na lovu v africe jsem nikdy nebyl,
a chtěl bych touto cestou poděkovat všem charitativním organizátorům lovů v africe, kteří se věnují záchraně, chovu a lovu zvěře na úkor svého času, pohodlí, jim a také platícím lovcům, kteří do toho sypou své těžce vydělané peníze z oborů, kde už není možné lépe platit svým zaměstnancům,,,zlepšit jejichplaty a podmínky aby mohli své rodiny vzít třeba jen do Chorvatska k moři:-)
Naopak si myslím, že o africe a charitě vím dost abych si udělal představu o poměru peněz spotřebovaných na " organizaci " a na skutečnou podporu zvěře

Co se týký lovu volně žijícího lva: pro mě je hrdina ten, kdo loví volně žijící zvěř v podmínkách, kde je třeba její regulace, člověk který rozumí chovu, výběru i lovu, i když jde jen o volně žijící bažanty nebo kachny. Ne člověk který se chlubí trofejí, jednou z posledních na zemi, byť z absolutní volnosti a s nasazením života.
O lovu lva opravdu nevím vůbec nic, neumím to posoudit, to nadšení a tu slávu, s 3 průvodci za zadkem.
Můj maximální zážitek je setkání s medvědicí a medvídětem, když jsem je vyrušil jak sbírali maliny a borůvky. O vzdálenosti, a o místě, ani o situaci nemám potřebu se zmiňovat. Nemám totiž ani zážitek natočený kamerou ani trofej na stěně. Nicméně spocený až na prdeli jsem byl taky

A věř že zážitek byl natolik silný, že mi tento jeden stačí a lovit lva nepojedu ani zadarmo!!! Tím netvrdím, že vidět AFRIKU a mít možnost se tam pohybovat v přírodě bych nechtěl.
Na umělých kachnách i bažantech jsem byl. Vybral jsem si akce kam chodím, kde střílím, kde chodím se psem a kde nechodím vůbec.
MOJE myslivost je v duchu pravěku, ulovenou zvěř zkonzumuju, já nebo jiní. Teda kuny a lišky jsem ještě nejedl, ale recepty už se tady najít dají. A můj lov končí tam, odkud nejsem schopný zvěřinu dopravit. Ale takové místo jsem ještě nenašel ani u nás, ani ...tam kde se na případný vrtulník čekalo dva dny...