Kulovnice - ČZ

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
Choochoo007
Zkušený diskutér

napinacek

Příspěvek od Choochoo007 »

Prijde mi, ze nejjistejsi zmacknuti napinacku je mezi 1. a 2. clankem prstu a mackat spoust az nahore u pazby. Pri tomto zpusobu mackani je krasne slysitelny silny uder ve spoustovem mechanismu. Zatim se mi nikdy nestalo ikdyz mackam spoust jak chci, ze by napinacek nefungoval.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Patrik-30-06
Pravidelný diskutér

napínaček

Příspěvek od Patrik-30-06 »

To s tím napínáčkem jsou úplné nesmysly, buď spouš» funguje nebo ne a je to drek co patří hodit do řeky. pěkně bych jim to reklamoval a při blbejch kecách typu to dělá a podobně bych se asi dost nas.. a nechal jim tam celou flintu a chtěl peníze zpátky.
Pampalini
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pampalini »

Pro Tomáš Karel: Zdravím chtěl bych se tě zeptat co to máš za montáž, na nové kulovnici. Vyhořel nám jeden zdroj a scháníme jinou a tak mě zajíma čím si to osadil ty. Případně kde si ji kupoval a cenu. Dík za odpověď.
Tomáš Karel
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Tomáš Karel »

Koukni na www.kozap.cz a je to č. 14 jenodílná násuvná montáž bez podhledu. Čím ni??í tím lepší. může? si pak hlavu pěkně opřít do lícnice. A nenatahovat krk jak p?tros :wink:
Cena něco jako 1500kč.
Choochoo007
Zkušený diskutér

kozap

Příspěvek od Choochoo007 »

Doporucuji po koupi Kozapu premerit vysku krouzku.

Co je velmi dulezite premerit, je vyska upevnovaci listy vpredu a vzadu. Na jedne co jsem koupil byl rozdil vpredu a vzadu 0,3mm a nesla mi nastrelit puska.

Dulezite je i premerit vystupky co zapadaji do rybin na zaveru. Nemeli by pri pritazeni k liste mimo pusku koukat asi vice jak 2,2mm(vyska rybiny na zaveru). Na jedne mi koukali asi 3mm a tim nedojde pri pritazeni imbusu a placky do rybiny k pritazeni nosne listy k zaveru a muze byt problem v pevnem nastreleni. Pokud pri premereni listy pro krouzky bude vpredu i vzadu 8,5mm, teda jestli se nepletu, tak by tento problem nemel nastat.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
bendy
Pravidelný diskutér

Napínáček

Příspěvek od bendy »

Pampalini píše:Zdravím. Taky vlastním tuto kulovnici asi měsíc, ale bohužel jsem z ní ještě nevystřelil. takže nemohu přispět s nějakým hodnocením, ale...Neuměl jsem odpálit napínáček, až po jemnějším vy?telování to jde, ale také né pořád. A to samé za?ívám znova u této osmičky.
Je to přesně to mačkání z boku jak píšeš, prstem tlačí? z boku na spouš» a táhnež a napínák pak nemá možnost "odskočit" a jen ho deaktivuje?, místo abys spustil. Já jsem jednou strhl ránu z kulobroku přesně tímhle způsobem, 3x jsem napnul a zmáčkl a nic, to už jsem nevydržel a zmáčkl spouš», což samozřejmě vyšlo, ale po těch neúspěšných pokusech jsem tu spouš» trochu uspěchal a strhl. takže opravdu dát nejlíp první článek ukazováčku - bří?ko na spouš» dole a táhnout, pak ji nemáš jak "podržet", tak jako se to dá při spou?tění mezi 1. a 2. článkem prstu. A asi bych to neře?il jemnějším napínáčkem, zvlášť pokud Ti třeba už při otevření a zavření závěru nebo poklepem na zbraň spustí. Zkus to párkrát "na sucho" a budeš mít jasno. Není problém. Tak hodně štěstí...
Florian broková kozlice - 12/76 a CZ 550 FS 30-06 + Meopta 3-12x56 RD
Patrik-30-06
Pravidelný diskutér

Před spouští je aretační červík, kterým toč tak, aby se vys?roubovával potom půjde napínáček víc ztuha a přestane ti to střílet samo od sebe. 7 let zkušeností z touto zbraní a rozebranou jsem jí měl asi 50x. Po se?telování s flintou cloumej v ruce a sleduj jestli napínáček spustí a to samé bez napínáčku. Pokud by to nepomohlo, tak flintu rozeber a šroub, která jde směrem od pažby kolmo s hlavní je na regulování tvrdosti spou?tě a mísrným otáčením docílí? požadovanou tvrdost a je u toho vidět i ten ozub na jak velké plo?e sedí.
kocourvbotach
Pravidelný diskutér

