Ono tady je to nějaký zblázněný.Selata pyžamáci na podzim a tak.Ale zdá se mi, že letos jsou prasátka nějak brzo chlupatá a nějak dost chlupatá-že by se čekala superzima? Sejkory taky už žerou na krmítku jako blázni....
Mě se teď podařilo ulovit pár selat a nepoznal jsem nějaké silné zabělení. Necháme se zimou překvapit, každopádně u nás silný semenný rok, takže o žír nouze nebude.
U nás selata celkem bez běle,ale za to je jich letos hodně a do toho začalo ted metat dost lončaček,takže nekterý selata mají 40kg a nějaká 5kg
Jinak u nás hladovej rok bez jakýckoliv semen. Zato na loukách se jim dost líbí -- http://img9.rajce.idnes.cz/d0903/4/4540 ... .jpg?ver=0 tohle je foceno pře 14 dny.Ted už je louka přeoraná celá a já se jich tam ne a ne dočkat.
Mě tady běhaj i ve dne, dneska jsem se s nima srazil na cestě jak šli z namáhavýho přeorávání travnatejch ploch v blízký vesnici,
v podstatě jakkoliv vylezu z baráku, do 10minut potkám prase
Kopove, takhle u nás vypadají všechny louky, ale také jsem se jich tam ještě nedočkal. Dnes napadl sníh a drží, tak ráno půjdu okouknout stopy. Koncem srpna jsem uprostřed kukuřičného lánu, jímž probíhá taková vodoteč, našel záleh tak 1,5mx1m a vysoký tak půl metru, takže počítám, že teď budou mít do deseti kg.
Fotopast je ScoutGuard SG 550 V, zatim na baterky, buduju přípojku na adapter 220v/6v protože v zimě baterky nic moc.
Ten typ má pro mne výhody:
Pořizovací cena-pro případ že jí někdo šlohne nebo rozfláká(ale dávám jí na místa kam lidi nechodí-nesmí)
Ovládání-zvládnu-li to já tak každej
To že diody svítí rudě jí demaskuje v noci, ale zvířatum až tak nevadí.