A12 mám druhou sezónu, je výborná. Pro náboje s navážkou 24 a 28g se používá těsnější píst. Nejvíc u ni hodnotím možnost mít otevřený závěr s náboji ve schránce a možnost vyprázdnit schránku spodem... to u Baikala nejde, proto jsem se ho prodal. Jediný problém měla, že nebyla označena pro použití ocelových broků, přitom to výrobce v návodu povoluje, takže to je výdaj za zkušebnu navíc.roman300 píše:Čištění mi nevadí, to k věci patříu SI12 mám obavu z funkce z různými laboracemi nábojů, třeba mezi 24g Skeet a magnum laboracemi. Ale nevím nemohu posoudit neboť jsem to nikdy nezkoušel, asi to bude vychytaný
. Máte někdo s A12 zkušenost ?
Příspěvek od Hieronymus »
Chápu to z správně, že hlaveň téhle pušky by měla železné broky zvládnout, ale problém je jen v materiálu standardně dodávaných zahrdlení? Jinými slovy, že když člověk sežene choky pro Fe a nechá flintu odzkoušet, neměl by být se střílením železa problém?TT33 píše:Marocchi A12... Z návodu ke zbrani:[/b] "WARNING: Never shoot steel shot with a full choke, use only modified, improved cylinder or skeet chokes (marked three, four, five cuts respectively). Attention!! With steel shot ammunition you have to use dedicated choke tubes for steel ammunition (ask for this accessory to your dealer) - Never use cartridges with a case longer than the chamber, as this would have serious conseguences for both the gun and the shooter. - Nover shoot slugs with a full choke, use only the most open choke which is marked with five cuts. - Do not use 3"1/2 cartridges (Supermagnum) in this shotgun. - Never shot without the choke tube fitted on the barrel."
Příspěvek od Hieronymus »
Bajkala nevlastním ale anglicky co by student umím a selský rozum napoví...johnyc77 píše:Zdravím chlapi, potřebuju poradit - vlastním MP 153 a nevyhazuje mi patrony 24g. Vím, že musím přidat tlaky pod předpažbím, ale jakým směrem? Na heavy load nebo na light load? Díky
O nic přece nejde...když bys to otočil opačně ..tak to poznáš...o to víc bys to otočil zpátky....johnyc77 píše:Dík, taky jsem si to myslel, ale radši se zeptám, než abych udělal nějakou volovinu..
Tož vypadá to dobře ale jenom na obrázku.... mohl by to být konkurent MP 153jce...i ta cena je příznivá....abych nebyl OT.tak i ten internetovej obchod má dobrý ceny...i v těch nových zeissech duralyt...