Registrace zbraně ve wildcat ráži
Re: Registrace zbraně ve wildcat ráži
k tomu "prisypavani" jak uz jsem psal,je to volovina,bud by museli naboj delaborovat a zcela znovu udelat s jinou prachovou naplni nebo nedelat nic.pouze magor by si troufl prisypavat prach do ciziho naboje kdyz navic pri delaboraci dojde k vysypani puvodni naplne.dotycny by me mohl tisikrat rikat ze tam dal ten a ten prach ...stejne bych bych ho vyhodil a dal komplet svuj a to si myslim ze ve zkusebne opravdu nikdo delat nebude.daleko pravdepodobnejsi mi prijde uvaha shivy,ze jim dam k dispozici komponenty a matrice at si naboj vyrobi sami podle potreby a at mi to pak nauctujou ... ale ne jako ze jim dam sve naboje a oni "prisypou prach " a nauctujou mi sve naboje ... to mi zni trosku jako z dikobrazu 

-
- Administrátor
No je to taky cesta. Zkusmo jsem to hodil do QL pro teploty -40 a +50 běžná laborace a rozdíl byl 33%. Zřejmě si tak pomůžou, když není tormenťák. Já mám doma asi 50 nábojnic od tormenťáků .300 Win.Mag. měly dno označené červenou barvou a trochu jim ten tlak pocuchal dnová razidla. Určitě to ale není úplnej standard.
to vhool: já jim dal 12 přebitejch .357 a oni mi nic nevrátili. Ještě mi ty moje náboje naúčtovali.
to vhool: já jim dal 12 přebitejch .357 a oni mi nic nevrátili. Ještě mi ty moje náboje naúčtovali.

Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
cesta to asi bude ale v provadeci vyhlasce co je na strankach zkusebny je presne definovano rozmezi teplot pro zkousky a tento "modus operandi" je dle metodiky zde citovaneho CIPu 

...a jak ti to zduvodnilidalas píše:...to vhool: já jim dal 12 přebitejch .357 a oni mi nic nevrátili. Ještě mi ty moje náboje naúčtovali.

-
- Administrátor
ještě kdyby si tak omylem přihřáli tormentační náboj 
Já si toho všimnul až doma. Na zkušebně jsem vypaplal peníze co chtěli, neb už jsem byl z tý výměny tak otrávenej, že se mě to na místě kontrolovat nechtělo. Jo a ještě jsem chtěl stihnou přihlášení na PČR, tak to byl kvapík. V tý srandě to byla stejně ta nejmenší položka.

Já si toho všimnul až doma. Na zkušebně jsem vypaplal peníze co chtěli, neb už jsem byl z tý výměny tak otrávenej, že se mě to na místě kontrolovat nechtělo. Jo a ještě jsem chtěl stihnou přihlášení na PČR, tak to byl kvapík. V tý srandě to byla stejně ta nejmenší položka.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
dalas píše:ještě kdyby si tak omylem přihřáli tormentační náboj

No pokud nemají k dispozici celý sortiment tormentačních nábojů,jakože nemají na všech svých pobočkách,tak mi to ohřátí připadá jako jediná rozumná metoda.To dosypávání vylučuji.
Uvidíme s jakou informací příjde Shiva ze zkušebny.
Uvidíme s jakou informací příjde Shiva ze zkušebny.
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
dosypavani je hovadina, to je nam jsny asi vsem. vyrobu od zkusebny, jsem uvedl pouze jako teoretickou moznost jak by to teoreticky mohlo vypadat. Ale urcite to tak nefunguje. Myslim ze zkusebna by si nedovolila a ani zakon by ji neumoznoval, udalat patrony dle sveho uvazeni do cizi zbrane o nezname razi. Oni preci nevyviji munici. Takze dodani spotrebni munice je celkem logicke. (spotrebni je od slova spotreba, nikoli tovarna).
Zahrati jsem slysel taky, ale jak rikam, clovek toho uz slysel. A zvlaste o zkusebne. A ja mam se zkusebnou jenom pozitvni zkusenosti. teda co se tyce overovani zbrani.
Zahrati jsem slysel taky, ale jak rikam, clovek toho uz slysel. A zvlaste o zkusebne. A ja mam se zkusebnou jenom pozitvni zkusenosti. teda co se tyce overovani zbrani.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
ted jen tak na odlehceni ... osobne je mi totalne fuk jak to delaji,pro mne je dulezite ,ze pokud splnim vsechny jejich podminky uvedene na jejich strankach a popripade upresnene pri objednavce zkousky, ze si flintu vyzvednu jiz oznacenou jejich razidlem ...timto bych rekl ze tema dosypavani ci ohrivani naboju je pro mne nepodstatne .... 

- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
No to ale ja rikam od prvo pocatku. A vsem je jasne, ze CIP s tim nema nic spolecneho 

- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem slibil, ze se zeptam.
Bylo mi jasne receno, ze postup je dan zakonem 156 a k tomu vysly asi dve vyhlasky od MPO. Tam jsou i ceny za jednotlive ukony.
Dale pak, po bezne konverzaci se da usoudit, v pripade ze se jedna o zbran vyrabenou seriove a zkusebna ma tormentacni naboje, tak pouziji jejich. Pokud nema tak se pouziji tovarni, bud je nakoupi nebo je prinese predkladatel. (seriove znamena ze je zavedena na seznam CIP).
Naboje prebite (ale stale v razi CIP) se teoreticky daji pouzit, ale musely by se nejdrive otestovat v tlakove hlavni. Coz je zase celkem zbytecne, protoze bud existuje torm. naboj nebo se da koupit tovarni. Toliko ke zbranim std.
zbrane v razich neuvedenych (u nas se v podstate Wild cat neresi) v CIP ale jsou tereba v SAAMI, tak jsou to stale raze zname a existujici, s dohledatelnou dokumentaci. Zkusebna disponuje opravdu s rozsahlou sbirkou desitek mozna stovek, nedovedu to posoudit, zbrani v ruznych razich.
Zkusebna ma pravo individualniho posouzeni kazdeho pripadu a pokud nekdo ziska zbran ze zahranici v razi, ktera neni vedena na seznamu CIP, ale je "bezna" v zamori, neni duvod ji po individualnim posouzeni neopatrit zkusebni znackou.
Zbrane v razi neexistujici tj. ted jsem si vymyslel ze si vyrobim neexistujici razi, tak k ni potrebuji komorovy vystruznik. At uz to zadam nastrojari ci jsem nastrojar ci schopen si ho udelat sam, musim mit ke svemu projektu dokumentaci, ne snad ze by mi to zakon narizoval, ale drive nez zacnu neco brousit, musim si to namalovat, drive nez nakoupim material, tak si musim namalovat zakladni vykresy. nestojim u brusky a nereknu si, hm, ty ramena jsou moc ostry, tak jeste uberu, aaaa, sakra, to nebude to spravny. Tak znova. to dela jen idiot.
v okamziku kdy to vse mam dane do kupy, jdu na strelnici ci tunelu a parkrat vystrelim uz jen k vuli tomu abych vedel ze to funguje.(Nikdo nejde na zkusebnu bez toho aby ze zbrane nevystrelil) jako vyrobci (mam na to licenci) mi to zakon umoznuje.
Vse si dam do kupy a zavolam na zkusebnu a reknu o co mi jde a o co se jedna a domluvim se. (opet individualni posouzeni).
Prebite naboje nechteji pouzivat ne z duvodu ze by snad nechteli neco opatrit znackou, ale z duvodu opatrnosti. pokud na predkladanou razi neni tlakova hlaven, tak to neni kde odzkouset (naboj) mimo predlozene zbrane. Rekneme, ze tam nesu zbran jez ma relativne vysokou hodnotu, v razi do ktere se tovarni naboje nedaji sehnat nebo se nevyrabeji. Tak prinesu prebite, misto vhodneho prachu (pro nazornost uvedu priklad, misto puskoveho nabiji pistolovy) dam prach nevhodny. Zamestnanec zkusebny vystreli, zbran se rozlitne. Predkladatel bude chtit po zkusebne nahradu za znicenou zbran.
Samozrejme ze se rozborem zjisti, ze tam byl spatny prach, nicmene predkladatel dolozi krabicku 20ks kde bude jen 17ks naboju s prachem spravnym a bude tvrdit ze to zkusebna vymenila, ze on proste vzal prvni 3 naboje ze sve krabicky.
Proto nejake dosypvani naboju zkusebnou, je nesmysl. Zahrivani naboju se kdysi delalo, dnes se nepouziva.
takze jsme tam co jsem rikal na zacatku. Chcete neco predlozit k overeni, vemte telefon, zavolejte a domluvte se. Osoby jez se timto zabyvaji (jako treba ja) vam nereknou presny postup zkusebny, kazdy pripad je proste individualni (u razi ci naboju, jez nesplnuji normativ CIPu). Zamestnanci zkusebny jezdi po domluve na zkusebni strelby na smluvne zajistene strelnice (napr. kdyz se resi serie zbrani ze zbrojovky) a ze vsech se strili.
Bylo mi jasne receno, ze postup je dan zakonem 156 a k tomu vysly asi dve vyhlasky od MPO. Tam jsou i ceny za jednotlive ukony.
Dale pak, po bezne konverzaci se da usoudit, v pripade ze se jedna o zbran vyrabenou seriove a zkusebna ma tormentacni naboje, tak pouziji jejich. Pokud nema tak se pouziji tovarni, bud je nakoupi nebo je prinese predkladatel. (seriove znamena ze je zavedena na seznam CIP).
