No bez zlej krvi,
Mám Upravenú Cz 550 v 6,5 - 284 650 mm ťažká hlaveň ( Momentálne sa robí nová pažba - potom dám foto ) , lovil som s tím rok aj čosi a kaliber je super len pri tej dlžke hlavne je tá flinta ťažšia a horššie sa s ňou manipuluje v posede - bude z nej zbraň na strelnicu pre trenig a zábavu . Výber bol Roesler , Bergara , Blaser R8 a Savage. Savage - horšia dostupnosť, Bergara - zlamovačka ktorá mi nesedela , Roesler - no, neviem nieje to podľa mojich predstav . To čo ma presvedčilo na R8 bola celková dlžka zbrane pri 650 mm hlavni 1090 mm , prijatelná váha 3,7 kg - spúšť je dobrá - nebudem rozvádzať . Záver na R8 je už niekde inde ako na 93 to som si fakt dobre zvážil. Aj v tej R8 mám kompromis - ručné napínanie na to si budem musieť zvyknuť.
Pre Petr1970 - to nemá byť BR flinta ani súťažný špecial - určenie je lov a s tými rytinami som to myslel ironicky.
Zbraň si kupujem pre radosť , nie aby som niekoho ohúril. Na spoločné mám S202 9,3x62 - clasic ( láska na prvý pohľad a dotyk ).
Po jednej spoločnej, si starší kolega chcel overiť svoju kozlicu ( staršia česká zbraň) tak požiadal aby si z toho strelil aj niekto další a išlo mu to OK - ale sa to nakoniec v kameňolome zvrhlo a padlo hadam 40 rán do suti a kto chcel si vyskušal aj moju S202 ( asi 25 -30 rán ). 90% kamarátov loví so ZKK CZ 550 ..... Niektorým to stačí a niektorý by kúpou drahšej zbrane ohrozili rodinný rozpočet .
Jeden z nich po tom čo vystrelil asi 5 rán povedal " Super flinta dobre sa z toho striela ani kaliber tak nieje cítiť , ale na čo ti je taký drahý kvér. " Ja som mu povedal " Pre radosť, a je to aj môj koníček " To pochopil .
Crif - nemal som v úmysle ukazovať Ja som niekto - ani nie som za vodou . Len ma serie, že niekto sa snaží ľuďom podsúvať myšlienku, že ten blaser si nekupuj nemáš na to úroveň.

"Nič nieje drahé , len my málo zarábame "

Každý chceme o stupienok viac ako sú naše okamžité možnosti a preto šetrime - niekto rok, niekto dva , niekto celý život. Radosť z novej zbrane je úmerná vynaloženému úsiliu na zabezpečenie prostriedkov na jej nadobudnnutie . Ak raz už ten pocit nepríde - už si žiadnu flintu nekúpim. Preto - nedívajme sa na to koľko nová zbraň stála, ale koľko radosti priniesla svojmu majitelovi.
Jedna strana extrému je M&M . Druhá je človek s IŽ - ktorý prehlási toto je najlepšia flinta všetko ostatné je zbytočné a k ničomu, a tí čo za to dajú peniaze sú taký a taký ..... . Všetci sme sa s nimi stretli a máme na nich svoj názor.
Toto sú dva extremy ktoré nemusím .
Na záver len jedno " Neexistujú veci, ktoré z nás spravia lepších ludí "
SAUER 202- 9,3x62, Swarovski z6i 2-12x50, Blaser R8 PS 6,5x284 Norma , Zeiss VICTORY V8 1.8–14x50, CZ 550 - 6,5x284 Norma Nightforce SHV 5-20x56, Sig-sauer 2022 spc 9mm Luger, zeiss conquest hd 8 x 42,Leica Rangemaster - 1600 B CRF