Při honu na Benešovsku byl těžce zraněn myslivec

Cokoliv se událo ve spojitosti s lovectvím a myslivostí.
vhool

Re: Při honu na Benešovsku byl těžce zraněn myslivec

Příspěvek od vhool »

no ona 22-250 ma i od SB na 100m pres 1800J :wink:
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Jo je mi to jasné,ale pokud se jednalo o samopaly určitě to nebylo po třech ranách a že měli krámové střelivo o tom vůbec nepochybuju.Dnes i policie ČR kontroluje omezovače,ale poze na nástupu co se děje pak to už nikoho asi nezajímá.To je zajímavé jak se jedná o zbraně tak jste hned kladní,ale tradice to né :D
vhool

Příspěvek od vhool »

no zdendo,znas me a vis jak to myslim ale ruku na srdce ....co jsou dnes tradice? byl jsem pozvan na hon ke schwarzenberkovi a jeste par slechtickych nahanek jsem take absolovoval ... tam jsem videl tradice to ano a i kdyz nejsem priznivcem techto akci tak tam mne zaujala atmosfera i pristup slechtice,konec koncu i ty tradice v podani uniformovaneho personalu,zabezpeceni a organizace celkove ....to vse i svym zpusobem prispelo i ke strelecke kazni hostu i kdyz co se tyka poraneni zvere tak zustavam skeptikem ...nahanky v MS potazmo v tech kde jsou soustredeni prevazne "stare struktury" jsou neco co s tradicema nema prachnic spolecneho .... to ze si MS pozve jednoho ci dva trubace jeste nejsou tradice ... staci se podivat na ustrojeni nekterych nejen hostu ale i domacich,skladbu zbrani a chovani na nastupech ci pri vyradu ....to ze nekdo pusti na hon nekoho s klonem SA58 ci AK47 nebo SKS je do nebe volajici hovadina ktera take s tradicema moc nestimuje....jeden priklad dodrzovani tradic ... mam bavorskou barvarku bez papiru ktera pracuje lepe nez cela smecka papirovych radoby LUPu a nesmi na nahanku kvuli tomu ze nema PP (nehodlam se tu zminovat o zneni zakona) oproti tomu je predseda MS,Predseda dozorci rady a pokladnik vcetne jednatele (ktery to dotahl co se ustrojeni tyka k dokonalosti cervenou vetrovkou ze sedmdesatych let a klasickyma modrakama) v monterkach a klasickejch gumakach a hosti maj vyse uvedene zbrane ... neco je spatne podle mne ...zdendo nic ve zlem ale v dnesni dobe se ohanet tradicema je bud naivita nebo pokrytectvi ... urcite par vyjimek je ale je jich jako safranu ....
co ma toto spolecneho s tradicema?uz to tu bylo na starem foru ale s radosti opakuji ...zde jiz jednatel (v modrem) ma bundu naruby aby nebyl vylozene jak idiot ... :evil: ... jako perlicku dodam snad jen to ze na mem prvnim honu v tomto sdruzeni jsem byl prohlasen pomalu za skodnou kdyz jsem si do tlaku obul drevorubecke boty s oranzovymi reflexnimi prvky :lol: :lol: :lol:
Obrázek
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

todle nemá cenu kluci moc řešit. Tradice jsou dneska překonané a nemá cenu se snima ohánět ale ani je hanět když se dodržují má ten společný lov hnedka jinou atmosféru. Lidi nepředěláte prostě až tadle stará generace vymře tak snad dojde k nějakým změnám je jen otázka zda budou k lepšímu či horšímu a nikoliv z pohledu lidí myslivců ale zvěře na ní by se mělo koukat především. Proto ani nesouhlasím s americkým způsobem pouze lovu co tu propaguje Edelwiss ale ani s tím co se teď někde děje je třeba najít zlatou střední cestu což je ale většinou bohužel nerálné. A to co člověk občas vidí to nemá ani cenu komentovat raději pak na podobné akce a do takových združení nechodím.
vhool

Příspěvek od vhool »

no ono se to vidi prave az mo casto a to OBCAS je prave a pouze jen tech par co jeste vedi co jsou tradice ... osobne tradice nemam ani za modlu ani je nehanim,jsou nektere kterych se drzim stejne jako jsou nektere co jsou mi tezce proti srsti ...k tomu vyse uvedenemu sdruzeni a tamnim akcim .... bohuzel byl jsem tam pet let clenem a tyto akce byly povinne ....
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Se mě zdá, že postřelený myslivec se stává součástí novodobých tradic.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Tak nevím asi jsem z jiné planety,to co tam máte vy jsem zatím tady nepotkal.Na hon my i honci chodí v zeleném.Ale co jsme v diskui a každý může mít svůj názor.Zaplat pánbů,že ač tu zvěře máme poskromnu a problémů dost,pořád ctíme tradice a myslivost.Zlatá Vysočina.
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

bezpečnost na naháňkách mají ze všeho nejvíce v rukou pouze střelci,protože jen oni sami můžou veškerou bezpečnost ovlivnit a je úplně jedno jestli má dvacet nebo sedmdesát a když je někdo hňup,tak to neovlivní ani pravidla a ani vedoucí honu.Nejvíce alergickej jsem na lovce,kteří stojí na štontu s kulovnicí na rameni a pak když něco okolo nich běží,tak honem rychle sundat,nabit a střílet bůh ví kam a to nemluvím o střelcích s natáhlým napínáčkem.
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Ještě přidám jeden příběh o mladém lovci,který před třemi lety udělal zkoušku z myslivosti a hned na první naháňce málem v první leči zastřeli svýho lektora ze zologie a zároveň jednatele OMS a v druhé leči lektora z lovectví,chyběli jen centimetry.
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Zdenku, nejsi z jiné planety, jen jsme odbočili od podstaty věci a nehodu jsme svedli na tradice. Mnohem více by nás mělo zajímat, kde byla skutečná chyba. Modráky, větrovky a SKS sice svědčí o jistém přístupu, ale sami o sobě ještě průser nezapřičiní. Já vnímám tyto "pestré módní výstřelky" jako jistou neúctu k ostatním. To ale neplatí pro ty co chodí do tlaku. Tam by oblek měl být hlavně praktický a doplňky zajišťovat bezpečnost. Tradice jsou součást kultury a je jen na škodu, že pomale ale jistě mizí. Neberu ale, že tradice je stará ošoupaná lankasterka a kulovnice s mechanickými mířidly. Vývoj je také součástí tradic. Tradicí také bylo trestání za prohřešky mysliveckým soudem. Je to elegantní forma kdy lze bez urážky, napůl žertem a napůl vážně poukázat předevšemi, že dotyčný střílel po odtroubení, u výlože se motal s nezlomenou flintou a pod. Taky to pak něco stojí.
PS. Dnes jsem taky nebyl zrovna in. Jel jsem na chatu a když jsem přijel do dědiny, kolega mě oznámil, že jsou obeznaný prasata. Já měl černý rifle a černou bekovku. Ještě že bunda byla Affars. Takto různě vymóděných bylo více kolegů, jak je zpráva o prasatech zastihla (Trošku Slavnosti sněženek). Ale organizace byla 1a. Chlapi postavení dle schopností a znalostí terénu podle typu zbraně, jasně určený směr střelby a hlavně až do odtroubení se nikdo nehnul ze štontu. Střelilo se 5 ks.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Odpovědět