Výběr kulovnice
Re: Výběr kulovnice
mne benelli argo SB 3006 11,7 g s strižnou idú ako cukor a skušal som Sako Super Hammerhead 180 gr 11,7g tak poslednu piatu seklo.
benelli argo 30 06, ZEISS Duralyt 1,2-5x36 ,Kimber Stainless Ultra Carry 2 Lasery Crimson,minox 10x42, Kahles Helia CSX 2,5-10x50,pulsar n 355
mannlicher goeiser LC II 308.w LEFT HAND, Border ,pajero pinin,jeep compass,Termovízia FLIR SCOUT TK
mannlicher goeiser LC II 308.w LEFT HAND, Border ,pajero pinin,jeep compass,Termovízia FLIR SCOUT TK
-
- Zkušený diskutér
rimar> máš pravdu, že HK je designově "specifická"
flinta, ale co jsem s ní blbnul, tak z hlediska spolehlivosti a přesnosti tomu nebylo co vytknout.

S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Dobrý deň.
Som zacinajuci poľovník a rozmyslam nad vyberom prvej zbrane. Vážne rozmyslam nad R. Titan6, ale našiel som Rossler Titan alpha a chcel by som sa vás opýtať či s nim máte nejaké skúsenosť, prípadne aký je vás názor na túto zbraň. Ide o titan3s plastovou pazbou a bez mieridiel, alebo sú tam aaj iné rozdiely? Pripadne aku zbran by ste mi poradili do cca 1200€ s optikou
..? Dakujem za postrehy
Som zacinajuci poľovník a rozmyslam nad vyberom prvej zbrane. Vážne rozmyslam nad R. Titan6, ale našiel som Rossler Titan alpha a chcel by som sa vás opýtať či s nim máte nejaké skúsenosť, prípadne aký je vás názor na túto zbraň. Ide o titan3s plastovou pazbou a bez mieridiel, alebo sú tam aaj iné rozdiely? Pripadne aku zbran by ste mi poradili do cca 1200€ s optikou
..? Dakujem za postrehy
toto akoby som uz niekde pocul .tato fraza by mala byt v hlavnom menu
Ahoj, vybírám svou první kulovnici a mám 4 kandidáty Kterou a proč byste brali vy?
1. CZ 557- super pažba, ale dočítám se o ní i pár nepříjemností(slabý či krátký úderník, sekající se náboje při přebijení)
2. Browning X-bolt- super pojistka na krku pažby(ale trochu cvakne)+oproti 557 bezpečnějšívybíjení
3. Rossler Titan 6- zatím jsem neměl v ruce, ale je trochu dražší
4. ZKK- koupit starou flintu, nechat si udělat novou pažbu i hlavěň, mínus je hlasitá pojistka
Ǎž na titana(zvlášť, když se mi líbí thumbhole) to vychází vše +- stejně. A teď babo raď.
Díky za rady. Michal.
1. CZ 557- super pažba, ale dočítám se o ní i pár nepříjemností(slabý či krátký úderník, sekající se náboje při přebijení)
2. Browning X-bolt- super pojistka na krku pažby(ale trochu cvakne)+oproti 557 bezpečnějšívybíjení
3. Rossler Titan 6- zatím jsem neměl v ruce, ale je trochu dražší
4. ZKK- koupit starou flintu, nechat si udělat novou pažbu i hlavěň, mínus je hlasitá pojistka
Ǎž na titana(zvlášť, když se mi líbí thumbhole) to vychází vše +- stejně. A teď babo raď.
Díky za rady. Michal.
Volim č.2 - tak podľa dojmu ale z menovaných je to asi naj volba -- volba č.4 ťa môže vyjsť drahšie ako ostatné.
