Mě spíše vždycky vadilo ta nutnost vymytí těch želízek - doma, otírání různě v revíru nahrubo do všeho možné, nemožného. Večer hodit do teplé vody odmočit, měl jsem nůž predátor mikov rwl34 s pilkou, nestabilizovaný paroh - klasika...
krása pro někoho, kdo jde sem tam ven a sem tam něco uloví, nejlepší se zavírákem byla práce v kusu který byl vzatý nějak na měkko nebo šejdrem.
No pak jsem přišel na to, že pro práci ve zvěřině, je ideál oranžový fiňák Mora/ Bahco nerez(ten najdu i po vývrhu) a klasická malá rámová pilka - dohromady to váží asi 300g když moc, do báglu se to vejde, na obtažení v terénu, je li třeba mám na pouzdře nalepený brousek. přijdu domů, namočím omyju, přetáhnu, hotovo.
U sebe na pásku na salám a vše ostatní mimo zvěřinu (většinou) nosím nůž pro radost. To už může být cokoliv.
ta rwl mi přišla v revíru už tak dost nepraktická, když se stahuje, ruší kus, njějakým kostem se člověk nevyhne, stejně tak třeba při vyvržení vykalištěného kusu černé - to pak byl opruz to obtahování - je ale fakt že nějaký spešl brousek diamant jsem neměl, jen tu běžnou elektro trubku, co tak dobře funguje na tu moru třeba
pro běžné denní nošení mám nůž z damasteelu kde je rwl namixovaná na ostří, tak když se ztupí o běžné materiály, stejně pořád nůž dobře řeže - vznikne tak trochu pilové ostří ale brousit to pak obtahováním, taky žáden med