O reklamě Sel Belu si myslím své, například v poslední myslivosti
inzerát "Jen jeden výstřel stačí" a odcházející lovec (bez úlovku), se dá prezentovat "a již nikdy více takovéto munice".

Lukáši toho lovu jelenů tou sedmičkou bych se nebál. Loni ke konci roku se mnou kamarád sřílel jelena se střelivem S&B spce 11,7 , zhruba na 80-90 metrů. Jelen odskočil dvacet metrů a ustlal si jak pod?atej. Byla to nádherná komorová rána.Byl to nepravidelnej osmerák o váze 98 kg.po vyvržení. Průstřel nádhernej a barvy jako bys ho podříznul.Lukas.Dolezal píše:jenže tohle se může stát i s jiným střelivem, chtěl bych změnit i ráži a zbraň jenže tedka to prostě nejde, jsem zvědav jak dopadnu s 7x57 R na podzim při lovu jelena
Příspěvek od Choochoo007 »
Příspěvek od Childeater »
Touhle patronou jsem jednou střelil kus holé na šoulačce. Bylo to asi na 50m a jednalo se o přestárlou srnu. Na první pohled to nevypadalo na velké poškození, vstřel normální a výstřel tak asi palec. už když jsem srnu vzal za běhy, měl jsem podivný pocit - tělo srny se choval asi jako pytel způli naplněný tekutinou. když jsem doma srnu pověsil a otevřel, málem jsem omdlel. Stra?livá devastace. Jako kdyby v tý srně vybouch granát. Vnitřní orgány byly jakoby na?lehaný a trávník explodoval. Deka utržená od ?eber skoro až k hřbetu. Pod dekou vcucnutý obsah bři?ní dutiny. Hrůza hrůz...Už jsem to pak nikdy nePoužil.Mosin píše:Ni jedno z toho. Jak jsem tam psal, teda alespoň doufám, že jsem psal, Použil jsem Hornady Light Magnum se střelou BTSP tu?ím 165grs. Devastace vnitřních orgánů obrovská, zvěřiny normální (malá). Výstřel ve ?káře velikosti střely. Z toho důvodu menší barvení, ale to jsem nemohl moc posoudit. Dále tam popisuji jak se chovali. Tak tam mrkni.Čím si střílel ty tři lončáky co máš v trofejích", SB? SPCE 9,7g? A jak to vypadalo?
Příspěvek od nimrod nimrod »
Příspěvek od cecetkapavel »