kulovnice ZKK/Mauser 98
Meopta by spravne mela drzet nastrel se zmenou zvetseni. Pokud podstreloval pri zmene zvetseni, nebude neco v poradku. Jinak jak tedy strili ta zbran? Muzes nam ukazat nastrelku? A pokud ti nevyhovuje pazba... proc to budes kupovat? Neni lepsi rovnou koupit neco... co ti bude vyhovovat? A co se podhledu tyce... zalezi na tom zda to bude i zbran na nahanky.... pokud ne... je podhled k nicemu... dokonce ke skode, jelikoz nebudes moci si poradne zbran prilicit a nebude se dobre strilet. Na vliv paralaxy nehlede.
A jaký byl teda rozptyl? Jinak já koukal na to své ZKK a výrobní číslo mám úplně jiné. Mé začíná písmenem B, zatímco na tom od pána z HK začíná písmenem A. Jinak nástřel při změně zvět?ení by se měnit neměl, ale nejlepší odpověď dá zkouška na střelnici. Z čeho je kříž netu?ím.michal píše:Zdravím tak jsem v pátek opravdu byl v Hradci,pušku přivezl a dnes jsme si s kolegou byli vystřelit...Nic bych na ni neměnil-myslím že rozptyl byl jen v rukou a v dlouhé pažbě kterou si musím nechat zkrátit.Jen k tomu variablu.Je šroubkem zaaretován na zvět?ení 9x a já bych ho chtěl zprovoznit na normál.Myslíte že když potom pohnu zvět?ením(a? vědomě nebo ne) že se mi změní nástřel?Pán říká že podstřeloval.Jinak je tam vyšší montáž a můžu si vybrat jestli mířit puškohledem nebo bez.A ještě jednou k puškohledu.Je možné že kříž je složen z mosazných drátků?(Meopta 3-9x42)
ZKK 600
Zdravím všechny po delší odmlce.Po kontrole optiky a zbraně jsem od puškaře Novotného dostal tenhle nástřel.Zajímá mě co vy na to.(SB-SPCE 100m)Děkuji za názory
http://album.volny.cz/fexamichal/browse ... owse_page=
http://album.volny.cz/fexamichal/browse ... owse_page=
nástřel
?patně jsem se vyjádřil.Zapoměl jsem napsat že puškohled byl sundaný a tohle je nové nastřelení.
No jednak své může dělat střelivo SB a potom by bylo vhodnější ukázat nástřel alespoň 5-ti ran bez korekce puškohledu a pokud možno tak každou ránu s vychladlou puškou. Zkus si do terče zastřílet sám a uvidíš jaký budeš mít rozptyl Ty. Co ti k tomu řekl ten puškař?
Jo a 7 ran je naprosto typických pro SPCE - přesně vyříznuté kolečko, ale rána č. 4 mi přijde jako po zásahu SP - roztřepené okraje a otisk olova což mi SPCE v bývalé 308W nebo otcové 7x57R nikdy neudělalo. Prostě po SPCE vždy vyříznuté kolečko - stři?ná hrana v papíru funuje výborně.
Jo a 7 ran je naprosto typických pro SPCE - přesně vyříznuté kolečko, ale rána č. 4 mi přijde jako po zásahu SP - roztřepené okraje a otisk olova což mi SPCE v bývalé 308W nebo otcové 7x57R nikdy neudělalo. Prostě po SPCE vždy vyříznuté kolečko - stři?ná hrana v papíru funuje výborně.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12
Taky se mi zdálo divný proč jenom dva výstřely po doladění.Říkal jsem si je to profík a ví co dělá.Vyzkouším si vystřelit sám nebo z kolegou a uvidí se.Jinak k rozptylu pan Novotný řekl že je to vliv několika věcí.Střelivo,teplota hlavně atd.... Tak kam se má člověk obrátit jinam než na puškaře,když chce mít jistotu dobrého kupu?
Michale, od toho je tady tohle forum, aby ses mel kde opravdu poradit. Pan Novotny strileni mnoho nerozumi. Byl jsem take jeho zakaznik
Uz nikdy vice. Jinak proti nemu nic nemam. Je to slusny a mily clovek. Nicmene co se strileni/nastrelovani tyce, asi by potreboval skoleni.
PS: Ono nekdy tezko tu zbran co chce prodat nastrelit, kdyz to trebas vubec nejde (napr. IZky)

Uz nikdy vice. Jinak proti nemu nic nemam. Je to slusny a mily clovek. Nicmene co se strileni/nastrelovani tyce, asi by potreboval skoleni.

PS: Ono nekdy tezko tu zbran co chce prodat nastrelit, kdyz to trebas vubec nejde (napr. IZky)