Pro Andyho i ostatní
Zjistil jsem , že si prodejdci v ČR pěkně mastí kapsu. Ta VX III 4,5-14x50 Illum stojí v US 869USD a VXIII 3-10x50 Illum 729,99 USD. To je při dne?ním kurzu dolaru 14 resp. 17 tisíc Kč. V ČR je k dostání za 27-29 tis.Kč. Předpokládám , že dovzce do ČR má tu cenu ještě ni??í.
Tak ale uz opravdu mi timhle dementnim pocitanim zacinate s--t.
Pokud ti to teticka nepriveze v kufru nebo ti to nekdo neposle jako dar a napise tam jinou cenu, ale privezes to jako obchodnik tak te to vyjde na jine penize.
Pocitej chytraku se mnou.
Obchodnik musi drzet 2 ceny. Jednu VO a jednu MO. moje VO je to co mam slevu oproti katalogove.
MOC je 10%
Doprava vychazi kolem 10%
Clo vychazi 5%
celni odbaveni, JSD, zastoupeni na celnici, zaruka na celni dluh vychazi na 5%
a DPH je 19%
radove si tudiz pripocti 50% takze z tvych 870USD to vyleze na 1.305 USD (nepocitam intl. handling).z
tak a ted jeste kurz. Kdyz platim kartou tak mi vetsinou daji jinou cenu o par procent protoze musi odvadet poplatky. kdyz ne tak platim vsechny poplatky vsech bank pres ktere to jde.
navic to posilam z banky kde mam ucet a zadna banka mi nedava kurz co zverejnuje CNB, takze v soucasnosti po zapocitani vsech poplatku a kurzu za ktery mi banka dolar proda mi vyjde dolar na 21-21,5kc.
a 1.305*21.5 = 28.000 a pri kurzu 21 je to 27.400kc
Proto kdyz neco vezu tak rikam tento jednoduchy vzorec a vetsinou se dostavam pod tuto cenu ale ne o moc.
takze kdyz ten puskohled prodam tak z hlediska ceny 870USD na tom mam 87USD necelych 1900kc ktere jeste musim zdanit.
Mas jeste nejakou chytrou poznamku o tom jak se kapsuju? Nebo dotaz?