříčku dle pořadí - black wildebeest, oryx, kudu a blue wildebeest nastejno, eland, springbok, zebra, krokodýl. Pštros je dobrej kdykoliv, jako náhrada fajnovýho hovězího super.
 Za mě je nejlepší - v žebříčku dle pořadí - black wildebeest, oryx, kudu a blue wildebeest nastejno, eland, springbok, zebra, krokodýl. Pštros je dobrej kdykoliv, jako náhrada fajnovýho hovězího super.S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Bwana-máš ten jídelníček nějak děravej  Co hartebeest,blesbock,perličky,prasátka a všechny ty dobroty co tam běhají.Krokouše neberu,běloši přeci nejedí dravce a všežravce
 Co hartebeest,blesbock,perličky,prasátka a všechny ty dobroty co tam běhají.Krokouše neberu,běloši přeci nejedí dravce a všežravce  

Jak se jmenuje to pouštní ovoce,co z něj dělají tu marmeládu?

Co hartebeest,blesbock,perličky,prasátka a všechny ty dobroty co tam běhají.Krokouše neberu,běloši přeci nejedí dravce a všežravce
 Jak se jmenuje to pouštní ovoce,co z něj dělají tu marmeládu?
To kikin
myslíš asi marulu, jinak z krokouše je údajně dobrá 1/3 ocasu, co jsem teda slyšel, ještě jsem neměl to štěstí
To BwanaHunter
žrádlo ji vždycky dobrý téma

myslíš asi marulu, jinak z krokouše je údajně dobrá 1/3 ocasu, co jsem teda slyšel, ještě jsem neměl to štěstí

To BwanaHunter
žrádlo ji vždycky dobrý téma

- 
				BwanaHunter
- Zkušený diskutér
Jj, z krokodyla se da jist jen cast ocasu. Chutna neco mezi rybou, drubezi a tou horsi casti humra.
Hartebeest, blesbok jsou tak podobne jako springbok, prasatka u me moc nevedou, ale ja obecne moc nemusim veprovy ,
,
Perlicka....je fajn kdyz je mlada a umi se udelat, jinak nee.
No a ovoce,jestli myslis marulu, jak psal rogam? Vypada trochu jak merunka??

Hartebeest, blesbok jsou tak podobne jako springbok, prasatka u me moc nevedou, ale ja obecne moc nemusim veprovy
 ,
,Perlicka....je fajn kdyz je mlada a umi se udelat, jinak nee.
No a ovoce,jestli myslis marulu, jak psal rogam? Vypada trochu jak merunka??
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
A z kterýho konce se bere ta třetina?
Marulu jsem neviděl,už z toho bylo ve flašce, udělaná marmeláda,ale dobrá.

Marulu jsem neviděl,už z toho bylo ve flašce, udělaná marmeláda,ale dobrá.