Naboje prebite (ale stale v razi CIP) se teoreticky daji pouzit, ale musely by se nejdrive otestovat v tlakove hlavni. Coz je zase celkem zbytecne, protoze bud existuje torm. naboj nebo se da koupit tovarni. Toliko ke zbranim std.
zbrane v razich neuvedenych (u nas se v podstate Wild cat neresi) v CIP ale jsou tereba v SAAMI, tak jsou to stale raze zname a existujici, s dohledatelnou dokumentaci. Zkusebna disponuje opravdu s rozsahlou sbirkou desitek mozna stovek, nedovedu to posoudit, zbrani v ruznych razich.
Zkusebna ma pravo individualniho posouzeni kazdeho pripadu a pokud nekdo ziska zbran ze zahranici v razi, ktera neni vedena na seznamu CIP, ale je "bezna" v zamori, neni duvod ji po individualnim posouzeni neopatrit zkusebni znackou.
Zbrane v razi neexistujici tj. ted jsem si vymyslel ze si vyrobim neexistujici razi, tak k ni potrebuji komorovy vystruznik. At uz to zadam nastrojari ci jsem nastrojar ci schopen si ho udelat sam, musim mit ke svemu projektu dokumentaci, ne snad ze by mi to zakon narizoval, ale drive nez zacnu neco brousit, musim si to namalovat, drive nez nakoupim material, tak si musim namalovat zakladni vykresy. nestojim u brusky a nereknu si, hm, ty ramena jsou moc ostry, tak jeste uberu, aaaa, sakra, to nebude to spravny. Tak znova. to dela jen idiot.
v okamziku kdy to vse mam dane do kupy, jdu na strelnici ci tunelu a parkrat vystrelim uz jen k vuli tomu abych vedel ze to funguje.(Nikdo nejde na zkusebnu bez toho aby ze zbrane nevystrelil) jako vyrobci (mam na to licenci) mi to zakon umoznuje.
Vse si dam do kupy a zavolam na zkusebnu a reknu o co mi jde a o co se jedna a domluvim se. (opet individualni posouzeni).
Prebite naboje nechteji pouzivat ne z duvodu ze by snad nechteli neco opatrit znackou, ale z duvodu opatrnosti. pokud na predkladanou razi neni tlakova hlaven, tak to neni kde odzkouset (naboj) mimo predlozene zbrane. Rekneme, ze tam nesu zbran jez ma relativne vysokou hodnotu, v razi do ktere se tovarni naboje nedaji sehnat nebo se nevyrabeji. Tak prinesu prebite, misto vhodneho prachu (pro nazornost uvedu priklad, misto puskoveho nabiji pistolovy) dam prach nevhodny. Zamestnanec zkusebny vystreli, zbran se rozlitne. Predkladatel bude chtit po zkusebne nahradu za znicenou zbran.
Samozrejme ze se rozborem zjisti, ze tam byl spatny prach, nicmene predkladatel dolozi krabicku 20ks kde bude jen 17ks naboju s prachem spravnym a bude tvrdit ze to zkusebna vymenila, ze on proste vzal prvni 3 naboje ze sve krabicky.
Proto nejake dosypvani naboju zkusebnou, je nesmysl. Zahrivani naboju se kdysi delalo, dnes se nepouziva.
takze jsme tam co jsem rikal na zacatku. Chcete neco predlozit k overeni, vemte telefon, zavolejte a domluvte se. Osoby jez se timto zabyvaji (jako treba ja) vam nereknou presny postup zkusebny, kazdy pripad je proste individualni (u razi ci naboju, jez nesplnuji normativ CIPu). Zamestnanci zkusebny jezdi po domluve na zkusebni strelby na smluvne zajistene strelnice (napr. kdyz se resi serie zbrani ze zbrojovky) a ze vsech se strili.
Děkuji za obsáhlé osvětlení současné situace,ale asi jsem natvrdlej protože jsen z toho nepochopil, zda pri ověřování nestandadního náboje provádějí tomentaci nábojem se zvýšeným tlakem a kde, nebo jak k němu přjdou.Dokonce jsem z toho vyrozuměl, že nechtějí vystřelit dodaným, vlastnoručně nabitým nábojem i přes to, že žádný jiný zdroj těchto nábojů nemůže existovat.
Nebo je to tak, že na takové případy neexistuje metodika,ty přineseš zbraň,výkresovou dokumentaci,komorový výstružník a případně odpovíš na jejich otázky a zkušebna,pokud ji to uspokojí ti zbraň schválí a označí bez výstřelu?
Nebo je to tak, že na takové případy neexistuje metodika,ty přineseš zbraň,výkresovou dokumentaci,komorový výstružník a případně odpovíš na jejich otázky a zkušebna,pokud ji to uspokojí ti zbraň schválí a označí bez výstřelu?
no nechci byt osobni ale myslim ze toto vysvetluje vsenavip píše:...Děkuji za obsáhlé osvětlení současné situace,ale asi jsem natvrdlej protože jsen z toho nepochopil, zda pri ověřování nestandadního náboje provádějí tomentaci nábojem se zvýšeným tlakem a kde, nebo jak k němu přjdou...

