Vitalita černé zvěře - přežil svou smrt
Re: Vitalita černé zvěře - přežil svou smrt
Také to tak dopadlo. 

- hanmilan
- Pravidelný diskutér
Zajímalo by mě, jak byl umístěný ten zásah z předchozího dne. Byl to jen škrábanec ?Nik.308 píše:a zásah z předchozího dne jsem také našel. Obdivuji vitalitu této zvěře. Lesu a Lovu.
ČZ 537 .270 Win + Meopta R1 7x56 RD, ČZ 537 7x64 + 4x32 Meopta (naháňková), Suzuki Jimny
Přesně tak, byl to takový hlubší škábanec za předními běhy. Barvy velmi málo.
Dovolím si přidat také jeden smutný příběh. Loni v zimě jsme našli zhaslého divočáka - lončák, kňourek, který měl mít dle velikosti kostry a celkové stavby a konstituce těla tak 70-90kg živé váhy. Námi nalezený kus vážil 40kg a mě jediné zranění - průstřel lebky - pokusím se to popsat jednoduše - vstřel menší ráží(do6mm) zepředu a trochu shora přesně doprostřed mezi světla (např na lebce psa bych řekl tak na kořen nosu -stop) - střela pronikla dolů do lízáku až téměř k jeho kořenu a ven. Lebka nebyla prasklá a střela nezasáhla žádný důležitý orgán. Místo čási lízáku byla obrovská bakule hnisu. Výstřel také minimální. Dospěli jsme k názoru, že byl střelen asi nějakou malorážkou protože vstřel měl pravidelný okraj, kosti nebyly roztříštěné.
Tanto kus sice nepřežil, ale vzhledem k tomu jak moc byl dole s kondicí tak s tímto zraněním musel žít ještě dost dlouho než kondici stratil a zhasnul.
Zdravím rm
Tanto kus sice nepřežil, ale vzhledem k tomu jak moc byl dole s kondicí tak s tímto zraněním musel žít ještě dost dlouho než kondici stratil a zhasnul.
Zdravím rm
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Zažil si určitě svoje,proto nemám rány za slecho.Ale po malorážce olovo by se deformovalo a nevím zda by prošlo přes patro.Spíš pistole a celoplášt.Nebo SG.
malorážka to mohla být v tom místě je spousta dutin a žádná plně tvrdá kost. Navíc to nebyl rána zboku(tzn chyba při ráně za slecho), ale rána shora dolů - jako kdyby kus stál pod žebříkem. SG možná ale že by tam byl jen jeden i když vím že SG umí dost rozhazovat.. a pistole - tam nám neseděl malý průměr vstřelu..kdoví..
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
A co patro, zkus ho prostřelit malorážkou?A co třeba 222R 223R 5,6/50RMag Savage 5,6/52R.To se dá těžko určit.
to máte asi pravdu, ale od všech ostatních ráží bych čekal nějaké roztříštění kosti..no teď už to nerozluštíme..
Včera ráno kolega střelil lončáka v dobré kondici a při bourání našel kulku těsně nad páteří mezi trny zapouzdřená.Když to rozříz tak se málem zablil.Byla to ráže 7mm ale divím se proč neprošla kost to nechytlo a bylo to přesně v prostředku tady je foto ty kulky.http://romannh.rajce.idnes.cz/kulka/
- hanmilan
- Pravidelný diskutér
Nemáš "romanne" nějakou fotku, jak vypadalo poškození zvěřiny? I když by to zřejmě byla "chuťárna", bylo by to určitě poučné, co střela způsobila a jak se to hojilo.
ČZ 537 .270 Win + Meopta R1 7x56 RD, ČZ 537 7x64 + 4x32 Meopta (naháňková), Suzuki Jimny
- RADEK
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Mohl to být druhý kus který stál za prvním na kterrý bylo stříleno a kule prošla a už neměla tolik energie a tento druhý prostřelila.Po jaru jsem střelil sele 20kg a bylo to něco podobného ale bylo střeleno přes lopatky jedna byla prostřelena a na druhé byla kule ze vnitř bylo to dost vysoko tesně pod pateří na straně vstřelu bylo taky koule hnisu ohraničená a jinak vše zarostlé pruměr střeli byla taky nějaká sedmička.
CZ 550 standart 30-06springfield,IZ 27 16/16,
Brakýř jezevčíkovitý
Brakýř jezevčíkovitý
Fotku poškození zvěřiny nemám neměl jsem tam foták a kulku sem fotil až doma ale bylo to velký asi jak slepičí vejce a na škáře kde byl vstřel bylo místo kde nebylo moc štětin. Toho jsme si všimli hned.Kulka asi musela před prasetem ještě něčím projít co ju přibrzdilo.
- RADEK
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Jak bylo prase velke?
CZ 550 standart 30-06springfield,IZ 27 16/16,
Brakýř jezevčíkovitý
Brakýř jezevčíkovitý
V únoru loňského roku jsem ulovil lončáka,bachyňku cca 45 kg.Při šoulání lesem mi pes zvedl tlupu prasat,ale tento kus se viditelně opožďoval za ostatními,napadal napředek.Po ráně zůstala v ohni.Když jsem přišel na dva kroky k ní, ucítil jsem neskutečný smrad hnijícího masa.Nad lopatkou měla hojící se ránu o průměru kulky ze které vytékal hnis.Vyvrhování byl celkem problém vzhledem k zápachu.Bachyňka byla viditelně pohublá.Po dohodě s hospodářem byla dodána do kafilerie.
Zranění bylo evidentně způsobené kulkou která prošla jiným kusem,nebo byla odražená.Kulka v těle nebyla,byla jen poškozená škára a část svaloviny,plecko mělo zahnědlou barvu.
S tímto zraněním musela žit už určitě déle a trpět.Je vidět ,že vitalita černé zvěřeje obrovská....
Zranění bylo evidentně způsobené kulkou která prošla jiným kusem,nebo byla odražená.Kulka v těle nebyla,byla jen poškozená škára a část svaloviny,plecko mělo zahnědlou barvu.
S tímto zraněním musela žit už určitě déle a trpět.Je vidět ,že vitalita černé zvěřeje obrovská....
Mělo to 60kg vyvržený přišli mu 4 kusy jeden větší a tři stejný jak střelil.