CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
Jiskra
Pravidelný diskutér

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?

Příspěvek od Jiskra »

No ale není lepší přišetřit a koupit aspoň tu Howu?Já bych tu 770 teda nechtěl.Je to opravdu farmářská puška.A myslím,že s CZ se teda srovnávat nedá.To tu CZ urážíš :D .Navíc pokud koupí naši pušku a bylo by něco špatně ,tak fabrika je za rohem a reklamovat není problém,pokud by nebyla řeč s prodejcem.Jinak prodejce Ti nakuká co chce a co se mu zrovna hodí.Ta optika v tom setu za ty peníze bude ta nejhorší čína.Pokud máš alespoň NĚJAKÝ vztah ke zbraním,tak radši přišetři a kup něco rozumného a třeba to opravdu budeš mít na celý život.Neb jak říká kamarád,dobré zbraně se neprodávají. :lol:
Nebo to kup na splátky.I když v dnešní době je lepší nikde nic nedlužit a za koníčky už vůbec ne.
Přeji šťastnou ruku a chladnou hlavu při výběru.
Choochoo007
Zkušený diskutér

Příspěvek od Choochoo007 »

Je to nekonecne, ale pridam se :lol:
figi píše:CZ 550 oproti tomu při zajištění - zajišťuje úderník a vyřadí spoušť z činnosti - velmi spolehlivé a elegantní řešení, které by se mi na Ticce líbilo.
Zjištění spouště u Rem 700 ( a spousty jiných zbraní ) není to nejspolehlivější, to ta CZ má navrch.
figi
By se mi libilo tohle reseni i na Howe :D
Mr. Fox píše:Já hledám kulovnici která se mnou půjde do důchodu a bude fungovat.
Osobne vidim kvalitu US zbrani podobne jako u optiky. Esteticky i kvalita zpracovani je v evrope si myslim lepsi. Savage jsem prohlizel za cca 40 a popravde by se mi libila cena tak 15-20. Rem 770 je nejlecinejsi Rem a myslim ze nebude mit daleko ke kvalite IZ. Snad neznam nic plastovejsiho a nedokazu si predstavit, ze by to byla moje jedina puska do duchodu.
Pokud shanis neco levneho, tak nova Howa bez optiky se dala sehnat za 15 v akci, chce to hlidat. Pak uz jedine jeta CZ, Tikka, Howa, Weatherby (novou jsem levnejs jak Howu nevidel, proto jsem ji neuvadel), ale porad lepsi nez 770. Preci chces mit radost i kdyz si budes hrat s puskou doma, cistit, prohlizet. Z toho duvodu jsem hned Savage zavrh, zaver hruzny, ikdyz to strili asi hodne dobre. Marlin se zda byt take zajimavy, ale blize jsem nezkoumal, pac bude asi orientovan na cenu vice nez bych chtel, ale asi lepsi jak 770.
Napinacek, jsem u pusky take videl jako nutnost, do doby kdy mi pred 2 lety na snehu u CZ 550 cvaknuti zradilo lisku. Spoustak jsem poladil na kratky chod a odpor cca 0,6kg, tripolohova pojistka, pro bezpecne nabijeni a vybijeni a neni co resit. U Howy rovnez spoust poladena na cca 0,7kg, ale kvuli kratkemu chodu musela byt brousena, tripolohova pojistka a neni co resit. Na napinacek si ani nevzpomenu :wink:
Jeste doplnim, u 770 asi vezmes co bude na krame, u CZ se da vybrat z vice kusu, proto bych si osobne vybral bez zasobniku a popravde neznam nikoho kdo by rekl ze mu CZ udelala nekvalitni pusku a na ty tisice jeden zaver podelanej, bych to klidne rysknul zas :wink: My favoriti Howa, CZ, Tikka, Sako
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Remington v setu bývá osazem optikou Buschnell.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Choochoo007
Zkušený diskutér

Buschnell 3-9x42, tak to uz asi radsi jetou Meoptu 7x50 do 3tis.
Zaveru Marlin je konstrukcne asi stejny jako Savage, i uchyceni hlavne s prevlecnou matici
http://www.24hourcampfire.com/ubbthread ... /3753455/2
Zadek zaveru vypada lepe jak Savage, chod musi napsat majitel
http://www.mitbbs.com/article_t/GunsAnd ... 90761.html
Za 11 v plastu by to nemuselo byt spatne reseni, ale do duchodu bych to z hlediska estetiky nevidel.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
lovec
Zkušený diskutér

Příspěvek od lovec »

Mr.Fox, ak chces 308W a pusku na dlho, tak hladaj ako bolo spomenute starsiu Tikku, napr. model M595 (to je s kratkym zaverom v 308W), ktora je podla mna "bytelnejsia" ako novsi model T3.
Z novych a lacnych modelov mna prijemne prekvapil Marlin XS7 ( u na s sa predava podla prevedenia cca. okolo 400€), konkretny kus co som mal v ruke, mal velmi hladky chod zaveru, poistku ktora sa dala ticho ovladat a celkom prijatelnu spust (ktora sa da este nastavit).
Optiku hladaj radsej starsiu, ale od renomovanejsej firmy. Pozeraj napr. nemecky web e-gun, kde sa pomerne casto vyskytne dobry kusok za pomerna malo penazi.
Moznosti je samozrejme viacero, toto je len moj prispevok k ostatnym....
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
běžkař
Častý návštěvník

Příspěvek od běžkař »

To: Mr. Fox
Já ti nevím, možná bych se na to podíval trochu jinak.
Na jednu stranu píšeš, že chceš něco do důchodu, ale chceš za to dát cca 11000 nebo 12000 kč (to že jsou fin. podmínky omezené naprosto chápu). Je potřeba si ale uvědomit, že Remington, který máš v hledáčku nebude asi zbraň na celý život (teda pokud nedáš 5 ran ročně v lese). Bude to asi zbraň, která možná opravdu vystihuje "za málo peněz, hodně muziky", ale nic světoborného bych od toho neočekával. Proto bych se možná zamyslel nad koupí starší flinty i s puškohledem. Je jasné, že by to stalo více peněz, ale již mnohokrát jsem viděl tvou zmiňovanou CZ 550 FS (kterou taky vlastním v 308W a neměl jsem jediný problém) v cenové relaci okolo 22000 kč včetně relativně slušného puškohledu (např. meopta 7x50). Sice je to o 10000 kč více, ale jsem přesvědčený, že pokud bys kápl na dobrý kus (většinou není problém si střelit na střelnici), tak bys byl velice spokojen. A 10000 kč navíc přece dáš dohromady. Já za dob studia hojně využíval kontokorent a během roku nebyl problém těch 10000 kč připsat zpět ve prospěch banky. Jinak si myslím, že ta Howa by nebyl taky krok vedle.........
Marpie
Zkušený diskutér

Příspěvek od Marpie »

No já na tom napínáčku trvám asi proto že jsem na něj zvyklý a možná by mi to nakonec nevadilo, už jsem párkrát v rychlosti nebo při velké blízkosti zvěře kdy jsem měl strach že by ji cvaknutí zradilo, nebo na to prostě nebyl čas na natažení střílel i bez napínáčku a zvěř spolehlivě zasáhl, na střelnici jsem to zkoušel taky tam ale asi podvědomě opravdu líp střílím s napínáčkem, ale uznávám že i s ním se rána dá pokazit. Když střílím na zvěř tak si asi ani chod spouště bez nebo i s napínáčkem neuvědomuji, zato na střelnici čekám kdy ta rána vyjde, možná ještě se zakořeněnou vzpomínkou na dvakrát rozseknuté obočí s mou původní ZKK 308W které jsem se celkem rád zbavil. Měla standartní a od předchozího majitele zřejmě trochu zkrácenou pažbu a byla to mrcha kopavá. Ale naštěstí i s ní jsem zvěř trefoval dobře (i v obou těch případech rozseknutého obočí - jednou srna vleže bez opory a jednou lončák s boční oporou při otevřených dveřích posedu který na stranu kde jsem střílel neměl okno a proto jsem měl raději otevřené dveře). To ZKK co jsem pak koupil nové je MonteCarlo a i díky 270W je střelba mnoooooooooohem příjemnější. A Foxka je pohoda ještě větší.A nikdy jsem nezkoušel spoušť u jiných než CZ zbraní(ZKK, CZUB, ZH, Fox), takže třeba by mi nějaká jiná vyhovovala. Je to o tom to vyzkoušet. Možná už ani netrvám na dřevěné pažbě, když jsem koukal na ceny Tikky tak by v limitu byl i supervarmint ale tak nějak uvažuji jestli zase není pro mne zbytečná. Ale osobně chci taky flintu už do důchodu (i když toho se asi při vládní politice nedožiju) to první na rozkoukání snad už mám za sebou. Zatím je asi největším favoritem Tikka ještě uvidím která verze. Když si vzpomenu na Andyho nástřely s dřevěnou Tikkou (i když vím že ji měl vyladěnou a měl střelivo na míru) tak si myslím že pro mé potřeby by i ten hunter stačil. Včera jsem volal do ostravského Detexu a říkali že v 6,5x55SE snad nějaké tiky na jiných prodejnách ještě mají v 270W by možná byla šance pokud by se zadařilo ještě do konce roku.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12
krabat
Nový návštěvník

Příspěvek od krabat »

Jak by jste hodnotili Harrington & Richardson model Handi Rifle (http://www.cairocz.cz/zbrane/harrington-richardson) ve srovnání s MARLIN XS7, REMINGTON 770?
Mr. Fox
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mr. Fox »

Prodal jsem jich mraky a mají to i moji dobří známí a jsou spokojeni

Osobně jsem jich tak 15 nastřeloval a na 100m se nechá trefit zálepka ( ze stolice ) Je fakt že všichni měnily puškohled . Ten Bushnell co tam je je tak na střelnici 3-9x40
Jinak pušku je možno nejdřív vyskoušet na střelnici

todle mi odepsal prodejce když sem se ptal na kvalitu z pohledu prodejce... je mi jasný že kvalitnější zbraň bude porstě dražší asi nakonec počkám a budu ještě šetřit.
Choochoo007
Zkušený diskutér

Jeste bych si pri koupi poradne prohledl pazby, ne kazda plastova je na solidni urovni a a kupovat plastovou pusku za 11 a pak shanet pazbu za 10 asi nebude cilem :wink:
Mr. Fox
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mr. Fox »

Tak sem našel na jednom webu kulovnice howa taky v setu. A kdyby se mi povedlo prodat kulobrok co nabízim i tady na foru tak bych do ní asi šel. Akorát bych prosil poraďte jakou howu? Maj tam na výběr tušim tři sety Howa hunter, Howa huge a ještě nevim jakej http://www.finn-hunter.cz/index.php. Před děkuji. Ve zbraních se moc nevyznám bohužel :(
krabat
Nový návštěvník

Příspěvek od krabat »

Mr. Fox píše:Prodal jsem jich mraky a mají to i moji dobří známí a jsou spokojeni

Osobně jsem jich tak 15 nastřeloval a na 100m se nechá trefit zálepka ( ze stolice ) Je fakt že všichni měnily puškohled . Ten Bushnell co tam je je tak na střelnici 3-9x40
Jinak pušku je možno nejdřív vyskoušet na střelnici

todle mi odepsal prodejce když sem se ptal na kvalitu z pohledu prodejce... je mi jasný že kvalitnější zbraň bude porstě dražší asi nakonec počkám a budu ještě šetřit.
To píšeš o Harrington & Richardson ?
Choochoo007
Zkušený diskutér

Nechtel jsem delat reklamu, ale tady byla ta akce na Howu nekdy v cervenci. Osobne bych spis nez do setu sel jen do Howy v 308 plus starsi Meoptu 6x42, 7x50 za 3 tis. Obcas tam jsou slevy 2tis na ruzne modely Howa.
Naposledy upravil(a) Choochoo007 dne úte 18.10.2011, 11:58, celkem upraveno 2 x.
Jiskra
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Jiskra »

Tikka varmint je samozřejmě težší než Hunter,to je asi jasné.Ale u toho varmintu je zase daleko daleko větší jistota přesného zázahu na větší dálky.Já jsem nechtěl mít doma jen těžké pušky,tak jsem vzal Huntera a teď mne to mrzí.Ale i ten Hunter střílí dobře.Já vidím větší problém v dlouhých hlavních,než o 300g větší váze.Ideální hlaveň pro mně by byla 22mm ústí a délka tak 510mm u nemagnumových ráží.To by bylo postříleníčko a ta obratnost. :D
Mr. Fox
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mr. Fox »

krabat : ne s prodejcem sem mluvil o Remingtonu 770. Ale když sem koukal na ty howy tak bych šel do ní, ale to zas záleží jestli se mi povede prodat ten kulobrok. Což v týdle době neni vůbec lehký :(
Odpovědět