Jakou kulovnici

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
jirkam
Nový návštěvník

Re: Jakou kulovnici

Příspěvek od jirkam »

Holická kulovnice nevypadá špatně, ale té motýlkové pojistce bych se rači vyhnul - aby místo ní bylo něco pořádnýho tak si to vezme 5-7000 (například z frankonie). Prostě se bojim toho ovládání pod puškohledem.
A holický kulovnice by měly mít hlavně španělsko-amerického výrobce Bergara Barrels. Tak zas nevim jestli je to plus nebo mínus . . .

Jinak co si třeba myslíte o český zbrojovce? Do jakýho soustřelu se může člověk dostat na vzdálenost 100m? Na firemní prodejně mají i nějakou slevu na typy se starší pažby - takže bych se pod 20 tis. asi vlezl

Rimar77 mi poslal zprávu s odkazem na kulovnice howa . . . co se tak o nich píše zní až moc hezky - soustřel desetikoruny na 100 metrech atd
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Příspěvek od nimrod nimrod »

Pokud vybírat kulovnice, tak jedině podle rozptylu, mrkni na nástřelky. Pokud je flinta s mířidly, střílí se v CZUB přes mířidla, pokud je bez, střílí se s optikou. Vše na 50m. Zajímat tě bude pak jen seskupení, u mířidel i poloha SBZ, kterou si stejně musí každý ověřit. Všechno ostatní je podružné a vady lehce odstranitelné.

PS: ta nová PPK mod.98, by měla mít i boční pojistku, jak jsme četl.
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
jirkam
Nový návštěvník

Příspěvek od jirkam »

taky by to tak viděl, ale kde ty nástřelky seženu?

nová holická kulovnice k98 má boční pojistku- ale je to jen pojistka spouště
motýlek dává možnost zajistit i úderník, ale bude schovanej pod puškohledem . . .
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

ohledně motýlka(pojistky) používal jsem Zku pár let a tenhle typ pojistky mi maximálně vyhovoval, přešel jsem na ní po kulobroku a ižce, zejména tím že je naprosto tichej a o nějaké výměně jsem nikdy neuvažoval takže nejlépe je si to vyzkoušet při čekané, aby jsi zjistil jak se stím zachází při lovu a pak to řeš. Teď je Ztka nevyužitá v trezoru ale to jen proto že jsem přešel na výkonější ráži né proto že by mi nevyhovovala flinta
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

nimrod nimrod píše:Pokud vybírat kulovnice, tak jedině podle rozptylu, mrkni na nástřelky. Pokud je flinta s mířidly, střílí se v CZUB přes mířidla, pokud je bez, střílí se s optikou. Vše na 50m. Zajímat tě bude pak jen seskupení, u mířidel i poloha SBZ, kterou si stejně musí každý ověřit. Všechno ostatní je podružné a vady lehce odstranitelné.

Já osobně bych těm rozptylům na přiloženém nástřelném terči nedával ( a nedávám ) velkou váhu. Vždyť si sami předstatvte, že musíte denně nastřelit desítky kulovnic ( mám pocit, že to mají v úkolu - znormované ), a důležité je jen se udržet v poměrně velikém kruhu - o soustřely, a ještě co nejlepší, rozhodně nejde, nejdůležitější je zjištění, zda jde kulovnice nastřelit. Několikrát jsem v CZUB na střelnici při nastřelování byl, chlapi střílet umí, ale celý den ( a každý den ) nastřelovat je opravdu blbá práce.
Při výběru CZ 550 se řídím pouze tím, jak chodí závěr, pojistka a spoušť se snadno doladí. A pak už jen vzhled.

Co se týká přesnosti, tak záleží hodně na ráži ( a střelivu ), ale obecně tyto kulovnice umí lépe, než jejich majitelé.
! 243W ! 6XC!! 222 Rem, 223 Rem, 308W, 8x57JS
figi63@seznam.cz
http://www.loveckastrelba.cz/
josse
Pravidelný diskutér

Příspěvek od josse »

to figi : tak tady bych se s tebou přel ja na střelnici v czub byl taky ano je to práce jako každá jiná ale jak nastřeluješ 10 let v kuse denně X pušek a X pistoli (je jich tam 6 na směně 3 krátké 3 dlouhé 2 směny 12 lidi nastřelí vše co jde od tama ven ...) tak se jednou rukou mužeš škrabat v uchu a na vysledek to nemá vliv tam se dá říct že střelec ma takřka minimální vliv ...
ještě jinak kolik je těch nastřelnych ran v tom terči 5? dejme normu 30 zbrani deně a vyjde vam že ročně tam jeden muž vystřelí 37 tisíc naboju při takovém objemu tréningu by se kdokoli mohl dloubat v nose ...
Naposledy upravil(a) josse dne pon 24.5.2010, 20:24, celkem upraveno 1 x.
jirkam
Nový návštěvník

Příspěvek od jirkam »

asi se ptám hodně blbě . . . ale když se kupuje kulovnice tak je k ní i vystřílený terč???? a dělá to každá zbrojovka?
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

kromě ižky to dělají asi všechny
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Nastrelny terc som nemal ani k Tikke, ani k Remingtonu, ani k Howe....myslim,ze to je skor zalezitost CZ. (tusim som mal k pistoli Walther P99, pred desiatimi rokmi).
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Příspěvek od nimrod nimrod »

TO figi: na dvě směny? To už je hooodně dávno. Ale obecně máš pravdu, nicméně daly se vybrat flinty, které střílely hned zpočátku i s SB 5ran takřka do díry, ale uznávám je to dané samořejmě i sérií munice, používá se pochopitelně to nejlevnější - tedy SPCE, u odstřelovaček SB HPBT.
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
jirkam
Nový návštěvník

Příspěvek od jirkam »

trochu sme se odklonili od tématu . . .

Takže co byste mi doporučili? Má smysl se dívat na to jestli je to česká značka nebo ne? Nebo patriotické zatížení je spíš na škodu? :roll:
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

Kup si Howu s picatinny listou a budes spokojeny.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
kiki
Častý návštěvník

Příspěvek od kiki »

DELETED
Naposledy upravil(a) kiki dne ned 23.1.2011, 20:00, celkem upraveno 1 x.
Shiva
Expert na zbrane
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva »

kiki píše:Igor tu novucicku .243W mas Howu ? Co je to za model ?
????
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Žanek
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Žanek »

Pokud by se někdo mohl vyjádřit ke kvalitě Bergara Barrels tak by následný úsudek nemusel mít s patriotismem nic společného - já s nimi přímou zkušenost nemám, ale při srovnání cen mi to zatím logicky vychází pro K98 Brno/Holice - problém je, že ty stále ještě nejdou objednat - takže než budou nějaké zkušenosti, bude ještě nějaký ten měsíc trvat
ZKK 601 243 Winchester + Meopta ZD 3-12x56, ZKK 601 308 Winchester + Fomei Beater 1-4x24, dvojka ZP 16\70,16\70
Odpovědět