Myslivecké zážitky které už nechci zažít

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
kocourvbotach
Pravidelný diskutér

Příspěvek od kocourvbotach »

To se stane,já jednou střelil na srnce a zaprážilo se mu mezi běhama,srnec začal jistit,tak jsem vystřelil znovu a toté?.Pak teprve se na to moje snašení už nějak nemohl dívat a s pěkným nadáváním zatáhl do lesa.když jsem to pak zkusil do terče a šlo to asi o 70cm dolů :roll: Vůbec jsem si nebyl vědomý nějakého nárazu na puškohled.Shodou okolností taky Zeiss,po novém nastřelení zase poctivě slou?il až do výměny :) Nejhorší je,když nemáš jistotu,jestli jsi nepostřelil zvěř :? Buď rád,že to nakonec dopadlo dobře a máš novou,i když ne zrovna příjemnou zkušenost :)
Michal Máčalík
Častý návštěvník

Příspěvek od Michal Máčalík »

Včera jsem jednomu seleti ukončil trápení.Odkud přišlo,čí je to práce nevím. Proč se to stalo a proč nebyl důslednější dosled taky nevím.Ta podívaná na sele byla až nechutná.Sele kňourek,po vyvržení 12kg,zadní pravý běh rozstřelen nad paspárky.Zranění je již delší dobu,minimálně 4-5dní.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Neříkám že se to nemůže stát i "odstřelovači" (zvěř je neustále v pohybu),ale důslednost by každý mohl mít. :!:
Milan.K
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan.K »

K tomu jen dodám,že vitalita černé zvěře je opravdu veliká.A o důsledku odlovu se nemá cenu zmiňovat.Je to další praktická ukázka toho,jak se to dělat nemá. :cry: :( :x
BAIKAL 27 EM-IC 12-12/70
243WINCHESTER
223REMINGTON - SACO 8x56
Když víme jak,nemineme cíl.
František Fořt
Věčnej rejpal ;-)

Příspěvek od František Fořt »

Na to se fakt nedá říct nic jiného, než přát tomu dobytkovi stejná muka. O kolik se proboha muselo to hovado minout?
MATOUS
Častý návštěvník

Příspěvek od MATOUS »

To neminul to byla nenasytnost určitě střilel do růdlu na hromadě.
kocourvbotach
Pravidelný diskutér

Být to v době naháněk,tak bych řekl že "přežilo"palbu na jedné z nich,ale v téhle době je pravděpodobnější to co popisuje Matous.Dosled asi nikdo ani nedělal a pokud ano,sotva se přizná :evil: Prasátko se muselo pěkně trápit,ale dovolím si říct,že by se to nejspí? zdárně vyhojilo pokud by nebylo uloveno.V naší honitbě byl před několika lety uloven 4-letý kňour,který měl pravý přední běh ustřelený celý a až na větší množství vaziva perfektně vyhojený :shock: Na první pohled vůbec na jeho chůzi nebyl tento hendikep poznat.Pouze tělo bylo tak nějak celé "krat?í".Domnívám se že byl postřelen už ve věku selete a opo?děný ve vývoji......
precechtel
Zkušený diskutér

Příspěvek od precechtel »

To - chlapi, já se na to dívám tak, že tu devastaci mohla způsobit střela např. když za tmy "zodpovědný" myslivec myslel, že palice je tam, kde je pírko, či střelil do tlupy a náhodně střela prošlo i kusem, který stál za tím, na který se mířilo. No taky ta devastace mohla být způsobena dopravním prostředkem - auto, vlak, či zemědělským strojem. Prostě je dobře, že má trápení za sebou. I když si myslím, že by se asi z toho vylízal. F.
politice a politikům zmar
Michal Máčalík
Častý návštěvník

Příspěvek od Michal Máčalík »

Vzhledem k velikosti revíru kde jsem ho "dostřeloval" ,to sele muselo urazit notnou vzdálenost z míst kde se mu to přihodilo.Ze 60% to bylo stříleno pod horama z polí a luk.Je to jen dohad jak to bylo.Stačí vystřelit naostro a strhnout to.Ono když se na to dívám,napadá mě,že je to Možná od rozlo?ené střely po předchozím průstřelu nějakého kusu.Jestli toto by byl schopen udělat "čistý zásah" nevím nevím.V noci by si ani lovec nemusel všimnout značení a kulhání postřeleného kusu,navíc,pokud by mu ten pravý kus zůstal v ohni.
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

loni v lete a pak pred vanoci jsem sem psal zkusenosti kamarada s 308 s&b - na asi 70 m neprostrelil sele, strela se mu ve 2 pripadech rozstristila... v zime pak na asi 50m neprostrelil sele na plec - po nekolika hodinach a km-ech jsme prase nenasli...

chci jen rici, ze je tolik moznosti, co se mohlo stat. ze mi nenalezi jakkoliv hodnotit lovce/strelce a delat zavery. krome jineho dohledat takto postrelene prase je spise dilem nahody...
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

