tak Meopta ZD 4-16x44 RD s osnovou Mildot special je už na flintě. V pátek doručena, v sobotu usazena a nastřelena. Večer jsem "úspěšně" minul kmotru (červík nahlodával, zda to drží jak má), ale ráno jsem s tím střelil srnu a zásah seděl. Kříž je opravdu super jemný, v šeru už ale neviditelný, takže je nutností zapnout čer.bod (křížek). Co se týče jeho intenzity, tak jsem spokojen, na první stupeň to je v poho a aspoň mě neoslňuje, v poho i na druhý stupeň. Dneska ráno jsem s tím seděl venku a při tom měsíčku bych do 150 metrů neměl žádný problém se střelbou (podotýkám není u nás sníh). Co se týče klikání, tak vertikální je o něco "měkčí" než horizontální, ten je tužší. Zatím žádný pořádný test nebyl, pouze to nastřelení, takže nebudu soudit klikání, věřím, že bude sedět a hlavně držet.
Dle mého soudu by jí víc slušela obyčejná osnova Mildot, ale to je věc názoru. Zatím spokojenost. Po novém roce budu testovat na 300, tak uvidíme. Zatím jen cvičné zamíření na kočky v honitbě a na tu 16tku i na těch 300 m úplně v pohodě, ten kříž je fakt jemný.
Po dalších zkušenostech písnu víc.