Osobne si myslím, že pokiaľ nebudeš mať v kufri viac kusov a nepoletíš do nejakej embargovanej krajiny, až tak veľa neriskuješ. Ale je to len názor a za dôsledky zodpovednosť neberiem

. To skôr ti hrozí, že pri návrate ti obrátia naruby kufor v Prahe, zaplatíš clo, DPH a je po výhodnosti kúpy. Osobná skúsenosť - našťastie som pri sebe nič hodnotného nemal. Odvtedy lietam zásadne z Viedne...
Pridám jednu zaujímavú skúsenosť, možno pobaví:
Keď sme zhruba pred rokom boli na návšteve u dcéry v Kanade, presvedčil som svoju Doživotnú (brzdu veselosti), že po ničom tak netúži, ako po návšteve Shot Show v Las Vegas (obdoba nemeckej výstavy IWA). Pri návrate selektoval na letisku v Las Vegas zriadenec účastníkov výstavy do extra lajny a prechádzali sme bez AKEJKOĽVEK kontroly batožiny a osoby! Nedalo mi a po prejdení som sa opýtal uniformovaného "čarneho" na vysvetlenie. Jednoduché. Kto bol na výstave, musí mať nejakým spôsobom do činenia so zbraňami profesionálne (potvrdzujem, pre zaregistrovanie som musel predložiť preklad svojej zbrojnej licencie). A to im slúžilo na takéto experimentálne odbavovanie cestujúcich. Kto nezažil, neuverí.
Účinok 1: Okrem časti pasažierov automaticky ostalo v tých radoch čakajúcich na dôkladné osobné kontroly aj niekoľko zahalených žien a od narodenia dobre opálených mužov a detí.
Experiment vyšiel, v saskatchewanskej Regine sme pristáli bez bezpečnostných komplikácií. Jediné ohrozenie bolo zo zmeny klímy (slnko, palmy versus haldy snehu a poriadny januárový mráz).
Účinok2: Dobre ma nasrali. Na výstave sa dali lacno kúpiť spúšte Timney a niekoľko ďalších artiklov, ktoré som mal v rukách a nemal odvahu vziať so sebou.