shiva píše:Vse si dam do kupy a zavolam na zkusebnu a reknu o co mi jde a o co se jedna a domluvim se. (opet individualni posouzeni).
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Nevim jestli natvrdlej, ja bych to nazval jinak a jen to ze vim ze jsi kapenek starsi nez ja, to nepojmenuji a budu respektovat starsiho cloveka.navip píše:ale asi jsem natvrdlej protože jsen z toho nepochopil, zda pri ověřování nestandadního náboje provádějí tomentaci nábojem se zvýšeným tlakem a kde, nebo jak k němu přjdou
Bud mas licenci na vyrobu a upravy, tak si precti zakony a vyhlasky. pak zvedni telefon, zavolej a vysvetli co chces delat nebo uz mas udelany. Urcite ti reknou, tak prijdte a prineste to ukazat. Poku to na pohled nebude neco nesmyslneho jako perforovana lesenarkska trubka s delostreleckym granatem a bude to zivotaschopne, tak ti reknou nechte to tady a prijdte tehdy a tehdy, pokud jsi odjinud nez z mista, tak si asi vemou i na tebe kontakt ev. ti reknou at zavolas. Pak si treba jeste vyzadaji dalsi veci. ty si prijdes a bud to budes mit oznacene nebo ne.
Nebo licenci nemas a zbytecne prudis svou zvedavosti. v tom pripade plati totez, jen s tim rozdilem ze te asi poslou rovnou vis kam? a reknou ze si to mas nastudovat ze zakona.
rovnez predpokladam ze vsichni co sem pisi, znaji vyznam slova "individualni".
Já vpodstatě mám pouze jakousi licenci na konstruování letadlových palivových přístrojů, ale přesto se zajímám o spoustu jiných věcí, jako například tormentace zbraní a pod.Pokud by tomu tak nebylo tak bych si připadal jak kůň s klapkama na očích a vedl bych smutný a ubohý život. A děkuji ti že jsi byl ke mně tak zdvořilý a zdrženlivý a mimochodem já nikdy neprudím, jsem pouze zvídavý