Popravdě nemám nějak zásadní přehled, co a s jakým označením vozí FN do Evropy nebo leží v ČR na krámě (to by věděli možná v Horoušanech). V Norimberku na IWA jsou kulovnice FN označené Made in Japan celkem běžné
I ty označené "Browning Viana Portugal" a Made in USA, ale to jsou zbraně pro výstavu, plnění kontraktů se může v takových detailech, jako je označení země původu, odlišovat - aby líp vyhovělo všem podmínkám daného trhu - spolehlivější je označení na zbraních, dalekohledech ... směřujících do USA
O tom, že japonští výrobci mají "kooperanty" v jižní Číně a jinde a na označení země původu se to zpravidla (s výjimkou té "Ameriky") nijak neprojeví, jsem se poprvé dozvěděl u Delta Optical cca před deseti lety (po mírném nátlaku

), takže mi ten Taiwan o kterém mluvil Le Brun přišel celkem uvěřitelný
Jinak průběh rýh přes pole i drážky jednoznačně určuje jejich původ do opracování válcové díry před vypracováním drážkovaného profilu šroubovice vvrtu. Díra byla jemně vystružená a zřejmě protlačená nástrojem s negativem drážek. V kovaných hlavních se stopy stružení většiou natáhnou na větší stoupání těchhle rýh, ale tu technologii samosebou z jedné fotky je těžko určit
Moje zkušenost ze dvou pušek Savage (mod. 10 a 12, obě těžší varmintové až terčové s hlavní 65 cm) je podobná jako má Vasil - ty pušky střílely konzistentně na úrovni 1/2 MOA, často i 0,3 MOA (měly obě kovanou hlaveň - šroubovice rýh měla stoupání cca 3 - 4 mm).
BTW o rozpadu radioaktivních prvků, radioizotopů a jejich poločasu se dá lecos najít o poločasu rozpadu kulovnice Sako toho asi zatím moc známé není

Tak pokud to není tajemství (třeba aby se to nedozvěděl nový šťastný majitel

), tak bych se přimlouval za nějaké detaily - co bylo překalé a prasklo ...