Jakou kulovnici
-
- Nový návštěvník
Re: Jakou kulovnici
Holická kulovnice nevypadá špatně, ale té motýlkové pojistce bych se rači vyhnul - aby místo ní bylo něco pořádnýho tak si to vezme 5-7000 (například z frankonie). Prostě se bojim toho ovládání pod puškohledem.
A holický kulovnice by měly mít hlavně španělsko-amerického výrobce Bergara Barrels. Tak zas nevim jestli je to plus nebo mínus . . .
Jinak co si třeba myslíte o český zbrojovce? Do jakýho soustřelu se může člověk dostat na vzdálenost 100m? Na firemní prodejně mají i nějakou slevu na typy se starší pažby - takže bych se pod 20 tis. asi vlezl
Rimar77 mi poslal zprávu s odkazem na kulovnice howa . . . co se tak o nich píše zní až moc hezky - soustřel desetikoruny na 100 metrech atd
A holický kulovnice by měly mít hlavně španělsko-amerického výrobce Bergara Barrels. Tak zas nevim jestli je to plus nebo mínus . . .
Jinak co si třeba myslíte o český zbrojovce? Do jakýho soustřelu se může člověk dostat na vzdálenost 100m? Na firemní prodejně mají i nějakou slevu na typy se starší pažby - takže bych se pod 20 tis. asi vlezl
Rimar77 mi poslal zprávu s odkazem na kulovnice howa . . . co se tak o nich píše zní až moc hezky - soustřel desetikoruny na 100 metrech atd
-
- Zkušený diskutér
Pokud vybírat kulovnice, tak jedině podle rozptylu, mrkni na nástřelky. Pokud je flinta s mířidly, střílí se v CZUB přes mířidla, pokud je bez, střílí se s optikou. Vše na 50m. Zajímat tě bude pak jen seskupení, u mířidel i poloha SBZ, kterou si stejně musí každý ověřit. Všechno ostatní je podružné a vady lehce odstranitelné.
PS: ta nová PPK mod.98, by měla mít i boční pojistku, jak jsme četl.
PS: ta nová PPK mod.98, by měla mít i boční pojistku, jak jsme četl.
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
-
- Nový návštěvník
taky by to tak viděl, ale kde ty nástřelky seženu?
nová holická kulovnice k98 má boční pojistku- ale je to jen pojistka spouště
motýlek dává možnost zajistit i úderník, ale bude schovanej pod puškohledem . . .
nová holická kulovnice k98 má boční pojistku- ale je to jen pojistka spouště
motýlek dává možnost zajistit i úderník, ale bude schovanej pod puškohledem . . .
ohledně motýlka(pojistky) používal jsem Zku pár let a tenhle typ pojistky mi maximálně vyhovoval, přešel jsem na ní po kulobroku a ižce, zejména tím že je naprosto tichej a o nějaké výměně jsem nikdy neuvažoval takže nejlépe je si to vyzkoušet při čekané, aby jsi zjistil jak se stím zachází při lovu a pak to řeš. Teď je Ztka nevyužitá v trezoru ale to jen proto že jsem přešel na výkonější ráži né proto že by mi nevyhovovala flinta
nimrod nimrod píše:Pokud vybírat kulovnice, tak jedině podle rozptylu, mrkni na nástřelky. Pokud je flinta s mířidly, střílí se v CZUB přes mířidla, pokud je bez, střílí se s optikou. Vše na 50m. Zajímat tě bude pak jen seskupení, u mířidel i poloha SBZ, kterou si stejně musí každý ověřit. Všechno ostatní je podružné a vady lehce odstranitelné.
