Bulterier

Pejskové a jejich výcvik
Odpovědět
RuStaff
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Vizitka a pokus o vložení obrázku... :-)

Příspěvek od RuStaff »

...
Naposledy upravil(a) RuStaff dne stř 16.2.2011, 18:16, celkem upraveno 2 x.
6,5x55SE☝️❤️ 8)
dušan
Častý návštěvník

Re: Bulterier

Příspěvek od dušan »

bulík je nádhernej pes,trochu paličatej to se dá zvládnout je to prostě osobnost mam ch.st SOLL BULL a jsem do nich blázen,mam momentálně dvě feny ale štěnata asi nebudou je to starost být u nich 2 měsíce ve dne v noci jinak se musí bulík naučit držet prase za ryj jinak se stane,že ho prase natrhne ,viděl jsem jak knour bulíka párákem sekl na krku a přetal mu tepnu a bulík vykrvácel,jinak je to pohodář.
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

Dušane dnes už mám doma důchodkyni pracáka am.bulla ale když jsem jí bral do lesa tak vždy s širokým obojkem a pár záseku obojek měl ale fena ani jednou šitá nebyla víc děr měla když se potkala s mývalovcem
CZ 550 american 308win.
sulipupin
Nový návštěvník

Příspěvek od sulipupin »

Můžete mi prosím vás někdo doporučit nějakou chovnou stanici,která bulíky vede lovecky?Díky. :wink:
sided
Pravidelný diskutér

Příspěvek od sided »

................
Naposledy upravil(a) sided dne stř 16.2.2011, 20:51, celkem upraveno 1 x.
sulipupin
Nový návštěvník

Příspěvek od sulipupin »

Tak sem trochu pátral po bulíkovi a zjistil jsem,že sehnat po lovecky vedených rodičích není žádná prča a hlavně mě pomalu začínají odrazovat kvůli zdravotním obtížím kterými hodně trpí.Tak nevím? :(
MiraDuchek
Zkušený diskutér

Příspěvek od MiraDuchek »

.
Naposledy upravil(a) MiraDuchek dne stř 16.2.2011, 22:41, celkem upraveno 1 x.
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
Csongy
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Csongy »

...
Naposledy upravil(a) Csongy dne stř 16.2.2011, 22:56, celkem upraveno 1 x.
sulipupin
Nový návštěvník

Příspěvek od sulipupin »

No já to vidím,že ještě chvíli budu zkoušet ty bulíky a v nejhorším případě ač bych byl nerad zvolím variantu B-Foxlíka hlad. :?
sided
Pravidelný diskutér

Příspěvek od sided »

..............
Naposledy upravil(a) sided dne stř 16.2.2011, 20:51, celkem upraveno 1 x.
Csongy
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Csongy »

...
Naposledy upravil(a) Csongy dne stř 16.2.2011, 22:57, celkem upraveno 1 x.
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

sided píše:Jak jsem zarytej bulíkář tak je rozmlouvám komu můžu. A na myslivecké použití tak jak se myslí dneska je spousta vhodnějších psů. Nahánky začátku let 90. kdy se sešlo v leči třeba i 10 bullů a každý vůdce uměl zacházet s tesákem jsou definitivně pryč. Při současném pojetí bych solo psa do leče už nevzal, jsou skvělí na dosled ale pořád se občas najde pitomec kterej pošle psa na poflákanýho sekáče do kukuřice a nebo smrčků a ten tam samozřejmě zařve. A pak moudrý hlavy v hospodě mudrujou jak je to pes nahovno když nezakousne ani 60ti kilový prase :?
Navíc jsou totálně tvrdý na výcvik a poblémy se psovstvem v okolí jsou taky dost profláklý. Takže pokud nejsi o bullovi 100% přesvědčenej tak si radši pořid Staffa a nebo Amstaffa.
a to je přesně ono nevědí co mají doma tréning jim nic neříká pes to má v sobě tak na co trénovat vytáhnou to z kotce bez obleku pustí na sekáče a pak to dopadá jak to dopadá :( ale že za to mohl ten povaleč na druhým konci vodítka to si už nepřiznaj jenom kecaj,amstaf nebo pitt není špatnej ale chce to hledat dost jich má tendenci zakousnou se kde se to povede a držet nejsou tam ty vlohy pro správný místo a když se rozjedou tak chybí mozek :lol: Nedávno jsem našel na youtube video s bulíkama z indie tam se drží ještě ten starý typ bullteriera a to byll rachot dva psi a metrákový prase stálo na fleku
CZ 550 american 308win.
nivo
Častý návštěvník

Příspěvek od nivo »