SAUER 202- 9,3x62, Swarovski z6i 2-12x50, Blaser R8 PS 6,5x284 Norma , Zeiss VICTORY V8 1.8–14x50, CZ 550 - 6,5x284 Norma Nightforce SHV 5-20x56, Sig-sauer 2022 spc 9mm Luger, zeiss conquest hd 8 x 42,Leica Rangemaster - 1600 B CRF
-
- Nový návštěvník
Tak ta 4) je dobrá volba, když seženeš ZKK s vystřílenou hlavní cca za 3 tis., ve zbrojovce Ti zasadí novu hlaveň (jakou budeš chtít z nabídky) a cena je kolem 7-8 tisíc a ještě Ti ti celou nově načerní. Také výhoda, že původní hlaveň zdarma znehodnotí a nová hlaveň bude mít stejné číslo jako původní. Jen musíš čekat na balistickou expertizu. Doba čekání celkem cca 5-6 měsíců. Takto jsem to absolvoval já. Jak se dočteš jinde ve fóru úpravy spouště a pojistka nejsou nijak drahé. I s upravenou pažbou to vyjde i na 15-16 tis., podle toho jak moc se rozšoupneš.
Steyr SSG 69 308 win+Artemis 3000 Tactic 4-16x44, CZ 531, ZKM 611+Meopta 6x42, ZK99, Mossber 9200 automatic, ZP, Josef Gutwirth 3x, Carl Zeiss 15x60 W. Germany, CBS Tordalk 11x80, CBS Tordalk 22x80
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Muzes vysvetlit v cem je bezpecejsi to vybijeni u Browninga?myval píše:......cvakne)+oproti 557 bezpečnější vybíjení
.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Choochoo007 - Ten X- bolt má v hornej časti kľuky záveru tlačítko na otváranie záveru pri vybíjaní v zaistenej polohe ;je to aj podľa mňa lepšie voľba ako 3-polohová poistka či 2-polohová bez aretácie záveru 

Naposledy upravil(a) lanus dne pon 15.2.2016, 21:55, celkem upraveno 1 x.
308 Win.;223 Rem.;22 l.r. .
-
- Zkušený diskutér
myval> jakou máš představu o ráži?
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
lanus, nevim jestli to tlacitko je lepsi, nemam s tim zkusenost. No, ale kdyz tak premyslim tak pri lovu je asi vyhodnejsi jen odjistit pres jednu polohu, nez pres dve u 550. CZUB tohle reseni take jednou nekde predstavila na prototypu, na pusce v razi 22-250. Rec byla hlavne o bezpecnejsim vybijeni a jestli jdou vsechny pusky vybijet se zajistenou pojistkou tak o bezpecnejsim vybijeni nemuze byt rec. Jinak souhlas s tim, ze reseni X-boltu je lepsi nez jen pojistka spoustaku u 557.
Kdz
Kdz
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Uf, tak jeden říká, že to bude dražší, druhý říká něco jinéhokuba palivec píše:Tak ta 4) je dobrá volba, když seženeš ZKK.

Ráže od 7x64 přes 308W+30-06 až po 8x57. Ale nejvíc se rozhoduji mezi 308W a 30-06.BwanaHunter píše:myval> jakou máš představu o ráži?
Asi nejde jen vybíjení, jak jsem psal prvně, ale taky když se jde v tlaku, tak se závěr neotevře, nevypadne náboj a nenapadne bordel dovnitř. Bohužel zřejmě kvůli tomu tlačítku ten x-bolt při odjištění cvakne. Taky se mi vice líbí zasobík než schránka u 557.Choochoo007 píše:lanus, nevim jestli to tlacitko je lepsi
Ten x-bolt zatím u mě trochu vede, ale pokud budu mít dneska čas, tak se stavím do prodejny a šáhnu si na x-bolt i 557( možná tam mají v komisi i titana) zároveň a porovnám co mi víc sedne. ZKK má otec doma a s ní momentálně chodím, takže ji trochu znám.
-
- Zkušený diskutér
Tak nějak jsem měl pocit, že v ráži už máš jasno - 308W:).
