Irský teriér
Re: Irský teriér
Fešák! Jak je otrimovanej, tak mu to sluší o dost víc, než když je za smetáka 

ZP 47 16/70 Savage Axis 30-06
Ok děkuji já mu to vyřídím.Když se nechá otrimovat je to fešák,ale manželka tvrdí pravý opak ta by radši toho smetáka
Osobně si myslím,že má před sebou pěknou budoucnost,ale nechci to zakřiknout,jde o to jak moc mu ji pokazím.Pořád přemýšlím jak se trochu víc vrhnout na výcvik.Třeba nějaké výcvikové kurzy atd.Už jsem našel stránky místní kynologické org.tak jestli to nezkusit u nich.O lovení to u nich nebude ale spíš nějaké blbnutí,navazování vztahu se psem poslušnost atd..
Osobně bych uvítal vedení pod myslivcem někde v přírodě ale nikoho v okolí neznám.Teoreticky je hodně věcí jasných ale ukázka v praxi jak na to a co dělám blbě je neocenitelná.Třeba teď jsem byl na naháňce kde mě pán v letech co soudcuje u zkoušek poradil pár fíglů jak na hlášení a třeba cvičení barvy,,,,

Osobně si myslím,že má před sebou pěknou budoucnost,ale nechci to zakřiknout,jde o to jak moc mu ji pokazím.Pořád přemýšlím jak se trochu víc vrhnout na výcvik.Třeba nějaké výcvikové kurzy atd.Už jsem našel stránky místní kynologické org.tak jestli to nezkusit u nich.O lovení to u nich nebude ale spíš nějaké blbnutí,navazování vztahu se psem poslušnost atd..
Osobně bych uvítal vedení pod myslivcem někde v přírodě ale nikoho v okolí neznám.Teoreticky je hodně věcí jasných ale ukázka v praxi jak na to a co dělám blbě je neocenitelná.Třeba teď jsem byl na naháňce kde mě pán v letech co soudcuje u zkoušek poradil pár fíglů jak na hlášení a třeba cvičení barvy,,,,
Mrkni k Rustaffovi na web www.acosador.cz a udělej si výlet do Čech na nějakou z jejich honičskejch akcí
Něco taky myslím pořádává klub vůdců honičů (nebo jak se jmenujou).

Nevím jestli "honičství" je to pravé co po něm chci,spíše dosled,dohledávky,barva-ze začátku.
Ale díky podívám se.
Ale díky podívám se.
Chápu, já jsem vycházel z toho, že jakožto teriér to náturou to asi nebude úplně barvář.. Co vím tak Ruda to zaměřoval na bzh.
Jo,radši bych zkusil jít tak nějak od pomala a pak klidne BZH,ono stačilo pár ostrých naháněk letos a hned je to na tom psovi vidět,že ho budu muset zase uklidňovat,takže první budou ZV,BZ,LZ...
Krásný Kočkodav!
Já jsem s ním chodil na klasický cvičák, naučil se poslušnost tak, že jsem ho vodil bez vodítka u nohy i po městě mezi autama. Zkoušeli jsme i obranu, pan cvičitel (dlouholetý chovatel N. ovčáků) z toho měl ukrutnou legraci
! Nikdy to nebyla agrese ale jen hra. Pes kroutil ocasem a pak si šel prostě kousnout do rukávu. Byl výborný na stopě vůdce, ale v honitbě zvěř vyhledával vyloženě zrakem, ale postoj při občasném vystavování měl hezčí než náš fous
. Zkoušel jsem ho u známého na bachyňku ve výběhu, byl dost opatrný a nechtěl hlásit. Chtěl jsem s ním taky na BZH, ale nějak jsme se k tomu nedopracovali. Téhdá jsem ještě nebyl myslivec, tak jsem to ani nějak zvlášť nepotřeboval. Ale i tak kamarádovi jednou večer na sněhu dohledával lišku asi na délce 1 km po barvě, ale pak se nám stopa i barva stratily
. Pak ještě dohladal jednu úspěšně a jednou jsme dohledávali kunu, taky úspěšně
! Takže lovecky si moc neužil.
Já jsem s ním chodil na klasický cvičák, naučil se poslušnost tak, že jsem ho vodil bez vodítka u nohy i po městě mezi autama. Zkoušeli jsme i obranu, pan cvičitel (dlouholetý chovatel N. ovčáků) z toho měl ukrutnou legraci

Tak je na čase zkusit to bez vodítka:
https://www.youtube.com/watch?v=K0nJXYBkrd8
https://www.youtube.com/watch?v=K0nJXYBkrd8
Krásný, mi se vždycky nejvíc Ir líbil takhle v chlupech. Asi ho máš venku v kotci, podle toho jak má kožich hustý? Tohle bude fuška otrimovat
. Tys ho zatím vodil jen na řemeni?

