Příspěvek od kocourvbotach »
Příspěvek od Michal Máčalík »
Příspěvek od František Fořt »
Příspěvek od precechtel »
Příspěvek od Michal Máčalík »
Příspěvek od duch Pampuch »
V podstate bach to neresil, myslivec je od slova myslet. Mohlo se stat, ze kdyby jsi vahal, schanel jinou flintu atd, ze by jsi ho uz vice nevidel a srnec zhasnul nekde v krovi napul sezranej mouchama za ziva. Co se humalnosti usmrceni tyce, tak broky 3,5mm porazi na miste do vzdalenosti zhruba 35m zvirata do 30-40kg vetsinou lepe a rychleji nez kule.. Videl jsem nekolik opravdu omylem strelenych prasat brokem na nahance a vetsinou udelala jen kotrmelec, pokud slo o 3,5mm broky do 35m. Jina situace je broky 5,16 a vice na 50m, ale tam nejde o omyl a lamal bych za to ruce..Marek píše:Vcera u nas posekali repku, no ja byl pobliz ale prasatka nikde, no dneska jsem tam sel na hrivnace, a v pulce pole lezel zalehly srnec, kdyz jsem ho dosel tak na 15 metru tak vstal a pomalu odpajdaval po dvou zdravých bezich a na jednom temer uplne odseknutema druham jen zlomenem odesel tak 50 metru a zas zalehl. Nasledoval rychly telefon a uz jsem po kapsach hledal cim ho dostrelim protoze jsem mel je ZH a 3,5 mm broky. No nic jinyho jsem ale nenasel a tak jsem ho zacal pomalu nadchazet abych se k nemu dostal bliz, on jako by to tusil pomalu prede mnou ustupoval a na kraji pole zalehl, tak jsem ho dosel tan na 15 metru no a jak vyskocil tak jsem to taky zmack, srnec po rane se jen prekulil a zacal odkazovat...Dostal plny zasah na krk. Nevim jestli mi budete pranyrovat za tu ranu broky, ale myslim si ze na prvnim miste pro dobreho myslivce, je prednostne zkratit utrpeni zvere nez se koukat na zakon!!! http://album.volny.cz/marek28.02/view.p ... page=0#img
Příspěvek od Patrik-30-06 »
Příspěvek od Lukas.Dolezal »