Příspěvek od kocourvbotach »

když tady tak čtu ty návody jak spou?tět spouš» tak,aby správně fungovala,tak čumím jak "bejk do vřelý vody" :shock: Asi jsem nějakej jinej,ale podle mě,pokud chci vystřelit ,tak na funkci nesmí mít vliv jestli používám první článek,druhý článek,palec u nohy nebo kus uvázanýho ?pagátku :lol: Takovej krám bych okamžitě vrátil a koupil jinou značku! :evil: To je jak kvalita z Číny :roll:
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Spou?tět středem posledního článku a tlakem v ose zbraně je zásada, která je důležitá hlavně u krátkých zbraní a tento zvyk u dlouhé zbraně není na škodu. Nicméně to, jestli funguje napínáček nebo ne v závislosti na směru tlaku (pokud je alespoň část síly v ose zbraně) je na poVáženou. To je pak lepší flinta bez napínáčku :D
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Toma
Zkušený diskutér

Příspěvek od Toma »

Je to tak.Zbraň musí vystřelit i když k ní přijde úplné tele a zmáčkne spouš». Kamarádovi tak blbl napínáček na kulobroku Brno 502.243 Win.Jednou jsem si z toho chtěl vystřelit a rána vy?la až na potřetí.To už mě vytočilo.Říkal mě taky že nemačkám spouš» v ose .Pak flintu zavezl puškaři a ten mu to dal do pořádku.To byla ještě v záruce ,vystřeleno minimum ran, ale on už byl druhý majitel.
bendy
Pravidelný diskutér

Příspěvek od bendy »

Toma píše:Je to tak.Zbraň musí vystřelit i když k ní přijde úplné tele a zmáčkne spouš». Kamarádovi tak blbl napínáček na kulobroku Brno 502.243 Win.Jednou jsem si z toho chtěl vystřelit a rána vy?la až na potřetí.To už mě vytočilo.Říkal mě taky že nemačkám spouš» v ose .Pak flintu zavezl puškaři a ten mu to dal do pořádku.To byla ještě v záruce ,vystřeleno minimum ran, ale on už byl druhý majitel.
V tom případě by mě docela zajímalo, čím to bylo způsobené,resp. jak puškař vyře?il problém napínáčku. Mě několik lidí taky říkalo, že je to konstrukční zále?itost a vyře?it to nelze, je prostě nutné při napnutí spou?tět "v ose",tedy "nepřidr?ovat" spouš». Ví tedy někdo konkrétně, jak to opravit, čím to je? Díky za vysvětlení (ikdyž kulobrok už je pryč a u kulovnice mi to snad zlobit nebude).
Florian broková kozlice - 12/76 a CZ 550 FS 30-06 + Meopta 3-12x56 RD
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Příspěvek od nimrod nimrod »

Vím, čím to je... amatérskou konstrukcí napínáčku řady 550/527 :?
Ře?it se to dá - rozebráním, ojehlením/zalapováním, promazáním kvalitním mazivem, případně výměnou pru?iny napínáčku. Někdy je nutné vyměnit čep spou?tě, aby nevznikala příčná vůle a spou?t se nezpřičovala.

Nimrod
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Zdravim..Sem začátečník a chtěl bych poradit..Mam vyhlídlou kulovnici CZ 550FS..S ráží jsem váhal mezi 270W a nebo 8x57JS.Vybral sem si tu osmičku i na doporučení kolegů... Poraďte mi jestli je ta 550FS dobrej kup..Díky moc...
Patrik-30-06
Pravidelný diskutér

Zva?uju, že si koupím CZ 527 varmint kevlar v 223 rem stoupání má 1:9 a chtěl bych to na střelnici, ale i do lesa. Zajímá mě rozdíl v přesnosti od normální verze lux, zda má vůbec smysl od CZ varmint pořizovat, protože jak tu čtu tak to žádný BR zázrak nebude, ale i tak by mě zajímalo jaký soustřel se s touto zbraní dá docílit na vzdálenost zhruba 200-300m, když vezmeme v úvahu kvalitní munici a všechny věci potřebné ke střelbě na větší vzdálenost. Podle tabulek jsem našel, že twist v 223rem 1:9 je schopný stabilizovat střel až 73gr, ale v testu, který jsem našel mi vycházel nejlepší soustřel s 40gr municí tak to nechápu.
22lr, 22 hornet, 222 rem, 243 win, 6,5x52r, 6,5x57, 6,5x55SE, 30-06, 6,5 Creedmoor
duch Pampuch
Pravidelný diskutér

Příspěvek od duch Pampuch »

Jo, kdo ma CZ 527 varmint bez ohledu na pazbu v 223 rem stoupání 1:9 at kouka napsat zkusenosti, teoreticky by to melo ustat jeste 75gr strelu Berger VLD, alespon podle firmy Berger. Bohuzel Swift Scirocco II 75gr to uz podle vyrobce moc neustoji. Mozna by nam vice mohl rict Figi :idea: ...
Odpovědět