Myslivecké zážitky které už nechci zažít

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
SEDM
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

dostřel II.

Příspěvek od SEDM »

Je pravdou, že v každém případě kolega zkrátil srnci utrpení. Nadruhou stranu je také pravdou, že téměř každý z nás kdo loví pravidelně, tak způsobil zvěři daleko více utrpení, například zásahem na měko, to je pro zvěř podstatně bolestivější, a to vůbec nemluvím o utrpení zvěře, která je poraněná a ví, že se k ní blí?í člověk.
Pouze jsem chtěl upozornit, že dostřel srnce brokem, je porušením zákona a jedná se o přestupek, nikdo nemá tu pravomoc povolit tento odstřel a už vůbec né telefonicky, to? litera zákona. můžeme o tom diskutovat a mít na to svůj názor, tím se však nic nezmění. 8)
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

Jsem rad, ze vetsina z Vas mi za to neodsoudila. je pochopitelne, ze za normelnich okolnosti bych v zivote nic podobneho neudelal. a pro SEDM: My kteri lovime a bereme myslivost jako zivotni poslani, peci o zver a s tim souvisejici odlov slabych a do dalsiho chovu nezadoucich se vsichni snazime lovit zver s co nejmensi bolesti, je jasne ze nekdy se to holt nepovede, ale kdyz mam tu moznost ukoncit stradani tak bohuzel u me jde zakon stranou, a myslim si ze kdokoliv je trochu rozumny, tak se mnou souhlasi!! Jednou jsem takle uz dostreloval sele, ktere melo jeden beh prestreleny Slugem pri individualni prochazce a taky mi ani nenapadlo nekda zacit shanet kulovnici, proste jsem ukoncil co nejrychleji trapeni! To je nase hlavni poslani!!!
CZ 550 Lux -.270 Win - Meopta 2100 3-12x50
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

Na podobné téma jsem se nedávno s vedoucím referátu ?iv. prostředí na MěU a bylo mi řečeno, že v těchto případech + poranění od dopravních prostředků se už nepostupuje podle zákona o myslivosti, ale podle zákona o týrání zvířat. takže co nejdříve ukončit trápení a je jedno jak. :wink:
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

Dik FERY :!: :!: 8)
SEDM
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

srnec

Příspěvek od SEDM »

Ano podle zákona o týrání zvířat se postupuje v případě, že poraněná zvěř se nachází na nehonebním pozemku. V případě jak jej popsal kolega, je však nutné se řídit zákonem o myslivosti, srnec se nacházel ne pozemku honebním. Pokud by i na honebním pozemku, platil bez vyjimky zákon o týrání zvířat nemohli bychom vůbec lovit zvěř. :P

Nejde mi o pranýřování, pouze o to co je v souladu se zákonem a co nikoliv.
svarowski
Pravidelný diskutér

Příspěvek od svarowski »

To Marek:
Lovu Zdar!
Na Tvém místě bych udělal na 100% to samé, vůbec bych se nerozmý?lel nad tím, jestli mám nebo nemám zmáčknout.
Skalák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Skalák »

Marku, já bych to udělat také tak, abych ukončil jeho trápení. Alespoň teď už ví?, že takové věci se nikde neříkají a nechávají se doma.
SEDM - Jestli by jsi tam toho srnce nechal, aby jsi náhodou neporušil zákon, tak nevím co si mám myslet. A už dej pokoj, rejpale!
LOVU ZDAR!!!
Sauer 202 Highland - 270W, Meostar R2 2-12x50 RD
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
SEDM
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

srnec

Příspěvek od SEDM »

No tak konečně, zase se poplácáme poramonou jak jsme dobří, a ten kdo má náhodou jiný názor tak je ....... :lol:
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

To Sedm: platí to i pro honební pozemky :wink: Ono když je sra?ené srnčí jen poraněné tak určitě nezůstane le?et u silnice na nehonebním pozemku. Ře?il jsem to právě kvůli sra?ené srně ( v době hájení ), která byla až na poli. Samozřejmě se musí jednat o poranění neslučující se životem.
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
SEDM
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

závěr

Příspěvek od SEDM »

Rád bych tuto causu uzavřel, alespoň za sebe. Správný postup nabízel dvě možnosti.
1. Odjet domů pro kulovou zbraň a srnce po návratu dostřelit. Je fakt, že tento postup přiná?el riziko, že srnec odejde a nebude nalezen.
2. Zůstat na místě a srnce pohlídat, a zavolat kolegu, který by s kulovnicí přijel a srnce dostřel.

Podle toho jak byl případ popsán, tak srnec nejevil příliš snahy a schopnosti odejít. V neposlední řadě je zde otázka, zda kolega který střílel, měl na příslušnou věkovou třídu povolenku, to je však především věc uživatele honitby.
:lol:
Skalák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Skalák »

SEDM - příteli, já tady nikoho neplácám po ramenou a neříkám mu, jak je dobrý. Já jsem pouze uvedl svůj názor na věc. Podívej, dám Ti příklad. Při senoseči traktorista vyseče srnče nebo něco jíného. Co udělá. Vezme kladivo nebo montpáku a ukončí jeho trápení. Ano porušil zákon, ale udělal to co bylo v té době nezbytné a nečekal, až přijede myslivec s povolením od orgánu státní správy myslivosti, aby ukončil jeho trápení. Tady jde přece o to, co nejrychleji zkrátit utrpení ?ivého tvora. To je vše co jsem chtěl k věci říci. LOVU ZDAR!!!
Sauer 202 Highland - 270W, Meostar R2 2-12x50 RD
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
Patrik-30-06
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Patrik-30-06 »

Mám takový pocit, že se to za chvíly zvrchne do debaty, která poslouží nablblým ochranářům jako ideální materiál na jejich propagandy proti myslivosti. Budou psát články o tom jaký je myslivec sadistický vrah a že pro něho zákony neplatí, protože je bůh myslivosti. Doporučuji o tom dále nediskutovat a rozebírat zákony.
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

To SEDM: Ano, kdyz jsem toho srnce poprve uvidel, tak byl zalehly na poli, ale to neznamena ze by tam na me cekal nez se vratim s kulovnici!! A ten muj telefonat byl nasemu hospodari, a ten mi postup odsouhlasil,a v povolence jsem ho mel!!! A jestli by jsi ho tam nechal ty, tak bych ti pral, aby tebe kdyby jsi nahodou mel nekdy zlomene obe nohy nekdo neosetril s tim ze musi cekat, ze na to nema dost dobry vybaveni, ale to vybaveni co ma, by k naprosto hodnotnemu osetreni stacilo!!! A ze od tebe odejde, a az se vrati tak te treba nenajde!!!
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Je sice pěkné ukončit trápení zvěře.Ale pokud by se jednalo o laika tak by to Možná prošlo jako zákon na týrání zvířete.Ale myslivec je osoba znalá zákona tudi? ho obcházet nesmí.Nechci se rozepisovat o brokové raně na spárkatou zvěř...ikdyž se jedná o ranu dostřelnou a pod.Ale věřte že kdyby chtěl někdo někoho dostat tak vtomto případě ho dostane.Vím o čem pí?i,když stojím nad srnou v době hájení a držím mobil a volám o mimořádný odlov v době hájení.Jde mi také o to co nejdříve ukončit její utrpení,ale v mezích zákona.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
A kdo si myslí,že mi to dělá dobře tak se hodně milí.
Odpovědět