To ne, ven chodíme na volno, ale na vodítku samo taky, pac se na to taky hledí. Tohle musí umět taky za prvé je to třeba na zkoušky a za druhé to jinak na hone vypadá když následuje pána, zrovna rapl terier
Jinak mě překvapilo že jde víc u nohy než na vodítku

Jinak mě překvapilo že jde víc u nohy než na vodítku
No tak nějaké reference po uplynulé lovecké sezoně.Zkusili jsme asi 6 naháněk a 4 hony.Klid před zvěří zatím v pořádku,srnčí mu voní moc,po čerstvé stopě jde bez váhání,na viděnou ji štve.Vrací se od 2min do 10.
Prase už si taky prohnal dokonce ho i hlásil,z toho rudl zase ne,jak kdy.
Momentálně učím aport,kdybych se na ty podzimky rozhodl.Bažanta zatím očichává ,poponese,asi 4x ho vzal do plné mordy a aportoval,to bylo krásné,předání zatím nehrotím.
Na šoulačce po nocích paráda,nemůžu si ztěžovat,sice bez prutu v mojí ruce o krok přede mnou,ale to se doladí.
Odložení zatím taky v klidu,už jsem ho dokonce odložil i při ostrém lovu.Nakonec jsem nestřílel,ale i tak vydržel asi 20m ode mě asi 10min nehybně čekat.
Slídí od 5-60m přede mnou,pokud nenarazí na čerstvou stopu,tu pak následuje,ale vrátí se sám do 5 min,jinak na písknutí.Horší pokud zvedne kus ten pak štve.
Co mě trápí,je problém u společných akcí,začíná být dominantní a borec by se rval.Na vodítku je to se psem na krev(feny jen intenzivně čichá).Po vypuštění do leče je to naštěstí v pořádku,ale i tak má prvních 10 min snahu běhat za psama a očichávat je a sem tam si na ně zavrčet a záleží na druhém psovi jaký je ražoň a co si nechá líbit.
Všiml jsem si že pokud se po něm druhý pes ohnal,přestal dorážet a začal se k němu točit zadkem.(pochopil jsem že to chce ukončit).
Bohužel na poslední naháňce ho z nenadání napadl vzteklý Fox,který málem zadávil Jaga už na nástupu,dostal karte,takže zkušenost do budoucna nic moc.
Prase už si taky prohnal dokonce ho i hlásil,z toho rudl zase ne,jak kdy.
Momentálně učím aport,kdybych se na ty podzimky rozhodl.Bažanta zatím očichává ,poponese,asi 4x ho vzal do plné mordy a aportoval,to bylo krásné,předání zatím nehrotím.
Na šoulačce po nocích paráda,nemůžu si ztěžovat,sice bez prutu v mojí ruce o krok přede mnou,ale to se doladí.
Odložení zatím taky v klidu,už jsem ho dokonce odložil i při ostrém lovu.Nakonec jsem nestřílel,ale i tak vydržel asi 20m ode mě asi 10min nehybně čekat.
Slídí od 5-60m přede mnou,pokud nenarazí na čerstvou stopu,tu pak následuje,ale vrátí se sám do 5 min,jinak na písknutí.Horší pokud zvedne kus ten pak štve.
Co mě trápí,je problém u společných akcí,začíná být dominantní a borec by se rval.Na vodítku je to se psem na krev(feny jen intenzivně čichá).Po vypuštění do leče je to naštěstí v pořádku,ale i tak má prvních 10 min snahu běhat za psama a očichávat je a sem tam si na ně zavrčet a záleží na druhém psovi jaký je ražoň a co si nechá líbit.
Všiml jsem si že pokud se po něm druhý pes ohnal,přestal dorážet a začal se k němu točit zadkem.(pochopil jsem že to chce ukončit).
Bohužel na poslední naháňce ho z nenadání napadl vzteklý Fox,který málem zadávil Jaga už na nástupu,dostal karte,takže zkušenost do budoucna nic moc.
Tak zatím je mladý, tak asi jen zkouší, ale jak zjistí že na to má, tak budeš mít oprávněný strach o cizí Foxtly
! Ten můj s lety (kolem 4-5 roku) tak nějak zvážněl, nechal si vysvětlit že psi co jdou s námi se nelikvidují, ale stačila malá záminka a bylo vymalováno. Pak už na volno jen s volnějším obojkem a jak při rvačce stiskne tak vzít za obojek a protočením přiškrtit
. Asi bych víc dbal na "poslušnost u nohy", trochu víc drilu, méně volnosti, ale bez hrubostí (to by ho jen utvrdilo). A na prohánění prostě prut do ruky, psa na řemeni a daun s hvizdem a šlehnutím. Ale jestli měl možnost prohnat, tak to bude těžší. Ať se daří!

klid: http://www.youtube.com/watch?v=jD7bjRDMAl4 cca 10min (2 videa)
odložení: http://www.youtube.com/watch?v=mCXOwxazlXc
cca 10min a 200m (7videí) poprvé na daleko tak jsem ho pro jistotu nechal na vodítku,ale zvládl to.
odložení: http://www.youtube.com/watch?v=mCXOwxazlXc
cca 10min a 200m (7videí) poprvé na daleko tak jsem ho pro jistotu nechal na vodítku,ale zvládl to.
Tak pánové,dnes ZV.
Jestli se říká,že pes pozná stres pána a pán mu ho předává,tak nevěřím,protože takové nervy co jsem měl,kdybych přenesl na psa tak by neudělal ani krok.
Vašnosta byl v klidu a užíval si to..

Jestli se říká,že pes pozná stres pána a pán mu ho předává,tak nevěřím,protože takové nervy co jsem měl,kdybych přenesl na psa tak by neudělal ani krok.

Vašnosta byl v klidu a užíval si to..

-
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
blahopřeji,jen tak dál.Ostatní budou těžší