Měli jsme doma jak agl.bula tak AST.Mé porovnání určitě nebude oběktivní,protože od každého jsme měli jenom jednoho jedince.S bulikem nikdy nebyli žádné problémi byl to dobrák.Na prase šel při prvnim kontaktu v obůrce okamžitě na hlavu.Jelikož,byl chabrus na srdce tak jsme ho nemohli v praxi využit jak se patří a v šesti letech uhynul. :( AST to byla uplně jiná kava.Velice inteligentni pes,snadno cvičitelny.Zhruba od tří let jsem ho přestal brát na spol.lovy,měl jsem strach že by se serval u kusu s jinym psem a to by bylo špatné...Při prvnim kontaktu s divočakem v obůrce perfektně zaštěkaval nešel na kontakt,i tak se ho asi 100kg kanečkovi podařilo při jednom vypadu seknout přes kytu ,takže první šití.Jak jsem psal výše zhruba od těch tří let,kdy se mu podařilo zadržet nějaka postřrelená selata,začal jít tvrdě řekl bych nekompromisně(utok zasadně na spodní čelist) na kontakt.A já začal být známý,že mám dobrého psa na prasata.Za jeho život dosledoval 28 divočáků z toho bylo nejméně pulka živých ,ktere zadrzel,o vaze 40-90kg.Bohužel čím vetší prase=tím víc rozbitý pes.Jeho doménou byl individ.lov na obeznání.Dalo by se napsat více,ale abych to shrnul AST neni pes pro kazdeho,i když je jak jsem psal inteligentni a poslušny,hodící se spiše na indiv.lov.Toto je můj názor jiní s ním nemusí souhlasit.Jestli jsem,, ot ,,tak to smažte.
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

Nivo, chtěl bych se zeptat- o Bulech se všeobecně tvrdí,že mají dobrý nos a sou dobří na dosledy. Zajímalo by mě jak starou barvu a za jakých podmínek ji dokáží vypracovat?Slyšel jsem,že nehlásí,takže dosledy asi přichází v uvahu jen na řemeni? Dál píšeš o individualních lovech-Když obeznáš prasata a pustíš tam psa,dejme tomu že je najde,ale když tihle hafíci nehlásí,nebo jen málo tak jak poznáš jestli našel a kde se pohybuje? To čekáš že se pes bud vrátí a nebo je našel a ty slyšíš nářek prasete jak se na něj pes pověsil? Díky za odpověd...
nivo
Častý návštěvník

Příspěvek od nivo »

Myslím,že jak angl.bul. tak AST mají vynikající nos.S oběma jsme dělali barvy asi max.do 10hod.pouze na řemeni při zvednutí kusu ho pes vždycky max.do 100m doběhl a zadržel a potom už hlásilo prase.Tyto zkušenosti mam s AST s bulikem mam jenom par dosledu kdy zvěř byla zhaslá.Jedna věc si myslim ,ktera je jasna , že AST je mnohem rychlejší než bul. a to je dost duležite v praxi.U obou plemen byla vyhoda,že na řemenu na stopě šli pomalu,rozvážně.AST v pěti letech jsem šel na dosled srnce,pes šel po stopě 5m lehl si dal hlavu na bok a nechtěl jít dal.Tím chci říct,že ho srnčí stopa pobarvena nezajímala,zajímaly ho jenom prasata.(nevím jestli to byla vyhoda nebo ne).Indiv.lov jsme praktikovali pouze za snehu(na jistotu)tak,že 4-5lidí na štontech ja sam do leče.Psa jsem měl zasadně na vodítku a po stopě jsem šel za prasatama.Pes šel přede mnou a jakmile zvedl prut dal slecha dozadu a zježilse tak jsem ho vypustil.Většinou jsme prasata překvapili v loži,protože vše probíhalo potichu a zpravidla se mu podařilo okamžitě nějaké sele zadržet.Ostatní kusy šly po takovém utoku na všechny strany a zpravidla se dostali ke střelbě i ostatní lovci.Musim napsat,že nikdy jsme naštěstí nenarazili na velké prase.Jinak by se nedožil 14let.Co si u těchto psů važím je to,že když jsem šel za nim na řemenu při dosledu třeba v kukuřici tak jsem se nikdy nebál.Ten pes by se nechal třeba zabit jenom aby mě ochránil.Jsou to srdcaři,ale stojí to moc peněz za doktora :) Nevím když nad tím tak přemýšlím dnes uz bych asi do takových plemen nešel.Mám křepeláka a jsem s ním spokojený ale totální adrenalin zažiješ jenom s bulem nebo AST při tom sa motném kontaktu.
Odpovědět