Předpokládám, že se bavíme o vyvážení zbraně pro střelbu. Obávám se, že to zřejmě zůstane v obecné rovině a aplikaci si musí každý provést sám. Ty hlavní dva požadavky jsou, aby se zbraň co nejméně pohybovala po dobu, než střela opustí hlaveň a ten druhý, pokud už se někam hýbe, aby se pohybovala výstřel od výstřelu pořád stejně a nejlépe v ose hlavně. Vycházeje ze zákona o zachování hybnosti splníme první požadavek zvýšením hmotnosti zbraně, což ale má z praktických požadavků na manipulaci se zbraní své limity. Tak musíme udělat něco pro splnění požadavku druhého. To je pozice, kam umístit přídavnou hmotu, kde zbraň podepřít a o co, jak na zbraň působit silami (spouštění, přilícení, pevnost uchopení, místo uchopení atd.) Mnohdy mohou být ta řešení protichůdná. To je třeba to, v čem se lišíme s figim. Já jsem uvedl, že je lepší zatížit předek zbraně než zadek. To je motivováno zvýšením momentu setrvačnosti vzhledem k bodu, zachycujícímu akční síly při výstřelu. Dále umístění podepření zbraně (nožičky, co nejvíce dopředu). Ty nožky tvoří otočný bod, kolem kterého se zbraň otáčí před výstřelem, třeba díky tepu. Čím budou nožky více vpředu, tím bude menší úhel vychýlení osy hlavně od záměrné při stejném pohybu botky pažby. Proč tedy figi uvádí něco jiného? Dle mého názoru, figi má těžiště přesné střelby přesunuto k unifikaci chování zbraně při výstřelu. On neřeší až tolik zvýšení momentu setrvačnosti, aby se zbraň méně hýbala, ale aby se mu chovala pořád stejně. Dokonce má požadavek, aby se všechny jeho zbraně chovaly pokud možno stejně. Proto má nožky ve stejných místech a proto má zbraně vyváženy vzhledem k těm nožkám. Ať vezme kteroukoliv svoji zbraň, chová se k ní přibližně stejně. To mu velice zjednoduší tréning, protože si nemusí pamatovat toliko parametrů. To, že má nožky více vzadu, kompenzuje vhodným oblečením. Neviděl jsem jej střílet ani v reálu ani na fotkách a videích v tenkém oblečení. Vždy používá něco, co se podobá střeleckému kabátu a tím velice účinně eliminuje vliv tepu. Prostě figi položil základ do techniky.
Shrnuto, jsou dva extrémy. K jednomu se blíží benchrest a druhému sniper. Mezi tím jsou kompromisy.
Tím jsem chtěl jen naznačit, že napsat "udělejte to tak a tak" zřejmě nejde. Vždy to bude o podmínkách a prioritách, o uvědomění si zákonů fyziky a jejich aplikacích.
P.S. figi promiň, že jsem dedukoval Tvoji motivaci k sestavě, kterou používáš a uvedl to jako jeden z možných přístupů k přesné střelbě. Snad jsem se moc nezmýlil.

Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR