Myslivecké zážitky které už nechci zažít

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
klouda
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klouda »

Jen bych ještě rád poznamenal, že SEDM nikde nikoho neodsoudil, jen pouze uvedl, že byl porušen zákon, což byl...to? vše, holé konstatování. Nicméně dost lidí reagovalo tak, jakoby SEDM chtěl někoho pranýřovat.
Osobně jsem tuto problematiku musel ře?it v neděli večer, nic příjemného to není, ale patří to k myslivosti.
K tomu co psal Fery, by to chtělo sehnat nějaké oficiální prohlášení. Jestli?e někde něco řekl je nám celkem k ničemu.
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
Skalák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Skalák »

Zdenek 41 - máš naprostou pravdu, takovýhle pohled snad nedělá nikomu, kdo má zvěř a myslivost rád, dobře. Je to smutný pohled, když se něco takového stane.
To vím z vlastní zkušenosti a musel jsem to tenkrát také na místě vyře?it. To jsou myslivecké zážitky, které bych opravdu už nerad znovu za?íval.
LOVU ZDAR!!!
Sauer 202 Highland - 270W, Meostar R2 2-12x50 RD
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

To mi povez, jak se tam mohla takle zamotat :( to snad ani normalne nejde, kdyz to presazuje???
CZ 550 Lux -.270 Win - Meopta 2100 3-12x50
Marek
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marek »

To Zdenek: A pokud by ti to nepovolili, tak by jsi ji tam takle nechal??? :twisted:
CZ 550 Lux -.270 Win - Meopta 2100 3-12x50
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Vztahy se státní správou mám dobré.Ví o mě,že nebudu ?ádat o něco co neni pravda.Zatím jsem neměl problém.Pokud bych se nedomluvil což je málopravděpodobné,volal bych ligu na ochranu zvířat.
RMareta
Častý návštěvník

Příspěvek od RMareta »

K oboum tématům,jak se srncem ,tak i se srnou.Máme zákony,které jsme povini respektovat a dodržovat.Pokud je obejdeme s výmluvou a nebo budeme obcházet s omluvami,jak naše počínání je správné ikdyž v ten okamžik protizákoné,budeme mít v legislativě jen a jen bordel.Pokud chceme a požadujeme,aby se "někdo" choval v mezích norem a zákonů,musíme především sami tyto zákony dodržovat.Dobře to proved Zdenek,a dodbře dodal:volal bych ligu na ochranu zvířat.Je totiž na čase,aby tito slavní ochranáři začali poznávat krásy zemědělství a vliv na divokou zvěř.Jinak k tomu srnci.Kdyby se chtěl někdo vozit po někom za takto provedený odlov,tak to odnese i hospodář.Taková malá poznámka na konec,ale bez úmyslného rýpání.Omlouvám se předem.Zazněla věta ve smyslu:třeba by ho nikdo Nenašel... .Pánové,snad máme i psy a každá honitba by měla mít předepsaný počet lovecky upotřebytelných psů pro dosled spárkaté :!: .takže ty v duchu omluvné věty pova?uju jen za aliby.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

To RMareta neházel bych ochranáře do jednoho pytle.Mnozí si váží naší práce a je pravdou,že některých si vážím i já už jako osobností,ale co je nejdůležitější, fundovaných odborníků.Ne všichni jsou proti nám.již dávno říkám,že nám jde o společnou věc,ale neumíme se domluvit mezi sebou.
RMareta
Častý návštěvník

Příspěvek od RMareta »

To Zdenek41,nechci je v žádném případě házet do jednoho pytle,tak to mysleno nebylo.Taky mám přátele mezi nimi a občas v rámci mého povolání s nimi někdy musím spolupracovat.Je ovšem na čase,aby zvednuly své zraky od země výše (od sledování a záchrany obojživelníků,plazů ,ale i flóry) a i taky trochu níže (od sledování a záchrany ptactva).protože mezi těmi dvěma horizonty je naše divoká zvěř.O tu se bohužel nějak nezajímají.
machal
Pravidelný diskutér

létat se nemá

Příspěvek od machal »

Jednoho krásného večera jsem střelil danělu, po povinném cigárku jsem lezl z posedu a když jsem si myslel, že jsem na posledním stupni, tak jsem chtěl ?lápnout na zem. bohužel jsem byl na předposledním.... Následoval volný pád.... kulovnice s sebou pra?tila o konstrukci a já si pěkně natloukl. Stálo to pár modřin a 6patron na nové nastřelení. :oops:
Browning BAR Long trac 30-06,Docter 8x56RD, Browning FN 12/12, Deutscher Wachtelhund
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

Tuhle historii mi včera vyprávěla jedna stará paní, se kterou jsem včera jednal v rámci výkonu svého povolání: Její man?el byl také myslivec a historka je stará už 30 let, ale pro nás stále poučná. Brzy ráno se její mu? vypravil někdy v létě ke kukuřici na lov černé. Nevěděl ale, že na kazatelně spí jeho kolega. Jak se tak prodíral kukuřicí ke kazatelně, hlukem probudil onoho kolegu a ten rozespalý vystřelil na černý předmět, pohybující se v kukuřici. Zasáhl jejího man?ela do nohy. bohužel špatně podvázal ránu, do vesnice to byly 2 km pě?ky a než sehnal pomoc a sanitku, neš»astný man?el oné paní zemřel na vykrvácení. Poučení z té nezodpovědné rány z toho plyne dodnes. :?
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Perník
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Perník »

když už jsme u těch zdrojů ponaučení, tak se taky udám. :wink:

když jsem dělal myslivost prvním rokem a byl jsem na?havenej už konečně něco ulovit, vyrazil jsem s kamarádem na lov k pozemku kukuřice kde probýhala sklizeň. Nedaleko vsi na sVašitém pozemku jsme postávali na mezi a čekali jestli řezačka něco "nevytlačí". Stáli jme zády ke vsi a stále sledovali pole. Několikrát řezačka zastavila a obsluha blikala, že tam nějaká černá je. Znenadání se za námi ozvalo lámání a z ro?tí které přímo sousedilo s polem vyběhla bachyně s asi osmi cca dvacetikilovými selaty. okamžitě jsme se snažili lovit. Kolega ale nevystřelil, protože nestačil odjistit ale já jsem vystřelil, ale sele v běhu kulí minul. S hrůzou jsem si ihned po ráně uvědomil, že jsem střílelel téměř do vsi, kde mezi mnou a vsí byl pouze plechový seník. všichni, ale víme, co odražená kule dokáže. Naštěstí se nic nestalo, vyjma tohoto pro mě odstrašujícího zážitku, který mou tehdejší loveckou vá?eň nadlouho schladil. Musím přiznat, že od té doby nejen hodně dlouho přemýšlím než na něco zmačknu, ale už bych ani tímto způsobem ke kukuřici lovit nešel.

Jak již jsem psal v jiném vláknu, při tomhle zakázaném lovu se nedá nic pořádně naplánovat a zorganizovat a může se stát ledacos. Tahle historka by Možná taky mohla být vodítkem těm mladým klukům, kteří jsou hrrr, jako jsem byl já, aby jim myslivost nezhořkal dříve, než ji vůbec začnou pořádně dělat. :!:
KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
Geronimo
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geronimo »