Já osobně bych těm rozptylům na přiloženém nástřelném terči nedával ( a nedávám ) velkou váhu. Vždyť si sami předstatvte, že musíte denně nastřelit desítky kulovnic ( mám pocit, že to mají v úkolu - znormované ), a důležité je jen se udržet v poměrně velikém kruhu - o soustřely, a ještě co nejlepší, rozhodně nejde, nejdůležitější je zjištění, zda jde kulovnice nastřelit. Několikrát jsem v CZUB na střelnici při nastřelování byl, chlapi střílet umí, ale celý den ( a každý den ) nastřelovat je opravdu blbá práce.
Při výběru CZ 550 se řídím pouze tím, jak chodí závěr, pojistka a spoušť se snadno doladí. A pak už jen vzhled.
Co se týká přesnosti, tak záleží hodně na ráži ( a střelivu ), ale obecně tyto kulovnice umí lépe, než jejich majitelé.
to figi : tak tady bych se s tebou přel ja na střelnici v czub byl taky ano je to práce jako každá jiná ale jak nastřeluješ 10 let v kuse denně X pušek a X pistoli (je jich tam 6 na směně 3 krátké 3 dlouhé 2 směny 12 lidi nastřelí vše co jde od tama ven ...) tak se jednou rukou mužeš škrabat v uchu a na vysledek to nemá vliv tam se dá říct že střelec ma takřka minimální vliv ...
ještě jinak kolik je těch nastřelnych ran v tom terči 5? dejme normu 30 zbrani deně a vyjde vam že ročně tam jeden muž vystřelí 37 tisíc naboju při takovém objemu tréningu by se kdokoli mohl dloubat v nose ...
ještě jinak kolik je těch nastřelnych ran v tom terči 5? dejme normu 30 zbrani deně a vyjde vam že ročně tam jeden muž vystřelí 37 tisíc naboju při takovém objemu tréningu by se kdokoli mohl dloubat v nose ...
Naposledy upravil(a) josse dne pon 24.5.2010, 20:24, celkem upraveno 1 x.
-
- Nový návštěvník
asi se ptám hodně blbě . . . ale když se kupuje kulovnice tak je k ní i vystřílený terč???? a dělá to každá zbrojovka?
kromě ižky to dělají asi všechny
Nastrelny terc som nemal ani k Tikke, ani k Remingtonu, ani k Howe....myslim,ze to je skor zalezitost CZ. (tusim som mal k pistoli Walther P99, pred desiatimi rokmi).
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
-
- Zkušený diskutér
TO figi: na dvě směny? To už je hooodně dávno. Ale obecně máš pravdu, nicméně daly se vybrat flinty, které střílely hned zpočátku i s SB 5ran takřka do díry, ale uznávám je to dané samořejmě i sérií munice, používá se pochopitelně to nejlevnější - tedy SPCE, u odstřelovaček SB HPBT.
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
-
- Nový návštěvník
trochu sme se odklonili od tématu . . .
Takže co byste mi doporučili? Má smysl se dívat na to jestli je to česká značka nebo ne? Nebo patriotické zatížení je spíš na škodu?
Takže co byste mi doporučili? Má smysl se dívat na to jestli je to česká značka nebo ne? Nebo patriotické zatížení je spíš na škodu?

- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Kup si Howu s picatinny listou a budes spokojeny.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
DELETED
Naposledy upravil(a) kiki dne ned 23.1.2011, 20:00, celkem upraveno 1 x.
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
????kiki píše:Igor tu novucicku .243W mas Howu ? Co je to za model ?
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Pokud by se někdo mohl vyjádřit ke kvalitě Bergara Barrels tak by následný úsudek nemusel mít s patriotismem nic společného - já s nimi přímou zkušenost nemám, ale při srovnání cen mi to zatím logicky vychází pro K98 Brno/Holice - problém je, že ty stále ještě nejdou objednat - takže než budou nějaké zkušenosti, bude ještě nějaký ten měsíc trvat
ZKK 601 243 Winchester + Meopta ZD 3-12x56, ZKK 601 308 Winchester + Fomei Beater 1-4x24, dvojka ZP 16\70,16\70