Tak co hony pánové?

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Steyer
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Steyer »

To Standa: ...přesně jak jsi psal, není to přece jenom o střílení. důležitější jsou zážitky a pohoda. 8)

takže tímto vzdávám uplynulé sezóně pořádné MYSLIVOSTI ZDAR !!!
A těším se na sezónu novou.
Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Jak jsem slíbil zasilám zajochy z prosincovýho honu a teď z naháňky.Pobytové znaky všude.Do prasat jsme se dostali až v poslední leči.8 jich uteklo bez rany,dalších 5 už takový štěstí nemělo jedno sele zůstalo a jedno po kulovnici se nedohledalo.
http://img59.imageshack.us/img59/7176/zajciwe4.jpg
http://img117.imageshack.us/img117/6610/vvrhfk3.jpg
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Jo prasata zacinaj chodit. Akorad clovek nevi kam presne kdyz neni snizek :(
Pepa
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Pepa »

Ted je to spíš o štěstí a náhodě ,v unoru to prej má být lepší s tím sněhem ale ti už toho nakecali..... :)
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Pepa píše:Ted je to spíš o štěstí a náhodě ,v unoru to prej má být lepší s tím sněhem ale ti už toho nakecali..... :)
Je jisté, ? sníh začne padat od 21.1 ledna a na začátku února snad i v noci pod -20C.
Aspon tak to dneska rikali nemci, muzete trochu studovat www.wetterzentrale.de
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

No vidí? já slyšel prognozu od člověka,který se málo v předpovědích plete.A ten říká,že sníh letos nebude no?ná a minimálně a na konci února okolo 20,ale plus.Tak jsem zvědav v každém případě příští rok si zastřílíme.Pokuď do toho nevleze KMP.Těch záchytů obraných látek je čím dál více.
Steyer
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Steyer »

Tomfi píše:
Pepa píše:Ted je to spíš o štěstí a náhodě ,v unoru to prej má být lepší s tím sněhem ale ti už toho nakecali..... :)
Je jisté, ? sníh začne padat od 21.1 ledna a na začátku února snad i v noci pod -20C.
Nazdar Tomfi, teda nevim, kdes to vzal, trochu jsem to prošmejdil, ale na Wettervorhersage je jenom zmíňka o možném posunu hranice sněhu na 500m.n.m. takže to zatim beru v rámci při?ivování slabé naděje, že fakt ještě něco napadne. Ale pro sichr si už radši pudu zopakovat pletení pomlázky ... :?
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Steyer píše:
Tomfi píše:
Nazdar Tomfi, teda nevim, kdes to vzal, trochu jsem to prošmejdil, ale na Wettervorhersage je jenom zmíňka o možném posunu hranice sněhu na 500m.n.m. takže to zatim beru v rámci při?ivování slabé naděje, že fakt ještě něco napadne. Ale pro sichr si už radši pudu zopakovat pletení pomlázky ... :?

když si projde? předpovědní mapy GFS, teplotu 850ha a ve 2m. Tak uvidí?, že od 22.1 má začít proudit na naše území proudi studený vzduch a má zaít padat sníh, nejchladnější bude konec ledna, kdy bude teplota klesat pod -10C, ale konečně bude na čem stopovat, a půjde na noc sednout ven
Steyer
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Steyer »

když si projde? předpovědní mapy GFS, teplotu 850ha a ve 2m. Tak uvidí?, že od 22.1 má začít proudit na naše území proudi studený vzduch a má zaít padat sníh, nejchladnější bude konec ledna, kdy bude teplota klesat pod -10C, ale konečně bude na čem stopovat, a půjde na noc sednout ven[/quote]

Ma? recht, příští tejden nebo nikdy ! :lol: Doufám, že soudruzi z NDR neudělali někde chybu ve výpočtu!
Ráno jsem neměl moc času a ty stránky jsou taky dost komplikovaný.

znáš tyhle..?
http://www.windguru.cz/cz/
Pepa
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Pepa »

Stejně to neovlivníme jak bude,necháme to na přírodě co nám nachystá zase za překvápka... :)
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

Tak Alenka Zárybnicků v počasí říkala, že se od úterka ochladí a bude sne?it i v ní?inách. Alence se dá věřit. :wink: Tak jen doufám, že to vyjde. už se nemůžu dočkat až si na čuníky půjdu sednout.
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
Pepa
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Pepa »

Myslím že na obnovu čekáme všeci :wink: ,už aby to bylo,stačí kolem-5a?-10 stupni.Pak to bude zase o něčem jiným,noční čekaná na černou a lišky :wink: .
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Tak u nás byla poslední akce, bohužel já jsem kvůli silné chřipce nemohl jít, tak jen co vím z vyprávění.
Se?lo se 12lidí.
Střelili se čtyři prasata, 2selata(35kg), a dva lončáci bachyňka(45kg) a kňourek(60kg), toho je Možná škoda a jedna liška.vše uloveno v místech, kam za celou sezónu skoro nikdo nepřijde.
přišli na obnově do rudlu cca 13ks..Dvě velký ba?ky,tři loňcáci a ostatní selata.
příští rok zřejmě už takhle pozdní akci dělat nebudeme.
Celkem ze tří naháněk, na první 4prasata 2lišky,na druhé nic, na třetí 4prasata a liška.
Jinak máme střelený pouze dvě prasata z čekaných.
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Tak jsem byl na naháňce v soukromé honitbě a stačilo mi, na mě nic nevyšlo, ale za to se střelila bachna(tak 120kg), byl to magor s automatem, střelil první bachnu a dvě selata co be?ela za ní, celá řada ji použtěla a na konci stál tenhle střelec. Jinak se ulovilo šest kusů černé,ještě 3 lončáci (13 střelců). Mám jet ještě příští sobotu, ale jinam tak uvidíme, moc se mi už nechce... :x
LukasD zh 324, 7x57R/16
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

Tohle je nejlepší! všichni ji pustí a nějaký trouba ji napálí! :evil: Dostal aspoň céres??? :?: :wink:
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
Odpovědět