No tak se take s vama podelim o jeden negativni zazitek. (I kdyz tech uz bylo tolik ,ze by jsem o tom mohl napsat knizku)
Je tomu asi mesic, co mi muj kamarad u ktereho lovim zavolal,ze on sam je pozvan na lov divokych kacen a ze pokud chci, muzu jet s nim. On moc dobre vi, ze kdyz slysim divocak,liska nebo divoka kachna ,ze jsem skoro k neudrzeni. :lol: Tak tedy jsme se domluvili, ze prijedu v cas k nemu, a od nej pojedeme na misto cinu,jiz jeho autem. Cesta nebyla dlouha ,meli jsme to asi jen 40 kilometru. Misto setkani bylo domluveno parkoviste, pred jistou restauraci. Snazim se byt na domluvenem miste radeji 5 minut spise,nez 5 minut pozdeji. ( I kdyz to nekdy take nevyjde :roll: ) A tak tomu take bylo i v tomto pripade. Na domluvenem miste jsme se luftovali uz pomalu 15 minut a stale nikde nikdo. Najednou se objevilo ze zatacky auto a v nem sedel nas hostitel, ktery nam ukazoval ze ho mame nasledovat. Z jednoho parkoviste jsme tedy prejeli na parkoviste druhe ,ktere bylo vzdalene asi 3 km a umisteno na kraji lesa. Po vystoupeni z automobilu jsme se jak uz slusnosti byva,privitali s ostatnimi ucastniky lovu. Za kratkou chvili, se ujal nas lovecky hostitel hlavniho proslovu. Tak Vas tady panove vitam .....atd,atd. Budeme lovit kachnu breznacku, a kachny budeme LOVIT ZASADNE JEN NA VODE! :shock: MY TADY NEJSME PROTO, ABY JSME LOVILI,ALE ABY JSME SI ODNESLI ULOVEK. Po vyslechnuti tohoto proslovu jsem hluboce polknul,ale stale jsem si rikal, ze kase neni nikdy tak horka, jak se vari. Rozdelili jsme se tedy na dve skupiny a my s kamaradem, jsme nasledovali auto naseho vudce. Po kratke ceste jsme vjeli do lesa, kde uz jsme potichu vystoupili z aut. Trochu mi bylo divne, ze ti co sedeli v aute pred nama,strasne rychle vystoupili a uz si pomahali k vode. Clovek kdyz je pozvany na hon ,tak se chce chovat slusne a tak jsme jen nasledovali ostatni. Pomalu jsme dochazeli k vode. Dle meho nazoru to byl neco, jako zatopeny kamenolom. Na vode sedeli 4 kaceny. Najednou se rozlehla palba,ze z plne automaticke pusky, by se tak rychle vystrelit urcite nedalo. Vsechny kaceny zustali samozrejme v ohni. Po tomhletom zacatku ,si oni chytrolini pomahali rychle dopredu, kde zaujali sve strelecke pozice. My s kamaradem jsme zustali v zadni "fronte". Mezitim nam nas hostitel zduraznil,aby jsme davali pozor ,ze z te strany kde my stojime, kaceny prilitavaji. V tom nam tedy nelhal. Za si 10 minut se zacinalo stmivat, a nad rybnikem zacali krouzit v malych hejnech kaceny. Opravdu "padaly" na vodu z toho smeru, kde jsme stali my dva,ale co nam to bylo platne, kdyz jsme je museli nechat pristat na vodu. Po pristani opetovna palba a klid. Takhle to probihalo snad 5krat za sebou. Toto tedy nebylo nic pro mne. Vybil jsem zbran a rikal jsem kamaradovi,ze priste mi ma rict,ze zajedu k reznikovi a tem ubozakum koupim 10 kilo nejakeho masa. Tady se opravdu nejednalo o lov ,ale o masakr. Hrebickem tohoto vecera vsak bylo to,ze po "odpiskani" lovu, jsme zasli pro psy do aut,aby jsme mohli dostat kacky na sucho. Muj psik mi priaportoval asi 4 kaceny,ktere jsem potom polozil na misto, kde uz lezeli i ostatni. Pri navratu k autum byla uz tma a pri baterce se pocitalo mnozstvi "zmasakrovanych kacen". Bylo jich 14. Jednomu se to vsak nezdalo a zeptal se mne, kde jsou ty kaceny, co jsem mel ja v ruce. Odpovedel jsem mu, ze jsem je polozil na spolecne misto a v tom mi zacal sviti baterkou do kufru meho auta. To uz to do mne ale vjelo a jeste slusne jsem mu odpovedel, ze tam nemusi svitit, ze tam zadna kacena neni. :evil: Jsem na 100% presvedcen ,ze s temito lidmi, uz urcite nikdy nechci a nepujdu lovit. Jasne ze muj kamarad za toto nemohl,a myslim, ze mu to bylo take do jiste miry trapne. Na konec musim podotknout,ze tento lov byl v Nemecku. Tak tedy "Weidmannsheil" :roll:
Blaser R93 Professional 9,3*62 - Zeiss 3-12*56 Diavari VM T*

"Budeme navždy znamí, podle stop které zanecháme" Sitting Bull - sioux
Greening
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Hm

Příspěvek od Greening »

tak tohle je teda hodně špatný..... :shock: ..... :evil:
CZ 550 7x64 +meopta 3-12x56 RD
Uherský Brod 12-12/70
hipster
Nový návštěvník

Příspěvek od hipster »

No tak tady na to není co říct.....ani jak ty "lidi" nazvat,už by mě tam nikdo nikdy neviděl :shock:
Drsnosrstý jezevčík

CZUB 16/7x65R
Meostar 3-12x56 RD
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Někdy je nutné kachnu dostřelit na vodě, ale střílet na vodě létavé kachny je prasárna a lovecká impotence. K nám jezdí na kachny hodně hostů, ale nejdisciplinovanější jsou chlapi z Česka. S Raku?áky taky zpravidla není problém, ikdyž se občas některý nechá unést. Letos jeden táhl po nízké kachně a odmáčknul přesně proti lodi. Jen zázrakem se dvojčlenné osádce nic nestalo, ale broky bu?ily do boku lodi fest. Ten člověk se rozklepal a měl po lovu. Samostatnou kapitolou jsou Italové. Ti jdou na kachny, ale střílí po všem co se pohne. Stojíme u rybníka a najednou koukáme, že dva naši hosté po vzoru indiánských zvědů se plí?í brázdou a než jsme stačili cokoli udělat, tak 5 koroptví bylo na výřadu. Hospodář jim to ale pěkně omastil a od té doby Italy neberem. Angličané jsou bez problémů, protože kachna musí být alespoň 40m vysoko, jinak nestřílí. Kupodivu jim to padá z takových výšek o kterých se mnohým ani nesní. Pumpky, károvaný sako, placatá čepice, navěsí na nás flinty a batoh s patrony. Flinty na postu nabíjíme a podáváme střelcům. Tohle hodně chlapů od nás nezkousne.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Odpovědět