Vcera u nas posekali repku, no ja byl pobliz ale prasatka nikde, no dneska jsem tam sel na hrivnace, a v pulce pole lezel zalehly srnec, kdyz jsem ho dosel tak na 15 metru tak vstal a pomalu odpajdaval po dvou zdravých bezich a na jednom temer uplne odseknutema druham jen zlomenem odesel tak 50 metru a zas zalehl. Nasledoval rychly telefon a uz jsem po kapsach hledal cim ho dostrelim protoze jsem mel je ZH a 3,5 mm broky. No nic jinyho jsem ale nenasel a tak jsem ho zacal pomalu nadchazet abych se k nemu dostal bliz, on jako by to tusil pomalu prede mnou ustupoval a na kraji pole zalehl, tak jsem ho dosel tan na 15 metru no a jak vyskocil tak jsem to taky zmack, srnec po rane se jen prekulil a zacal odkazovat...Dostal plny zasah na krk. Nevim jestli mi budete pranyrovat za tu ranu broky, ale myslim si ze na prvnim miste pro dobreho myslivce, je prednostne zkratit utrpeni zvere nez se koukat na zakon!!! http://album.volny.cz/marek28.02/view.p ... page=0#img
CZ 550 Lux -.270 Win - Meopta 2100 3-12x50
SEDM
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

dostřelení srnce

Příspěvek od SEDM »

Tak nevím, budu zase obviňován, že jsem moc puntičkářský, ale myslím si, že podle toho jak bylo posáno chování srnce, nebyl problém zajet domů pro kulovnici a dostřelit jej tak jak to vyžaduje nejen zákon o myslivosti, ale také obecná myslivecká etika lovu spárkaté zvěře. Tolik můj názor. 8)
duch Pampuch
Pravidelný diskutér

Příspěvek od duch Pampuch »

Marek píše:Vcera u nas posekali repku, no ja byl pobliz ale prasatka nikde, no dneska jsem tam sel na hrivnace, a v pulce pole lezel zalehly srnec, kdyz jsem ho dosel tak na 15 metru tak vstal a pomalu odpajdaval po dvou zdravých bezich a na jednom temer uplne odseknutema druham jen zlomenem odesel tak 50 metru a zas zalehl. Nasledoval rychly telefon a uz jsem po kapsach hledal cim ho dostrelim protoze jsem mel je ZH a 3,5 mm broky. No nic jinyho jsem ale nenasel a tak jsem ho zacal pomalu nadchazet abych se k nemu dostal bliz, on jako by to tusil pomalu prede mnou ustupoval a na kraji pole zalehl, tak jsem ho dosel tan na 15 metru no a jak vyskocil tak jsem to taky zmack, srnec po rane se jen prekulil a zacal odkazovat...Dostal plny zasah na krk. Nevim jestli mi budete pranyrovat za tu ranu broky, ale myslim si ze na prvnim miste pro dobreho myslivce, je prednostne zkratit utrpeni zvere nez se koukat na zakon!!! http://album.volny.cz/marek28.02/view.p ... page=0#img
V podstate bach to neresil, myslivec je od slova myslet. Mohlo se stat, ze kdyby jsi vahal, schanel jinou flintu atd, ze by jsi ho uz vice nevidel a srnec zhasnul nekde v krovi napul sezranej mouchama za ziva. Co se humalnosti usmrceni tyce, tak broky 3,5mm porazi na miste do vzdalenosti zhruba 35m zvirata do 30-40kg vetsinou lepe a rychleji nez kule.. Videl jsem nekolik opravdu omylem strelenych prasat brokem na nahance a vetsinou udelala jen kotrmelec, pokud slo o 3,5mm broky do 35m. Jina situace je broky 5,16 a vice na 50m, ale tam nejde o omyl a lamal bych za to ruce..
kocourvbotach
Pravidelný diskutér

Vůbec bych v tu chvíli neře?il nějaké zákonné omezení.Co nejrychleji zkrátit trápení zvěře.Berte to takhle:jak by bylo Vám s jednou nohou useknutou a druhou zlomenou? :evil: Já třeba nosím u sebe pořád alespoň jeden slug,ale na krátkou vzdálenost broky usmrtí naprosto spolehlivě.Mám takový pocit,že jsou země kde se dodnes srnčí brokem loví,sice to v žádném případě neschvaluji ,ale v tomhle případě bych s klidným svědomím vystřelil. :wink:
Patrik-30-06
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Patrik-30-06 »

Z mysliveckého hlediska to Možná je prasečina kvůli ?věřině, ale v takovémto případě to není podstatné i kdyby si ho měl dostřelit malorážkou. Sám jsem takhle našel pora?ené prase autem a než jsem se vratil pro kulovnici cca 15min prase nikde.
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Sám za sebe říkám, že bych jednal stejně, protože se mi něco podobného už taky stalo... :cry:
LukasD zh 324, 7x57R/16
Odpovědět