Jinak největší pitomost je u první a tedy začátečnické kulovnice začít něco stavět a čekat měsíce až to bude a mít pocit, že jsi ušetřil nějakou stovku a přitom mít kus života(sezony) v řiti, i když možná máš dva tisíce ha lesa v celku a pak je ti to jedno. Protože pak budeš mít klumprd, který ještě můžeš doladit očouzeným kravojelenem na pažbě, nebo z toho budeš mít luxus tuning flintu na extra dřevě s přesností třeba sun půl moa i v lehké hlavni, ale to není akce v ČR na měsíc a už vůbec do 20 000Kč. Jenže to se dělá, když už víš, co chceš a máš jiný železo k dispozici.
Prostě si vem prachy do hrsti, kup novou flintu. Klidně tu zbrojovku nebo Tikku. Pořád se to dá relativně pohodlně vrátit reklamovat atd.. K tomu pořádnou orig. montáž, co na to pasuje a slušný sklo. Nech si to od někoho šikovnýho spasovat. Choď ven, lov, střílej na střelnici, užívej si to a neřeš moc forum.
Jinak největší pitomost je u první a tedy začátečnické kulovnice začít něco stavět a čekat měsíce až to bude a mít pocit, že jsi ušetřil nějakou stovku a přitom mít kus života(sezony) v řiti, i když možná máš dva tisíce ha lesa v celku a pak je ti to jedno. Protože pak budeš mít klumprd, který ještě můžeš doladit očouzeným kravojelenem na pažbě, nebo z toho budeš mít luxus tuning flintu na extra dřevě s přesností třeba sun půl moa i v lehké hlavni, ale to není akce v ČR na měsíc a už vůbec do 20 000Kč. Jenže to se dělá, když už víš, co chceš a máš jiný železo k dispozici.
Prostě si vem prachy do hrsti, kup novou flintu. Klidně tu zbrojovku nebo Tikku. Pořád se to dá relativně pohodlně vrátit reklamovat atd.. K tomu pořádnou orig. montáž, co na to pasuje a slušný sklo. Nech si to od někoho šikovnýho spasovat. Choď ven, lov, střílej na střelnici, užívej si to a neřeš moc forum.
osobně bych to udělal taky tak.. kup si nějakou "slušnou" obyč novou flintu... stejně to nebude první-poslední, a časem teprve zjistíš puškaře kterým věříš, styl co se ti líbí, typ co se ti líbí.. a další flinty
a stejně ti napoprvé nesedne nic - pojistka, pažba:-)
a stejně ti napoprvé nesedne nic - pojistka, pažba:-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
-
- Zkušený diskutér
myval> krom toho, co už zaznělo od kolegů, tak - 8t za ZKK, no nevím, leda za nějaký šrot. 7t za pažbu taky nebude žádná hitparáda. Dobrý pažby od dobrého pažbaře jsou spíš tak za dvojnásobek. A to není extra luxus dřevo. Jaké ceny má pan Kuna nevím, ale jinak by to asi sedělo, i s prací. Ovšem pokud bys šel cestou ZKK, tak proč to nutně hned překopávat? Pokud tedy nekoupíš opravdu nějaký vrak. Mám dvě ZKK, jedno jsem kupoval nové, jedno střílené. Jedno má původní pažbu, druhé je přepažbené, ale x let jsem s ním střílel s původní pažbou, hlavně jsou původní (a to už jsem jimi něco nalítal i já) a takhle to střílí na 150m. Myslím si, že dokud ty hlavně neudělají pápá, není důvod je měnit. Takže buď bych šel cestou, jak říká Josef, akorát bych si vybral 30-06
, a nebo bych koupil slušné ZKK, pokud je to flinta, která tě oslovuje, a lovil s ním v původním znění s titulky, a časem bych uvážil, co dál.

- Přílohy
-
- IMG_0462.jpg (28.95 KiB) Zobrazeno 8680 x
-
- IMG_0403.jpg (27.98 KiB) Zobrazeno 8680 x